Idź do psychologa, jeśli masz takie problemy terapia by Ci pomogła. Tym bardziej, ze tak jak piszesz nie masz nikogo kto mógłby Cie wspieracie tłumaczyć.słuchajcie, mogę coś napisać? Wiem, że to może być forma marudzenia, ale nie mam za bardzo z kim pogadać, bo mąż nie bardzo rozumie a znajome przechodzą ciążę normalnie. Strasznie się boję, do tego stopnia, że nie umiem normalnie funkcjonować. Boję się praktycznie wszystkiego - tego, że w jakiś sposób zaszkodziłam, zaszkodzę ale nie umiem tego opanować. Teraz mnie boli podbrzusze - już panikuję, że poronię, chociaż wczoraj na usg było ok. Więc skąd ból? Boję się prenatalnych, tego co wyjdzie. Nie umiem sobie poradzić.
reklama
StaraPierwiastka
Zaangażowana w BB
Kochana. Ból stad że wszystko w środku się rozciąga i rośnie. Ja mam dni że nie czuje nic, a czasami cały dzień gdzieś coś ciagnie, kluje. Niepokój myślę będzie naszym nieodłącznym towarzyszem teraz i to jest normalne ale jeżeli ten lek nie pozwala Ci się cieszyć, pomimo że na wizytach wszystko ok. To może rozważ wizytę u psychologa.słuchajcie, mogę coś napisać? Wiem, że to może być forma marudzenia, ale nie mam za bardzo z kim pogadać, bo mąż nie bardzo rozumie a znajome przechodzą ciążę normalnie. Strasznie się boję, do tego stopnia, że nie umiem normalnie funkcjonować. Boję się praktycznie wszystkiego - tego, że w jakiś sposób zaszkodziłam, zaszkodzę ale nie umiem tego opanować. Teraz mnie boli podbrzusze - już panikuję, że poronię, chociaż wczoraj na usg było ok. Więc skąd ból? Boję się prenatalnych, tego co wyjdzie. Nie umiem sobie poradzić.
Milii
Fanka BB :)
Nie rób czarnych myśli, dopiero mówione bylo że to szkodzi bardzo dzidziusiowi. Wszystko ok, to nie jest żywa krew, brązowa to już dawno było plamienie z powodu dopochwowe go a teraz wychodzi, ale to nic poważnego zobaczysz.
Teraz też ciągle leci taki lekko żółty śluz... Dużo leżę staram się zrelaksować za obiad się wzięłam daruje sobie dzis to odkurzanie...
Bardzo wam dziękuję za wsparcie mam tylko nadzieję że nic złego się nie dzieje być może będę tak mieć po każdej wizycie choć już w 13 tygodniu powinien mi robić przez brzuch???
Dziwi mnie to że mnie nie poinformował że takie plamienia po wizycie mogą się pojawić...
m-madzix
Mogą mogą wystapic, ale mimo usg przez brzuch badanie ginekologiczne tez jest na kazdej wizycie.Teraz też ciągle leci taki lekko żółty śluz... Dużo leżę staram się zrelaksować za obiad się wzięłam daruje sobie dzis to odkurzanie...
Bardzo wam dziękuję za wsparcie mam tylko nadzieję że nic złego się nie dzieje być może będę tak mieć po każdej wizycie choć już w 13 tygodniu powinien mi robić przez brzuch???
Dziwi mnie to że mnie nie poinformował że takie plamienia po wizycie mogą się pojawić...
madziuuula
A chociaż nospe bierzesz? Rozluźnij brzucha bo się stresujesz a to nie pomaga [emoji3526]I zaczyna mnie jak na okres coś tam pobolewac z jednej i drugiej strony.... No nic dam wam znać chyba że będzie gorzej to w niedziele jest w szpitalu ma dyżur to pojadę.
madziuuula
Zdecydowanie przyda się spotkanie ze specjalistą, bo raz że teraz stres, który z pewnością nie wpływa korzystnie na malucha a dwa może się to depresja poporodowa skończyć a z nią już nie tak łatwo sobie poradzićsłuchajcie, mogę coś napisać? Wiem, że to może być forma marudzenia, ale nie mam za bardzo z kim pogadać, bo mąż nie bardzo rozumie a znajome przechodzą ciążę normalnie. Strasznie się boję, do tego stopnia, że nie umiem normalnie funkcjonować. Boję się praktycznie wszystkiego - tego, że w jakiś sposób zaszkodziłam, zaszkodzę ale nie umiem tego opanować. Teraz mnie boli podbrzusze - już panikuję, że poronię, chociaż wczoraj na usg było ok. Więc skąd ból? Boję się prenatalnych, tego co wyjdzie. Nie umiem sobie poradzić.
Agunia1401
Moderator
Ból z powodu rozciągania się macicy. Nie wiem czy 1 dziecko czy kolejne przy 1 podobno boli bardziej, mnie boli mimo że to 14+1 dzisiaj. Nawet mdłości mam gorsze jest ich mniej ale za to bardziej konkretne potrafię wstrzymywac nawet przez wodę... Tez się martwię poszłam dzisiaj na pakiet tarczycowy żeby sprawdzić, ale mogę Ci powiedzieć jedno gwarantuje Ci ze każda z nas się martwi a grunt żeby nie przesadzać bo o to łatwo a to naprawdę szkodzi dzidziusiowi. Mniej szkodzi jak pójdziesz i zjesz kebaba niż jak denerwuje sz się że coś boli, albo czy jajko które zjadła może zaszkodzić.słuchajcie, mogę coś napisać? Wiem, że to może być forma marudzenia, ale nie mam za bardzo z kim pogadać, bo mąż nie bardzo rozumie a znajome przechodzą ciążę normalnie. Strasznie się boję, do tego stopnia, że nie umiem normalnie funkcjonować. Boję się praktycznie wszystkiego - tego, że w jakiś sposób zaszkodziłam, zaszkodzę ale nie umiem tego opanować. Teraz mnie boli podbrzusze - już panikuję, że poronię, chociaż wczoraj na usg było ok. Więc skąd ból? Boję się prenatalnych, tego co wyjdzie. Nie umiem sobie poradzić.
reklama
To będzie moje pierwsze dzieciątko. Ciąża druga. Pierwsza zakończona w 9tyg. Mega wyczekane będzie.Dziewczyny, dla której z Was to pierwsza ciąża? Bo duża większość ma już za sobą pierwszą Pytam z ciekawości ile jest pierowródek