reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny ja niestety w szpitalu:/ trzymajcie kciuki o każdy dzień i każdy tydzień. Bobas ok,ale szyjka się rozwiera. U mnie niestety nie ma jak jej złapać, bo jej nie mam po amputacji. Nie mam ani jednego ubranka dla niuni więc musi siedzieć w brzuchu jak najdłużej!

Trzymam kciuki, żeby dzidziuś posiedział jeszcze kilka dobrych tygodni w brzuszku!!! ✊✊✊

reklama
Dokładnie macica napiera na żyły i przepływ jest gorszy i przez to się robią i przez zaparcia... Mam nadzieję że nie powiększą Ci się bo jeszcze gorzej będzie straszny ból i lewo się chodzi a do rozwiązania kupa czasu 😊 mam parkę w domu i dwa razy sn rodziłam mam nadzieję że tym razem też sn urodzę 😁 a Ty sn czy cesarka?
Mam nadzieję że się nie powiększą bo juz z tymi na odbycie miałam przejścia ze ledwo chodziłam i jeszcze krwawiły😐ja w sumie nie mam zaparć pije dużo wody jem dużo błonnika, spaceruje itp. ale mam wrażenie ze jak się ma do czegoś predyspozycje genetyczne to można na głowie stanąć i tak się będzie to miało 😅 u Ciebie fajnie będzie szczęśliwa trójeczka😉 u mnie takie wyczekane pierwsze po długich staraniach a mam już 36 lat 😉dla tego maluszka jestem w stanie wszystko wytrwać byle z nim było wszystko dobrze 😉chyba sn mnie czeka bo póki co nie ma żadnych przeciwwskazań 🙈

Mam nadzieję że się nie powiększą bo juz z tymi na odbycie miałam przejścia ze ledwo chodziłam i jeszcze krwawiły😐ja w sumie nie mam zaparć pije dużo wody jem dużo błonnika, spaceruje itp. ale mam wrażenie ze jak się ma do czegoś predyspozycje genetyczne to można na głowie stanąć i tak się będzie to miało 😅 u Ciebie fajnie będzie szczęśliwa trójeczka😉 u mnie takie wyczekane pierwsze po długich staraniach a mam już 36 lat 😉dla tego maluszka jestem w stanie wszystko wytrwać byle z nim było wszystko dobrze 😉chyba sn mnie czeka bo póki co nie ma żadnych przeciwwskazań 🙈
Też się o męczyłaś z tymi żylakami 😣pocieszę Cię że po porodzie wszystko na szczęście przechodzi 😊 aby tylko wytrwać cierpliwie do szczęśliwego rozwiązania ❤️ tak tak wymarzona nasza trójeczka też po przejściach ale grunt że się udało 😊 najważniejsze że się udało i tylko czekać aż przytulimy nasze bobaski 😊 tego Ci życzę aby sn i lekki poród i żeby samo się zaczęło 😊

Hej laski.
Ola trzymam kciuki mocno by wszystko było ok. Ja do swojego brzucha ciągle gadam że młoda musi w nim jeszcze posiedzieć [emoji6]

Ja np przed moczem stosuje zasadę pobierania: umyć się, osuszyć, pierwszego strumienia nie pobieram i dopiero następny. Pojemniczki kupuje jalowe bez względu czy na mocz czy posiew i powinny być prawidłowe wyniki [emoji4]

Co do twardnien brzucha to ja mam dość często. Pamiętam że w poprzednich tez miałam i nie szczególnie coś się działo. Mimo rozwarcia w ostatnim miesiącu na 3 cm wcale takie szybkie porody nie były [emoji6] ja polecam magnez w postaci chlorku do kąpieli. Przez skórę o wiele łatwiej się wchłania. Można kupić w necie. Tylko nie polecam do wieczornych kąpieli bo nie będziecie mogły spać tak pobudzi.

Z cukrzycą to dziewczyny na zamkniętym pisały że jedzą np grejpfruta przed spaniem i to pomaga. Do tego nie za długa przerwa pomiędzy jedzeniem no no porannym. Że warto coś zjeść przed spaniem.

