reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
U mnie mdłości zmniejszyły się :) W moim przypadku muszę jeść przed wyjściem z łóżka, później co 3 - 4 h i nie pić bezpośrednio po jedzeniu. Jak przechodzę czas posiłku automatycznie wyostrza mia się węch, mam odrazę do jedzenia i pojawiają się mdłości. Wtedy muszę się zmusić do jedzenia bo inaczej dolegliwości narastają.
Ostatnio wpadłam w błędne koło ograniczania jedzenia ze względu na mdłości co było mega błędem. Byłam normalnie załamana. Czułam głód i jednocześnie wstręt do jedzenia. Po prostu zmusiłam się i "przerzarłam" dolegliwości systematycznie jedząc bułkę z masłem i pomarańcze. Teraz mogę jeść trochę więcej produktów, jednak są jeszcze takie które mnie odpychają, ale w porównaniu z tym co byo to niebo, a ziemia. :)

Mam prenatalne we wtorek :) U mnie to stres związany z tym, że muszę powiedzieć w pracy, że jestem w ciazy, a szykuje nam się bardzo ciężki rok i wiem, że nikt zadowolony nie będzie.

Trzymam kciuki za Twoją wizytę :)

Ja tez się strasznie stresowałam... nie umiałam spać ale przyjęli to dobrze :)

Mamusie,
Czy któraś z Was ma może problem z nerkami?
Wczoraj odebrałam wyniki moczu ogólnego i wyszło ponad tysiąc bakterii ( norma do 385), do tego kłuje mnie w dole brzucha po lewej stronie i promieniuje do pleców. Wczoraj zgłosiłam się na IP z tym bólem (jeszcze nie mając wyników moczu), doktor zbadał mnie i ginekologicznie jest wszystko dobrze, dzidziuś jest nawet większy niż powinien być o 5 dni [emoji846]
Jednak zastanawiam się czy tam nie wrócić... Do lekarza już się nigdzie nie dostanę, a w szpitalu by mnie szybko przebadali, zdiagnozowali.
Co radzicie?

Mamusie,
Czy któraś z Was ma może problem z nerkami?
Wczoraj odebrałam wyniki moczu ogólnego i wyszło ponad tysiąc bakterii ( norma do 385), do tego kłuje mnie w dole brzucha po lewej stronie i promieniuje do pleców. Wczoraj zgłosiłam się na IP z tym bólem (jeszcze nie mając wyników moczu), doktor zbadał mnie i ginekologicznie jest wszystko dobrze, dzidziuś jest nawet większy niż powinien być o 5 dni [emoji846]
Jednak zastanawiam się czy tam nie wrócić... Do lekarza już się nigdzie nie dostanę, a w szpitalu by mnie szybko przebadali, zdiagnozowali.
Co radzicie?

Ja mam, zastój w nerce. W szpitalu mi nie pomogli w poprzedniej ciąży w tej tez nie. Nic z tym nie zrobią. U mnie w ruch poszedł 3x2 urosept sok z czystej żurawiny spanie na lewej stronie bo zastój mam w prawej nerce i dużo spacerów. To pomaga. Poza tym dużo pic i zakwaszac mocz.

Ja z chorych snów wpadłam w erotyczne a teraz w bezsenność :( budzę się po pare razy w nocy, nie umiem sobie miejsca znaleźć. Ale dziś już się wyspie na nowej poduszce dla ciężarnych może będzie lepiej.

O ja tez miałam erotyczne!!!!
Teraz biorę melstonine na noc, pomaga mi zasnąć inaczej by była masakra.

Dziewczyny a od którego tygodnia używacie fej poduszki? Ja jestem w 12 i dalej leży nieużywana, wole spać na brzuchu :o

Pozdrawiam w 9 tygodniu. Mimo codziennych plamień, dzidzia trzyma się dzielnie :)
20190816_122125.jpg

reklama
W którym jesteś tygodniu? Ja miałam tak do 9, a teraz tylko cierpię na chore sny.
Zaczynam dzisiaj 9 tydzien. Bezsennosc zaczela sie pod koniec pierwszej ciazy, wiec mecze sie juz 3 lata. W pierwszych tygodniach bylam caly czas senna i moglam w miare spac. Niestety od paru dni znowu sie mecze.

Ja z chorych snów wpadłam w erotyczne a teraz w bezsenność :( budzę się po pare razy w nocy, nie umiem sobie miejsca znaleźć. Ale dziś już się wyspie na nowej poduszce dla ciężarnych może będzie lepiej.
Tez mam ta poduszke i bardzo mi pomogla jak juz zaczal rosnac brzuch :) zazwyczaj spie na brzuchu i ciezko sie bylo przyzwyczaic do spania na boku czy plecach, ale poduszka czyni cuda.

Ja słyszałam kilka razy że młodsze dziecko uratowało życie albo poprawilo ogólny stan zdrowia dzięki tym komórka. Ja pobrałem już krew przy 2 dziecku, bo będę mieć teraz 4 więc pomyślałam że może lepiej się zabezpieczyć, ogólnie nie chce nigdy z tego skorzystać. Słyszałam też to co ty napisałaś ale jakoś czuje się bezpieczniej że wyrazie czegoś może to jakoś pomóc.
Pamietasz jaki jest mniej wiecej koszt takiej inwestycji? Tez sie nad tym zastanawiam.

Dziewczyny u mnie od wczoraj mdłości się nasilły ;( mam nadzieję że to przez stres związany z wizytą i jutro bedzie lepiej.
U mnie od trzech dni tez jest gorzej i tez mysle, ze to przez stres.

O ja tez miałam erotyczne!!!!
Teraz biorę melstonine na noc, pomaga mi zasnąć inaczej by była masakra.

Dziewczyny a od którego tygodnia używacie fej poduszki? Ja jestem w 12 i dalej leży nieużywana, wole spać na brzuchu :o
Czy melatonina jest bezpieczna w ciazy? Jestem juz tak zdesperowana, ze sprobuje wszystkiego zeby tylko przespac w miare noc.

Do góry