Vanilia120
Fanka BB :)
A jest tu ktos kto w tamtym roku urodzil i teraz znowu jest w ciazy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jestem też wiekszej wagi , dużo podobno zależy też właśnie od kilogramów , tylko szkoda , że cały czas TSH sie waha , raz niżej , raz wyżej i nie mogę zejść z tej dawki póki co , a teraz to już wglPodobno wartości pożądane wynoszą poniżej dwóch. Czuję w kościach że nie obejdzie się u mnie bez minimalnego zwiększenia dawki.
Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.
Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?
Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.
Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.
Dziewczyny w ciazy bierze sie ciut wyzsza dawke leku nawet jesli tsh jest w normie, bo ciaza powoduje burze hormonalna i tsh moze rosnac. Pamietajcie o jodzie, endo mi zalecil ze gdy tylko sie dowiem o ciazy to suplementacja jodu dla dzidziusia. Przepisal na recepte, ale ta sama dawka jest w Pregna Plus wiec powiedzial ze ok. Ja mam tsh 1.5 a juz biore wyzsza dawke, zeby utrzymac je w ryzach.
Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.
Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?
Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.
Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.
A moj ginek nic profilaktycznie nie daje, mimo ze tez jestem po poronieniu. Ide 16.07 do innego ginka i zobaczymy co powie..Od kiedy miałas zlecony Acard?
Ja jestem po jednym poronieniu i teraz mam dostac profilaktycznie (odchwili bicia serduszka)
A moj ginek nic profilaktycznie nie daje, mimo ze tez jestem po poronieniu. Ide 16.07 do innego ginka i zobaczymy co powie..
Ale to dlatego.. że kobiety, ktore sa w zdrowych ciazach nie pisza zazwyczaj na forum.. tylko ciesza sie beztrosko ciaza i nie anazlizuja tak jak my. Musimy smienic nastawienie i nie martwic sie na zapasJejku dziewczyny powiem Wam, ze to jest takie straszne i przykre, ze znaczna wiekszosc nas ma za sobą conajmniej jedno poronienie mam nadzieje, ze te ciąże będą tymi szczęśliwymi. Ile jest nas po przejściach? 80% ? :/
Ten sam ginekolog prowadzi ciaze mojej kolezanki, ktora tez jest po poronieniu i jest teraz w 7 miesiacu i tez nie zna przyczyny poronienia ale wszystko jest ok, badania wzorowe, a nie brala zadnych srodkow zapobiegawczych.. takze trzeba miec nadzieje ze bedzie dobrzeCo ginekolog, to inne podejście... a my mamy tylko wątpliwości, czy oby napewno robi wszystko, co w jego mocy i wiedzy,