BalbinaKwiat
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 12 Sierpień 2019
- Postów
- 3 970
Mój ginekolog jest zdania, że nie ma co się przejmować gdy nie jemy mięsa. Nie ma anemii nie ma problemu. Jego zdaniem organizm przed ciążą jest tak dobrze zaopatrzony w mikro makro elementy itp. że przez pierwszy trymestr kompletnie nie ma sensu przejmować się, że je się ograniczoną ilość produktów.Przy hipoglikemii w ciąży warto skonsultować się z dietetykiem. Wtedy człowiek naprawdę lepiej sobie radzi z odżywianiem. Ja mięsa przed ciążą jadłam bardzo mało. A teraz? Masakra! Nie jestem w stanie go tyle zjeść ile powinno się przyjąć na dobę :/ Żołądek nie wytrzymuje... ale białko jest bardzo ważne w ciąży i niestety najlepsze jest pochodzenia zwierzęcego. Na początku zawsze jest ciężko z wykluczaniem pokarmu. Ja na 3 miesiące przed ciążą byłam na diecie z bardzo niską ilością cukrów. Pierwszy miesiąc był bardzo ciężki, ale kolejne już coraz lepsze i teraz w ciąży nie mam aż takiego parcia na cukier Pamiętajmy żeby w ciąży się ruszać (o ile nie ma przeciwwskazań). Zwiększona podaż tlenu podczas umiarkowanego wysiłku zwiększa ukrwienie łożyska i dzidzia dostaje więcej tlenu, więc mózg się lepiej rozwija
Dopóki wyniki badań mam dobre nie zamierzam martwić się szczegolnymi wytycznymi, cieszy mnie to, że od pewnego czasu mogę przełknąć cokolwiek innego niż bułka z masłem.