reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Podobno wartości pożądane wynoszą poniżej dwóch. Czuję w kościach że nie obejdzie się u mnie bez minimalnego zwiększenia dawki.
Ja jestem też wiekszej wagi , dużo podobno zależy też właśnie od kilogramów , tylko szkoda , że cały czas TSH sie waha , raz niżej , raz wyżej i nie mogę zejść z tej dawki póki co , a teraz to już wgl :D
[/QUOTE]

Nie mam pojęcia jak to jest. Ja waże 51 kg wiec nie mam nadwagi, bardziej w druga stronę.
Kurcze,moze nie zwiększajsobie sama dawek(?).
Podobno TSH lekarz interpretuje z ft4, bynajmniej mój tak robi.

ckaiflw1prbvmdef.png

Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.

Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?

Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.

Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.

Od kiedy miałas zlecony Acard?
Ja jestem po jednym poronieniu i teraz mam dostac profilaktycznie (odchwili bicia serduszka)

ckaiflw1prbvmdef.png

Dziewczyny w ciazy bierze sie ciut wyzsza dawke leku nawet jesli tsh jest w normie, bo ciaza powoduje burze hormonalna i tsh moze rosnac. Pamietajcie o jodzie, endo mi zalecil ze gdy tylko sie dowiem o ciazy to suplementacja jodu dla dzidziusia. Przepisal na recepte, ale ta sama dawka jest w Pregna Plus wiec powiedzial ze ok. Ja mam tsh 1.5 a juz biore wyzsza dawke, zeby utrzymac je w ryzach.

Ps ale oczywiscie nie zwiekszajcie bez zaleceń lekarza i jak najszybciej się do niego udajcie.

Dziewczyny w ciazy bierze sie ciut wyzsza dawke leku nawet jesli tsh jest w normie, bo ciaza powoduje burze hormonalna i tsh moze rosnac. Pamietajcie o jodzie, endo mi zalecil ze gdy tylko sie dowiem o ciazy to suplementacja jodu dla dzidziusia. Przepisal na recepte, ale ta sama dawka jest w Pregna Plus wiec powiedzial ze ok. Ja mam tsh 1.5 a juz biore wyzsza dawke, zeby utrzymac je w ryzach.

A to dobrze wiedzic!:)

ckaiflw1prbvmdef.png

Moja pierwsza ciaza obumarla w 9 tygodniu i miałam zabieg. W tamtym roku w sierpniu urodziłam no i teraz znowu jestem w ciąży i boję się tak samo jak za pierwszym razem. To że ma się już dziecko na świecie nic nie zmienia.

Dobrze rozumiem że 3 razy poronilas? To nie masz żadnego dziecka? A robiłaś jakieś badania po tych poronieniach?

Jak dobrze, że ja jeszcze jestem na macierzyńskim i nie muszę przejmować się pracą.

Ja biorę z witamin kwas foliowy z firmy Solgar, mam zamiar dokupić pregne, biorę jeszcze specjalne witaminy za 130 zl na mutacje, biorę acard, dojdzie mi clexane i pewnie euthyrox. Wi3m że w pregnie jest już kwas foliowy, w tych moich na mutacje też jest ale brałam to w poprzedniej ciazy I taki zestaw się u mnie spisywał.
Od kiedy miałas zlecony Acard?
Ja jestem po jednym poronieniu i teraz mam dostac profilaktycznie (odchwili bicia serduszka)

ckaiflw1prbvmdef.png
A moj ginek nic profilaktycznie nie daje, mimo ze tez jestem po poronieniu. Ide 16.07 do innego ginka i zobaczymy co powie..

Jejku dziewczyny powiem Wam, ze to jest takie straszne i przykre, ze znaczna wiekszosc nas ma za sobą conajmniej jedno poronienie :(:( mam nadzieje, ze te ciąże będą tymi szczęśliwymi. Ile jest nas po przejściach? 80% ? :/

reklama
Jejku dziewczyny powiem Wam, ze to jest takie straszne i przykre, ze znaczna wiekszosc nas ma za sobą conajmniej jedno poronienie :(:( mam nadzieje, ze te ciąże będą tymi szczęśliwymi. Ile jest nas po przejściach? 80% ? :/
Ale to dlatego.. że kobiety, ktore sa w zdrowych ciazach nie pisza zazwyczaj na forum.. tylko ciesza sie beztrosko ciaza i nie anazlizuja tak jak my. Musimy smienic nastawienie i nie martwic sie na zapas
Co ginekolog, to inne podejście... a my mamy tylko wątpliwości, czy oby napewno robi wszystko, co w jego mocy i wiedzy,
Ten sam ginekolog prowadzi ciaze mojej kolezanki, ktora tez jest po poronieniu i jest teraz w 7 miesiacu i tez nie zna przyczyny poronienia ale wszystko jest ok, badania wzorowe, a nie brala zadnych srodkow zapobiegawczych.. takze trzeba miec nadzieje ze bedzie dobrze :)

Do góry