reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Mój narzeczony w pierwszej ciąży chodził że mną ale było tyle komplikacji i mega się stresował więc teraz chodzę sama :) Gdyby się jednak udało to myślę że potem go zabiorę że sobą :)

Ja w pierwszej ciąży sama poszłam na to pierwsze usg bo to transwaginalne i jakoś myslalalam ze za wcześnie ale mój tez chętnie pójdzie

Mój narzeczony w pierwszej ciąży chodził że mną ale było tyle komplikacji i mega się stresował więc teraz chodzę sama :) Gdyby się jednak udało to myślę że potem go zabiorę że sobą :)
Mój się trochę boi mam wrażenie że jakby wyszło coś nie tak to mam powrót samochodem 2h, więc wydaje mi się że przez to, ale twierdzi że chce serduszko słyszeć.
f2w3gov37znp1hsr.png

Pierwsze usg i pierwsza ciąża więc combo ;) to mam nadzieję że będziemy się cieszyć razem ;) u mjoe to będzie 8+1 według om. A Ty?
Wg OM tez 8+1 :) a wg USG I narazie tak bardziej uznalam ta date za realna 6+5 I termin na11 marca a wg OM na 1szego. I wolalabym wlasnie polowe bo to blizej wiosny :)

Mamy, ktore na stale mieszkaja za granica: czym kierujecie sie przy wyborze imienia? Stawiacie na polskie czy zagraniczne? Przy pierwszym synku chcialam, zeby imie bylo znane w obu krajach, zeby rodzina w PL nie miala problemu z zapamietaniem/wymowa a syn nie musial sie z nim meczyc jak bedzie starszy (przykladowo imie Slawomir kojarzy sie w Holendrom z brzydkim wyrazeniem) . Stanelo na imieniu Alexander. Tym razem mysle, ze bedzie bardziej egzotycznie ;)
Macie jakies fajne strony z imionami do polecenia?

Mamy, ktore na stale mieszkaja za granica: czym kierujecie sie przy wyborze imienia? Stawiacie na polskie czy zagraniczne? Przy pierwszym synku chcialam, zeby imie bylo znane w obu krajach, zeby rodzina w PL nie miala problemu z zapamietaniem/wymowa a syn nie musial sie z nim meczyc jak bedzie starszy (przykladowo imie Slawomir kojarzy sie w Holendrom z brzydkim wyrazeniem) . Stanelo na imieniu Alexander. Tym razem mysle, ze bedzie bardziej egzotycznie ;)
Macie jakies fajne strony z imionami do polecenia?
Ja mysle nad polskim, mamy zamiar zjechać więc nie chcę kombinować, Amelia dość uniwersalne Amelie jest w wielu krajach lub Amy.

Ja tak się mecze w pracy dzisiaj... mega mi się chce spać, nie mogę się skupić i nie chce mi się pracować. Muszę się męczyć do 15... ale tragedia tak się dłuży :/

reklama
Ja tak się mecze w pracy dzisiaj... mega mi się chce spać, nie mogę się skupić i nie chce mi się pracować. Muszę się męczyć do 15... ale tragedia tak się dłuży :/
Najgorzej..
Ja się tak od zeszłego tygodnia mecze [emoji14] nie wiadomo jak przetrwać. Już chyba kupiłam przez internet wszystko co możliwe w ramach rozrywki [emoji28]

Do góry