reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja też jeszcze nie znam płci mój ginekolog mówi dopiero po 20 tygodniu.
Co do spania na brzuchu to ja sobie śpię czasem .Ja w żadnej ciąży nie spałam na lewym boku bo robiło mi się o dziwo duszno i wogóle było mi niewygodnie .
Poduszki do spania dla ciężarnych nie miałam ale spałam z rogalem do karmienia piersią i też się fajnie sprawdzał.
Mdłości też nie dalej męczą najgorsze mam po południu i wieczorem .

reklama
Nie używałam gondoli bo wtedy miałam mutsy. Buzza kupiłam jako ostatni z wózków jak Michas miał 1,5roku i używałam aż skończył 3latka :)

Cześć Wam:) czytam Was od jakiegoś czasu Ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć można?
Witamy :)

Co do spania... Uwielbiałam spać na brzuchu. Ale odkąd jestem w ciąży to tylko na lewym boku mogę zasnąć, bo inaczej to albo mnie mdli, albo mi jakoś tak nie wygodnie... Zawsze jak się budzę to też jestem na lewym boku, nie wiem czy ja w nocy nie zmieniam pozycji czy co... [emoji23]

Dziewczyny, które są już w drugim trymestrze - jakie witaminy bierzecie? Ja biorę Femibion Natal 2 plus i odkąd je zaczęłam brać to mi nagle mdłości wrócily po ponad trzech tygodniach spokoju... nie wiem czy to po tych witaminach czy jednak ten drugi trymestr nie będzie u mnie taki "lekki"... [emoji85][emoji86] jeszcze poczekam kilka.dni a później może witaminy zmienię...

Dziewczyny, które są już w drugim trymestrze - jakie witaminy bierzecie? Ja biorę Femibion Natal 2 plus i odkąd je zaczęłam brać to mi nagle mdłości wrócily po ponad trzech tygodniach spokoju... nie wiem czy to po tych witaminach czy jednak ten drugi trymestr nie będzie u mnie taki "lekki"... [emoji85][emoji86] jeszcze poczekam kilka.dni a później może witaminy zmienię...
Prenatal duo

Dziewczyny Wam też tak ciągle chce się spać? Ja jak prześpię cała noc to i tak w ciągu dnia mnie ciągnie do spania.. A potem przychodzi wieczór i znów jest to samo.. myślałam że minie jak będzie 2 trymestr Ale póki co nic się nie zmieniło..

Dziewczyny Wam też tak ciągle chce się spać? Ja jak prześpię cała noc to i tak w ciągu dnia mnie ciągnie do spania.. A potem przychodzi wieczór i znów jest to samo.. myślałam że minie jak będzie 2 trymestr Ale póki co nic się nie zmieniło..

Ja dziennie o 16 już ledwo żyje :/ śpię czasem po południu :( zmęczona a jestem okropnie

reklama
Ja biorę Prenatal duo ( to mi poleciła moja Ginekolog)
Ja też biorę prenatal duo bo mi polecił ginekolog, one mają w zestawie Dha, dużo witamin dla kobiet w ciąży ich nie posiada i trzeba kupić osobno.
Tak dla porównania np: pregna plus ma 100mg Dha i żelaza 26mg, a prenatal duo 600mg Dha (dawka zalecana przez polskie towarzystwo ginekologiczne) i 60mg żelaza

Ostatnia edycja:
Do góry