reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Hej byłam teraz na usg prenatalnym i jest wszystko ok, chociaż ryzyko nie jest takie duże jak u innych. U mnie trisomia 21 to 1:1304, trisomia 18 to 1:3223 i trisomia 13 <1:20000. Przeziernosc wychodzi 2,1 mm. Serduszko 162 i długości 7,07 cm. Ogolnie lekarz się skłania w kierunku chłopca i bardzo bym tego chciała żeby tak było.

Załączniki

• IMG_20190823_175845.jpg
    IMG_20190823_175845.jpg
    978,5 KB · Wyświetleń: 99
Hej byłam teraz na usg prenatalnym i jest wszystko ok, chociaż ryzyko nie jest takie duże jak u innych. U mnie trisomia 21 to 1:1304, trisomia 18 to 1:3223 i trisomia 13 QUOTE]A 86 to twój rocznik?
Mi z taką trisomia parę lat temu niepotrzebnie nagadali a młody oczywiście urodził się zdrowy [emoji3526]

Dziewczyny! Ja spojrzałam dziś na swój pępek... Czy to możliwe, że już powoli wypycha mi pępek? Nigdy go tak dobrze nie widziałam! Generalnie moja waga roście w raczej zaskakującym tempie (około 4 k,5 kg na plusie), a jakaś tam szczupła bardzo nie jestem, a pępek wyjątkowo dobrze widoczny. Czy Wy też tak macie?? Ja do męża jak głupia krzyczałam: "Zobacz! Widać mój pępek!! Zobacz jaki płytki!!" Patrzył na mnie lekko stronniczo i subiektywnie negatywnie :D

Dziewczyny! Ja spojrzałam dziś na swój pępek... Czy to możliwe, że już powoli wypycha mi pępek? Nigdy go tak dobrze nie widziałam! Generalnie moja waga roście w raczej zaskakującym tempie (około 4 k,5 kg na plusie), a jakaś tam szczupła bardzo nie jestem, a pępek wyjątkowo dobrze widoczny. Czy Wy też tak macie?? Ja do męża jak głupia krzyczałam: "Zobacz! Widać mój pępek!! Zobacz jaki płytki!!" Patrzył na mnie lekko stronniczo i subiektywnie negatywnie :D
Mi jedynie tłuszcz wypchnęło :) Od 2 dni chodzę i cały czas coś przeżuwam :p Który masz tydzień?

Urszula ja po mimo że to moja druga ciąża i mam pozostałości i nie zrzucone kg to nie mam tak mam taki brzuch jaki mi został po córce nic nie rosnie - 2kg widocznie tej tkanki tłuszczowej mu starczy hahaha na sporo czasu :) u Ciebie widocznie jest inaczej ja w ciąży z córką statsznie tyłam ale To po slodyczach bo tylko to mi wchodziło teraz mam całkiem inaczej waga spada jem tylko grejfruty nektarynki kwaśny sok pomarańczowy kanapki z pomidorem codziennie muszą być jutro flaczki :) jeszcze 3 dni do wizyty

Ja tez tak miałam w ciąży z córka ze jadłam tylko słodkie a jak był gril to robiłam na nim pierogi ruskie bo mięso było okropne [emoji23] teraz tez kwaśne, owoce, kasze z warzywami itp a słodycz tak średnio

Zaparzyłam zobaczymy czy pomoże :)

Załączniki

• IMG_20190823_185112.jpg
    IMG_20190823_185112.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 58
  • IMG_20190823_185059.jpg
    IMG_20190823_185059.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 57
reklama
A wy coś już czujecie w brzuchu jakieś bulgotki itd?
Jeszcze 3 dni do wizyty oby biło serduszko mam jakieś źle przeczucia:(

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Do góry