reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mam pytanie do osob z Wroclawia/okolic gdzie polecacie umówić się na usg genetyczne? 3 lata temu byłam w medfeminie nie wiem jak teraz.

Edit. To jednak był corfamed
Ja z całego serca polecę dr Ślusarskiego. Przyjmuje w ginemedica przy ul. Krawieckiej. Tak miłego i pomocnego lekarza ze świecą szukać.. ;)

reklama
To bardzo współczuję:(
Większy od pęcherzyka, wymiarów niestety mi nie podawał, ale faktycznie widocznie mniejszy jest, więc jestem dobrej myśli :) No leżeć będę, ale w szpitalu myślałam że umrę. Nic nie robiłam. Tylko leżałam, nawet nie mogłam z laptopa korzystać. Już nie wspomnę, że nie tylko się nie ruszam ale i jem na potęgę. Normalnie nie jestem w stanie opisać mojego głodu. Dziura bez dna...

Z USG powiedział że 7-8 tydzień, zbyt precyzyjny nie był, bo przejął się krwiakiem. Nawet nie wyznaczył póki co terminu porodu.
Ej, ja miałam w tamtej ciąży to samo!! Tak strasznie głodna byłam, jadłam za dwie lub trzy osoby, dosłownie podwójne porcje niż zawsze i leżałam... strasznie przytyłam. Teraz mam normalny apetyt jak bez ciąży. Na szczęście :D nie jem za dwoje i nie czuje takiego głodu. Ciekawe czy krwiak miał na to wpływ.

Ktoś tu pytał o bankowanie krwi pepowinowej. Myśmy z mężem się zdecydowali przy pierwszym porodzie z PBKM. W kolejnych ciazach już nie trzeba bo dużo tego pobrali i jakby rodzeństwo czy nawet my z mężem lub dziadkowie byli chorzy to ta krew może uratować życie. Myśmy zbankowali krew i sznur pepowiny. Liczę że się nie przyda ale jestem spokojniejsza mając to zbankowane. Jeśli będzie możliwość to przy następnym porodzie oddam krew i sznur do banku publicznego. To nie boli ani nie robi szkody matce ani dziecku A jeśli może komuś życie uratować to czemu nie.

Mała.czarna czekamy na jakieś informacje mówiłaś że o 8 będzie już wiadomo, więc podejrzewam że wizyta 7.30 trzymam kciuki
f2w3gov37znp1hsr.png

Dzień dobry kochane. Jak się czujecie? Ja wam powiem że ja od wczoraj mega Energia od 4 na nogach pranie gotowanie wycieczka.. Bóle ustaly już ogarnąłam podwórko przed blokiem haha za 6 dni kończymy wakacje i wracamy do Polski :)

Hej. I znów poniedziałek. Kiedy to się skończy.. [emoji14] chyba sobie jutro wolne wezmę i pojadę na jagody do lasu. Tak mnie tam ciągnie.. :) lubię takie spokojne rodzinne wycieczki. Tylko przed kleszczami trzeba będzie się dobrze zabezpieczyć.

Hej. I znów poniedziałek. Kiedy to się skończy.. [emoji14] chyba sobie jutro wolne wezmę i pojadę na jagody do lasu. Tak mnie tam ciągnie.. :) lubię takie spokojne rodzinne wycieczki. Tylko przed kleszczami trzeba będzie się dobrze zabezpieczyć.
A jak z preparatami na kleszcze możemy używać? Te spreye na komary itd

reklama
Kochane wy już wszystkie po wizycie usg? Ja czekam na pierwszą powiem wam szczerze że dni odliczam :) coś możecie polecić na suchość w nosie??

Ostatnia edycja:
Do góry