reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny jak piszecie o fotelikach pamiętajcie proszę o tym, ze lupinki 0-13kg maja najkrótszy termin ważności bo tylko 4lata. Po tym czasie niestety ale nie spelniaja swojej najważniejszej funkcji czyli nie zapewniają bezpieczeństwa dziecku.

reklama
A ja niedość, ze od 3:30 nie spałam to jak wstałam okazało się, ze nie mogę w ogóle ruszyć głowy w lewo i skręcić. Taki ból nie do wytrzymania. Byłam przerażona, nie mogłam jechać autem, normalnie jak paralityk. Nie wiem czy mnie gdzieś przewiało czy co, nie miało za bardzo kiedy i gdzie. Spałam chyba dobrze, pierwszy raz tak mam i jestem przerażona. Nie mogłam nawet centymetr przechylić głowę w stronę lewego barku lub skręcić. W prawo wszystko ok. Teraz ciut lepiej, ale ogolnie jakaś masakra, ból nie do wytrzymania. Nie wiem co robić, czy szukać na dziś jakiegoś fizjoterapeutę czy coś?! Miała tak któraś??

I dobrze to bardzo istotne aby zwracać na to uwagę :)
Ja byłam rano na pobraniu krwi ciekawa jestem jak mi tsh wyjdzie pojutrze mam wizytę u endokrynologa

A ja niedość, ze od 3:30 nie spałam to jak wstałam okazało się, ze nie mogę w ogóle ruszyć głowy w lewo i skręcić. Taki ból nie do wytrzymania. Byłam przerażona, nie mogłam jechać autem, normalnie jak paralityk. Nie wiem czy mnie gdzieś przewiało czy co, nie miało za bardzo kiedy i gdzie. Spałam chyba dobrze, pierwszy raz tak mam i jestem przerażona. Nie mogłam nawet centymetr przechylić głowę w stronę lewego barku lub skręcić. W prawo wszystko ok. Teraz ciut lepiej, fizjoterapeutę czy coś?! Miała tak któraś??

Mnie się tak często zdarza jak mnie przewieje albo złe śpię, pomaga masaż i ja normalnie smaruje volatarenem ale nie wiem czy w ciąży można :/

Jak myślicie jak biorę witamy dla mam doppelherz mama premium i one maja 400uj kwasu foliowego to mam jeszcze brać w tabletkach? Nie chce przedobrzyć

Nie to jest zalecana dawka bezpieczna, więcej może Ci tylko lekarz powiedzieć. Ja mam problem od wczoraj skacze mi powieka to jest nie dobór magnezu i teraz pytanie czy mam zjeść dodatkowo bo mam magnes w tych witaminach dla kobiet w ciąży, będę musiała dopytać w czwartek położnej. Strasznie to drażni...

Nie to jest zalecana dawka bezpieczna, więcej może Ci tylko lekarz powiedzieć. Ja mam problem od wczoraj skacze mi powieka to jest nie dobór magnezu i teraz pytanie czy mam zjeść dodatkowo bo mam magnes w tych witaminach dla kobiet w ciąży, będę musiała dopytać w czwartek położnej. Strasznie to drażni...

Tak myślałam:) dzięki za odpowiedz :)
Dziś na wizycie dopytam lekarza.
Pare dziewczyn w 5t+4d widziała serduszko wiec naszła mnie nadzieja...

Wczorajszej wizycie u lekarza, ginekolog zadał mi pytanie czy mam przykurcze itd. Powiedziałam że nie więc na tej podstawie kazał mi brać jeden magnez. Gdybym miała przykurcze to wtedy dwie tabletki.

reklama
Do góry