reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, pytanie za 100pkt, czy macie zgagi i jak sobie radzicie z nimi? Ja się tak cieszyłam że nie mam, że sobie wykrakałam. Obudziłam się a tu pali równo 😄
Kochana ja codziennie prawie wieczorem zgaga i tak miałam 1 trymestr mniej teraz jest koszmar często. Ja pojem na Święta to juz🙈🙈🙈🙈gaviscon coś takiego znalazłam że w ciąży można i dziś zamierzam kupić w aptece. Czasem wieczoram siedzę długo w łóżku bo położyć się nie idzie tak pali😬😬😬😬

reklama
Zgagi póki co nie mam😅a boli Was czasem podbrzusze? Bo ja się dzisiaj w nocy obudzilam z takim bólem i twardym brzuchem na szczęście szybko minął i się już nie powtórzył nigdy wcześniej takiego nie miałam 🙉

Pewnie skurcze braxtona hicksa - u mnie bólem bym tego nie nazwała, ale sporym dyskomfortem na pewno.
Rzeczywiście czasem pojawiają się jak bąbelek szaleje, ale też tak po prostu, albo jak dłużej coś porobię.

Za to ciągnięcie brzucha jest coraz mocniejsze u mnie, naprawdę musze rozważyć każdy ruch trzy razy, żeby potem nie jęczeć :D

Kochana ja codziennie prawie wieczorem zgaga i tak miałam 1 trymestr mniej teraz jest koszmar często. Ja pojem na Święta to juz🙈🙈🙈🙈gaviscon coś takiego znalazłam że w ciąży można i dziś zamierzam kupić w aptece. Czasem wieczoram siedzę długo w łóżku bo położyć się nie idzie tak pali😬😬😬😬
Muszę coś kupić bo ja sobie na święta jedzenia nie odmówię 😄

Pewnie skurcze braxtona hicksa - u mnie bólem bym tego nie nazwała, ale sporym dyskomfortem na pewno.
Rzeczywiście czasem pojawiają się jak bąbelek szaleje, ale też tak po prostu, albo jak dłużej coś porobię.

Za to ciągnięcie brzucha jest coraz mocniejsze u mnie, naprawdę musze rozważyć każdy ruch trzy razy, żeby potem nie jęczeć :D
Tak te skurcze to tez mam tylko ten ból mnie zastanowił, bo to taki bardziej jakby na okres. Spałam a ten mały szkraby pewnie mi tak przywalił żebym zmieniła pozycję 😉

Dziewczyny, pytanie za 100pkt, czy macie zgagi i jak sobie radzicie z nimi? Ja się tak cieszyłam że nie mam, że sobie wykrakałam. Obudziłam się a tu pali równo 😄
Na lekkie zgagi zimne mleko pomagało teraz już mam wrażenie że nie pomaga nic 🤦‍♀️ czasem tak mnie pali że aż się kwasem ulewa ale mam stwierdzony refluks więc pewnie to też tego wina🙈 Przy większych zgagach jadłam migdały i pomagało 🙃 Teraz chyba sięgnę po tabletki 🤦‍♀️

Tak te skurcze to tez mam tylko ten ból mnie zastanowił, bo to taki bardziej jakby na okres. Spałam a ten mały szkraby pewnie mi tak przywalił żebym zmieniła pozycję 😉
taki 'okresowy' ból to mam jak leżę dłużej bez poduchy między nogami. dokładam poduchę/ zmieniam pozycje i przechodzi

reklama
Do góry