reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

jakoś zabiegana jestem i nie bardzo miałam czas wczoraj wejść by się pochwalić!!
Moje maleństwo ma 6.61cm a termin z usg wyszło mi na.... 23.02. dzień po urodzinach mojej córci ;)
no i pierwsze przypuszczenia to chłopak, ale to na razie jeszcze nic pewnego!!!
W poprzedniej ciąży z córcią było wszystko inaczej więc może faktycznie uda się tym razem chłopak!

jeśli chodzi o mebelki to na razie nic nie planujemy bo na początku na pewno będzie u nas w sypialni, a później zrobimy pokoik.
Witam nową mamusię :)
a w chiński kalendarz nie wierzę!

reklama
Hej, ja też sprawdziłam i chińczyk mówi - dziewczynka i byłoby fajnie, gdyby się sprawdziło... :) Siostra ma córki i ja , więc ciuszków nie brakuje...:) i pokój wspólny - dwie dziewczynki. Ale cóż pożyjemy-zobaczymy,. Ja "wygoniłam" męża i córke na spacer i ogarnęłam mieszkanie, teraz, relax :)

Hej pokusiłam się i zg z kalendarzem będzie dziewczynka. Takie mam tez przeczucia. W pierwszej ciąży od początku czułam że będzie syn i się sprawdziło. Jeżeli chodzi o ciuszki nic nowego nie będę kupowała cóż jak będzie dziewczynka mam nadzieję że w niebieskim będzie jej do twarzy. Pamiętacie czasy kiedy chłopcy mieli różową wyprawkę a babeczki niebieską?

Sarna to twoje maleństwo to już duże :D:D a może akurat uda Ci się dwójkę z tego samego dnia mieć :-D:-D

Misssoni u mnie w rodzinie na jakieś chrzciny dla dziewczynki zamówił ktoś bukiecik na becik do chrztu i przy odbiorze było zdziwienie dlaczego on ma niebieskie dodatki skoro dla dziewczynki miał być, a pni w kwiaciarni też zdziwiona o co chodzi przecież właśnie dla dziewczynek niebieski :-D

A co do tego kalendarza chińskiego to mi wychodzi albo chłopak albo dziewczynka, bo mam dwie możliwości poczęcia fasolki tuż przed moimi urodzinami lub tuż po nich, a pisze, że wiek nie rocznikowy, a skończony bierze się pod uwagę(miesiąc moich urodzin pokrywa się z miesiącem poczęcia), więc nie wiem :p:p:p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja na chwilę od 7 latał am i zalatwialam na wyjazd potem mała drzemka i pakowanko teraz do wyra i o 1 pobudka bo o 3 musimy na lotnisku być tak więc nie piszcie za dużo dzidzia niech rosną ja się melduje 30 lub 31 buziaki pa :)

reklama
Sarna, super:) jaka duża dzidzia!

Barbra udanych wakacji, wypoczywajcie!

Ja dziś wybieram się do fryzjera, więc jakieś małe oderwanie od pracy, której po urlopie jest bardzo dużo..

Narazie poranek bez mdłości, zobaczymy jak będzie dalej.

Do góry