reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
MłodaMama musisz przestrzegać zaleceń lekarza, powiem Ci, że mam koleżankę, której też zaczęła się szyjka skracać i dostała wybór albo leżenie w szpitalu albo w domu. Oczywiście, że prawie każda by wybrała w domu i ona też, ale i tak mało co leżała, bo wiecznie coś do roboty miała jak to mówiła i tak czy tak w końcu wylądowała w szpitalu i prawie miesiąc w nim spędziła, jak przyszedł bezpieczny czas na rozwiązanie to wypuścili ją do domu i po 3 dniach urodziła. I powiedziała, że jak by drugi raz się takie coś powtórzyło to by leżała plackiem w domu i nie przejmowała się, że coś nie zrobione, bo strachu się potem najadła dużo czy nie zaszkodziła dzidzi. Więc porozmawiaj poważnie z ukochanym i znajdźcie jakieś dobre rozwiązanie w tej sytuacji, żebyś jak najwięcej odpoczywała :)

BarBra a to nie bada Cie lekarz na fotelu tzn. palcami nie sprawdza szyjki? Mi na ostatniej wizycie jeszcze robiła USG szyjki, bo powiedziała, że już czas na to. A tak to co wizytę bada właśnie palcami szyjkę. Ja mam długą i twardą, ale jakieś V mi się przy zakończeniu robi, na razie nie mam się co przejmować mi powiedziała, ale już mam wpisane z karcie ciąży przy następnej wizycie USG szyjki, żeby na pewno pamiętać żeby zrobić.

A co do łożyska to są różne przypadki, więc nigdy nie wiadomo gdzie usytuowane. Moja sąsiadka ma łożysko dwupłatowe i jest ono zarówno na tylnej ścianie jak i z boku i jeszcze nachodzi na przednią.

Trzymam kciuki za wizytujące &&

Ja mam czasem wrażenie żE do niego wszystko dociera później niż bym ja tego chciała :D

Poczekam NA tel.od niego co mi powie...Bo tak naprawde jestem w czarnej duu****e i będzie musiał sam dużo rzeczy ogarnac

Ja już dziś po wizycie. Słabe wyniki... Krew w moczu - zapisał mi urosept. No i glukoza na czczo za wysoka - 106, więc na 14 grudnia wizyta w poradni diabetologicznej. Ogólnie humor dziś do dupy.... :( ehh

No właśnie na fotelu mnie nie bada tzn na IP mnie zbadali i wtedy było wszystko ok to było w październiku jutro zobaczymy
Ja mam łożysko na tylnej ściance dlatego ruchy Grzesia czulam już w 17 tyg :)
A co do włosów to zawsze miałam super i dużo w ciąży się nic nie zmieniło nawet wczoraj fryzjerka mówiła że mam piękne włosy niezniszczone gładkie itp ją używane z syossa farby szamponu odzywki lakieru więc wszystko z tej samej firmy i jestem zadowolona odpowiada mi to :)
Ja teraz coś zjem bo nie dawno wstalam a po 15 ide po wyniki tokso i do apteki po witaminy:)

reklama
Do góry