Dziewczyny będziecie podawać dziecku wit K w zastrzyku, doustnie czy wcale? Położna zgodziła się ze mną, że lepiej doustnie, po co kłuć maluszka kolejny raz (oprócz szczepionek), a w ogóle to jest to profilaktyka od bodajże 2007 roku czyli stosunkowo niedawno, więc może jednak wcale..? Sama już nie wiem, ile ludzi tyle opinii...
reklama
Poladd1234
Fanka BB :)
Syn i córka od razu w szpitalu byli kłuci wit k i teraz też się zdecyduje wolę domięśniowo zastrzyk niż krople a wit k jest niezbędna po narodzinach noworodka.Dziewczyny będziecie podawać dziecku wit K w zastrzyku, doustnie czy wcale? Położna zgodziła się ze mną, że lepiej doustnie, po co kłuć maluszka kolejny raz (oprócz szczepionek), a w ogóle to jest to profilaktyka od bodajże 2007 roku czyli stosunkowo niedawno, więc może jednak wcale..? Sama już nie wiem, ile ludzi tyle opinii...
Mama_Mii2021
W szpitalu w którym rodzę witamina k odrazu jest podawana w zastrzyku. Moja szwagierka rodziła 4 razy i za każdym razem dzieciom robili właśnie takie zastrzyki. Więc i ja nie mam żadnych przeciwwskazańDziewczyny będziecie podawać dziecku wit K w zastrzyku, doustnie czy wcale? Położna zgodziła się ze mną, że lepiej doustnie, po co kłuć maluszka kolejny raz (oprócz szczepionek), a w ogóle to jest to profilaktyka od bodajże 2007 roku czyli stosunkowo niedawno, więc może jednak wcale..? Sama już nie wiem, ile ludzi tyle opinii...
Mama_Mii2021
Tak wgl to jakie macie plany na ten i przyszły tydzień ?
Leżeć, nie wypuszczać małego ze środka i być nadal w ciąży w poniedziałek jadę też do ortopedy na ponowne zmierzenie szerokości rozejścia spojenia łonowego i wydanie opinii czy nadaję się na poród siłami natury. No i trzeba też przejść się do endokrynologa z badaniami tarczycy.Tak wgl to jakie macie plany na ten i przyszły tydzień ?
Poladd1234
He he kupić farbę umywalki szafki łazienkowe listwy do paneli itp żeby zdążyć się przeprowadzić do swojego domu przed rozwiązaniemTak wgl to jakie macie plany na ten i przyszły tydzień ?
Ja dokładnie to samo, do endokrynologa z wynikami plus dentysta, czeka mnie jeszcze jeden ząb do leczenia. Aj...Leżeć, nie wypuszczać małego ze środka i być nadal w ciąży w poniedziałek jadę też do ortopedy na ponowne zmierzenie szerokości rozejścia spojenia łonowego i wydanie opinii czy nadaję się na poród siłami natury. No i trzeba też przejść się do endokrynologa z badaniami tarczycy.
Mary2094
Dokładnie, trzymać młodą trzeba w brzuchu. Walize juz jak coś mam spakowaną do szpitala ale mam nadzieję ze jeszcze trochę wytrzyma. Najgorsze są wieczory bo ból kręgosłupa i brzucha daje o sobie znać i sie trochę obawiam.Leżeć, nie wypuszczać małego ze środka i być nadal w ciąży w poniedziałek jadę też do ortopedy na ponowne zmierzenie szerokości rozejścia spojenia łonowego i wydanie opinii czy nadaję się na poród siłami natury. No i trzeba też przejść się do endokrynologa z badaniami tarczycy.
Mary2094
Ze mnie się śmieje mąż bo urodziłam się we Wtorek punkt 12.00 i że chyba tylko w przyjściu na świat punktualna byłamA ja też w niedziele się urodziłam I to w dniu, w którym mój narzeczony miał chrzest Tak, jest w moim wieku, starszy tylko o półtorej miesiąca
reklama
agudia050686
Zaciekawiona BB
A jak objawialo Ci sie rozejscie i kto je zdiagnozowal?Leżeć, nie wypuszczać małego ze środka i być nadal w ciąży w poniedziałek jadę też do ortopedy na ponowne zmierzenie szerokości rozejścia spojenia łonowego i wydanie opinii czy nadaję się na poród siłami natury. No i trzeba też przejść się do endokrynologa z badaniami tarczycy.
U mnie to samo, lezenie, lezenie. Wczoraj bylam na badaniach i do jednego sklepu weszlam to myslalam, ze do domu nie wejde i zmeczenie i okropny bol w pachwinie rozciągający się tak ze ledwo chodzilam...