Moja kruszynka jest. 29tc i 1kg ale moje dzieciaki rodziły się z wagą 3.1 kg. My z mężem tacy raczej filigranowi jesteśmy.

Hej laski.
Ola trzymam kciuki mocno by wszystko było ok. Ja do swojego brzucha ciągle gadam że młoda musi w nim jeszcze posiedzieć [emoji6]

Ja np przed moczem stosuje zasadę pobierania: umyć się, osuszyć, pierwszego strumienia nie pobieram i dopiero następny. Pojemniczki kupuje jalowe bez względu czy na mocz czy posiew i powinny być prawidłowe wyniki [emoji4]

Co do twardnien brzucha to ja mam dość często. Pamiętam że w poprzednich tez miałam i nie szczególnie coś się działo. Mimo rozwarcia w ostatnim miesiącu na 3 cm wcale takie szybkie porody nie były [emoji6] ja polecam magnez w postaci chlorku do kąpieli. Przez skórę o wiele łatwiej się wchłania. Można kupić w necie. Tylko nie polecam do wieczornych kąpieli bo nie będziecie mogły spać tak pobudzi.

Z cukrzycą to dziewczyny na zamkniętym pisały że jedzą np grejpfruta przed spaniem i to pomaga. Do tego nie za długa przerwa pomiędzy jedzeniem no no porannym. Że warto coś zjeść przed spaniem.

Moja kruszynka jest. 29tc i 1kg ale moje dzieciaki rodziły się z wagą 3.1 kg. My z mężem tacy raczej filigranowi jesteśmy.

Mam córcię w domu w prawdzie urodziła się wcześniej bo przez planowane cc z wagą 3050kg i 51cm :) nie pamiętam ile ważyła w 29tc nie mam żadnych zapisek było to prawie 7 kat temu 😁 sama jestem "mała" mam 154 😂 mąż ponad 180 🤦‍♀️ przez to mam ten stresik jak lekarz powiedział że mały już 1650 😱 Brzuszka dużego nie mam ale kopcury dostaje konkretne 🤭

Mam córcię w domu w prawdzie urodziła się wcześniej bo przez planowane cc z wagą 3050kg i 51cm :) nie pamiętam ile ważyła w 29tc nie mam żadnych zapisek było to prawie 7 kat temu 😁 sama jestem "mała" mam 154 😂 mąż ponad 180 🤦‍♀️ przez to mam ten stresik jak lekarz powiedział że mały już 1650 😱 Brzuszka dużego nie mam ale kopcury dostaje konkretne 🤭

I tylko się cieszyć 😄 bo rośnie malec a nie brzuch. U nas też ok 1,5kg mała już ma i też tylko w brzuszek idzie i młoda też ma power 😄 My z mężem też byliśmy takie klopsiki przy narodzinach, bo po 4kg więc trochę się boję 😂

@Luna123456
Jak tam Twoje cukry, bierzesz insulinę?
Ja po posiłkach ok. Nawet poniżej 120,ale na czczo to coraz gorzej 106 dziś, na tydzień pomiarów to 4 źle na czczo, 3 dobrze na czczo.
Dziś mam znowu diabetologa.
Wczoraj o 19:30 kolacja po kolacji wynik 108 po 1h.potem w nocy o 3 jeden plasterek sera Golda i herbata z cytryna tylko bez niczego i rano 106😱😱😱😩😩😩

Przepisała mi insulinę ale na wszelki wypadek bo rzadko mam przekroczenia ale jednak muszę pilnować i mam wsiąść dwie jednostki jak przekroczy po posiłku 150 bo na czczo ok.

Ja mam jeszcze dietę do 6.01. I zobaczy, ginekolog w między czasie ma uzupełnić w jakim centulu mała.
6.01 wizyta u diabetolog znowu i jak dalek naczo będzie ponad normę to też insulina.
Mam chodzić na spacery wieczorem i jeść później niż jem i więcej. Bo jem dość wcześnie okolo 19-20. i jej za mało według niej.

reklama
Hej laski.

Akurat jestem na świeżo po wizycie i na dzień dzisiejszy mój mały w 28t5d waży 1330g, liczę że nie będzie wielki przy porodzie, bo będę przerażona 🙈

Do góry