evli2
Fanka BB :)
ja tez w LOveli tym mleczku do prania, dla mnie najlepszy!jelp się tak nie sprawdził u mnie...Was też tak po bolewa brzuch?
W czym prałyście ciuszki ja z córką to w Loveli nie wiem czy teraz polecacie coś innego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez w LOveli tym mleczku do prania, dla mnie najlepszy!jelp się tak nie sprawdził u mnie...Was też tak po bolewa brzuch?
W czym prałyście ciuszki ja z córką to w Loveli nie wiem czy teraz polecacie coś innego?
ja tez w LOveli tym mleczku do prania, dla mnie najlepszy!jelp się tak nie sprawdził u mnie...
Ja wczoraj czekolade z orzechami..prazynki i draze xdBędęmama wiesz co ja też podejrzewam że chłopiec ale ostatnio zauważyłam że zrobiły mi się boczki tak jak z córką miałam i trochę zaczęłam jeść słodyczy trochę to mało powiedziane hahah kupiłam mała paczkę żelek harbio i zjadłam wszystkie wczoraj cała miskę malin z cukrem haha
Tak boli...brzus czasem..czasem biodraHej Dziewczyny, od wczoraj mam bóle brzucha, raz lekkie, raz silniejsze....tez tak macie? Czuję ruchy Małej, zwłaszcza wieczorem, ale zaczęłam się stresować, czy to aby z krwiakiem nie jest związane...Ehh muszę wyluzować, bo stres zawsze tylko pogarsza sprawę. Co do ubranek , to ja mam po starszym synku, więc dokupię po porodzie tylko kilka dziewczęcych sztuk. Zresztą kupowałam dosłownie po kilka sztuk z danego rozmiaru i zainwestowaliśmy w suszarkę bębnową do ubrań. Dla nas rewelacja. Przy wcześniejszej dwójce pamiętam koszmar, prania, rozwieszania, suszenia i prasowania, co zajmowało duzo czasu. Teraz codziennie pod wieczór nastawiałam krótkie pranie, a później suszenie. Wyjmując gorące wysuszone ubranka i składając wygladaja jak uprasowane i wszystko czeka gotowe na nastepny dzień. Fakt, że trochę szybciej sie niszczą, ale dziecko tak szybko wyrasta, że nie ma to znaczenia, a w domu przydaje sie do poscieli, reczników, szlafroków itp. i naprawdę bardzo ułatwia życie.
Inofs mam nadzieje, że u Ciebie wszystko dobrze sie poukłada, może spróbuj porozmawiać z lekarzami, co prawda USG nie leczy, ale bardzo uspokaja, a to w takiej sytuacji bardzo ważne. Tez w poprzedniej ciązy pod koniec 13 tygodnia miałam krwotok, ale czułam juz wtedy delikatne ruchy dziecka i byłam spokojna.
Na pranatalne do 14 tyg...mozesz...nie zdążysz?Dziewczyny chyba żadna z Was nie ma tak małomównego lekarza jak ja... Byłam dzisiaj na wizycie (12tydz+5). Zrobił mi badanie przez brzuch. Monitor miał tak ustawiony, że nic nie widziałam, ale myślę sobie, sprawdzi na spokojnie i potem mi pokaże, żebym mogła zobaczyć dziecko albo chociaż zdjęcie. No ale nie.. Skończył badanie i kazał się ubrać, także nawet nic nie zdążyłam powiedzieć. Nawet zdjęcia nie wydrukował.
Ogólnie jest to bardzo dobry lekarz , chyba najlepszy w mojej okolicy, bo do końca roku na NFZ nie ma już do niego miejsca. Ale jestem tak niezadowolona po tej wizycie. Jeszcze jak się zapytałam czy z dzieckiem wszystko dobrze to powiedział, że w porządku, rośnie tak jak powinno i koniec tematu. Niby wiem, że jakby coś było nie tak to by powiedział, ale mam ogromny niedosyt i żałuję, że nie zapisałam się na prenatalnie, bo tam przynajmniej bym się więcej dowiedziała i nie chodzi mi wcale o ryzyko chorób.
@Inofs mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Wiesz już kiedy Cię wypiszą? Czym zajmujesz myśli, żeby się nie stresować?
Z poprzednich ciąż pamiętam że bóle były, ale później. Cóż, oby to nic złego nie oznaczało. U nas po burzy mózgów imiona ustalone. Dla dziewczynki Julia Anna (cóż nie jesteśmy oryginalni, ale u nas to rzadkie imiona) a dla chłopca (gdyby jednak lekarz się mylił) Max.Tak boli...brzus czasem..czasem biodra