reklama
madziuuula
Fanka BB :)
Brałam z moimi chłopakami i fiutki zupełnie zdrowe oba mają [emoji6]"Niektórzy za to zwracają uwagę, że nadmiar progesteronu, mogący się zdarzyć, gdy lek stosowany jest bez uprzednich badań poziomu hormonu, może mieć zły wpływ na układ moczowy dziecka, a u chłopców może powodować wnętrostwo. Na te przypuszczenia nie ma jednak naukowych dowodów. "
Na dziecko.pl tak pisze w artykule o duphastonie
Ale tak czytam, że tu prawie każda na lekach podtrzymujacych, teraz tak przypisują? Ja brałam po plamieniach ale to też dawno i duphaston tylko chwilkę, bardziej luteine bo delikatniejsza...
Agusia91
Zaciekawiona BB
Ja mam 2 koty i nie karmie ani nie sprzatam. Mąż to robi odkąd staramy się o dzieckoWitaj! Ja mam termin na 27 marca, wiec jestesmy blisko
Na to licze Moze nie rozpakuje sie przed wiekszoscia mam, ale nie pogniewalabym sie, gdyby to byly okolice 38tyg. Tez pamietam, ze ostatnie dwa tygodnie to byla juz meka...
Jestem ciekawa jakie sa ogolne zalecenia dot. podrozy samolotem w pierwszym trymestrze. Raz gdzies wyczytalam, ze najlepszy czas na podroze samolotem zaczyna sie od 14 tyg. Ja planuje lot miedzy 9 a 12 tygodniem o ile polozna nie bedzie odradzac.
Moze cos zjadlas i Ci siadlo na zoladku? Mi zawsze pomoga mocna herbata bez cukru.
Sa tu jakies mamusie, ktore maja koty w domu? Zrezygnowalyscie calkowicie ze sprzatania kuwety?
Mnie o dziwo nie. Może dlatego,że go cały dzień Jeszcze nie widziałam [emoji23]Czy to tylko u mnie czy Wasi mezowie/partnerzy tez Was tak dzisiaj denerwuja?
Bedemama!
Moderator
SzczesciaraMnie o dziwo nie. Może dlatego,że go cały dzień Jeszcze nie widziałam [emoji23]
MamaR
Fanka BB :)
Mnie też o dziwo nie. Zgodził się na wakacje choć mówił wcześniej że w ciąży się nie podróżuje i że dziecko jeszcze za małe. Wziął mnie dziś na lody. I ogólnie jest miły :-)Czy to tylko u mnie czy Wasi mezowie/partnerzy tez Was tak dzisiaj denerwuja?
Agusia91
Zaciekawiona BB
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa. Lekarka wyliczyla wiek ciąży na 5 tydzień bo liczyła wiek ciazy od dnia owulacji a nie od pierwszego dnia miesiączki. Powiedziała ze nie wiadomo czy na usg cokolwiek zobaczy bo ma kiepski sprzęt.
Na usg jest zarodek i boje mu serce ale nie powiedziała mi jaki jest duzy.
Nie zalecila żadnych suplementów, skierowanie na badania krwi dala tylko na morfologia mocz i grupa krwi.
Jak poprosiłam o l4 bo pracuje w fabryce i dzwigam po 20 kilo to powiedziala ze jej czasów nikt l4 nie brał i ciąża to nie choroba.
Dodam że wizyta prywatna
Na usg jest zarodek i boje mu serce ale nie powiedziała mi jaki jest duzy.
Nie zalecila żadnych suplementów, skierowanie na badania krwi dala tylko na morfologia mocz i grupa krwi.
Jak poprosiłam o l4 bo pracuje w fabryce i dzwigam po 20 kilo to powiedziala ze jej czasów nikt l4 nie brał i ciąża to nie choroba.
Dodam że wizyta prywatna
Szkoda,że tam sok owocowy bo bym wypiła..Zobacz załącznik 1002631dziewczyny ! Własnie wyprobowałam i polecam , jest przepyszne
reklama
Ale coś czuję ,że zaraz nadrobi cały dzień. Od 3 dni nie mogłam się o ciasto doprosić i musiałam sama biegusiem przed zamknięciem cukierni. Już mam powód do zjebki [emoji14]Szczesciara