reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
MłodaMama musisz przestrzegać zaleceń lekarza, powiem Ci, że mam koleżankę, której też zaczęła się szyjka skracać i dostała wybór albo leżenie w szpitalu albo w domu. Oczywiście, że prawie każda by wybrała w domu i ona też, ale i tak mało co leżała, bo wiecznie coś do roboty miała jak to mówiła i tak czy tak w końcu wylądowała w szpitalu i prawie miesiąc w nim spędziła, jak przyszedł bezpieczny czas na rozwiązanie to wypuścili ją do domu i po 3 dniach urodziła. I powiedziała, że jak by drugi raz się takie coś powtórzyło to by leżała plackiem w domu i nie przejmowała się, że coś nie zrobione, bo strachu się potem najadła dużo czy nie zaszkodziła dzidzi. Więc porozmawiaj poważnie z ukochanym i znajdźcie jakieś dobre rozwiązanie w tej sytuacji, żebyś jak najwięcej odpoczywała :)

BarBra a to nie bada Cie lekarz na fotelu tzn. palcami nie sprawdza szyjki? Mi na ostatniej wizycie jeszcze robiła USG szyjki, bo powiedziała, że już czas na to. A tak to co wizytę bada właśnie palcami szyjkę. Ja mam długą i twardą, ale jakieś V mi się przy zakończeniu robi, na razie nie mam się co przejmować mi powiedziała, ale już mam wpisane z karcie ciąży przy następnej wizycie USG szyjki, żeby na pewno pamiętać żeby zrobić.

A co do łożyska to są różne przypadki, więc nigdy nie wiadomo gdzie usytuowane. Moja sąsiadka ma łożysko dwupłatowe i jest ono zarówno na tylnej ścianie jak i z boku i jeszcze nachodzi na przednią.

Trzymam kciuki za wizytujące &&

Ja mam czasem wrażenie żE do niego wszystko dociera później niż bym ja tego chciała :D

Poczekam NA tel.od niego co mi powie...Bo tak naprawde jestem w czarnej duu****e i będzie musiał sam dużo rzeczy ogarnac

Ja już dziś po wizycie. Słabe wyniki... Krew w moczu - zapisał mi urosept. No i glukoza na czczo za wysoka - 106, więc na 14 grudnia wizyta w poradni diabetologicznej. Ogólnie humor dziś do dupy.... :( ehh

No właśnie na fotelu mnie nie bada tzn na IP mnie zbadali i wtedy było wszystko ok to było w październiku jutro zobaczymy
Ja mam łożysko na tylnej ściance dlatego ruchy Grzesia czulam już w 17 tyg :)
A co do włosów to zawsze miałam super i dużo w ciąży się nic nie zmieniło nawet wczoraj fryzjerka mówiła że mam piękne włosy niezniszczone gładkie itp ją używane z syossa farby szamponu odzywki lakieru więc wszystko z tej samej firmy i jestem zadowolona odpowiada mi to :)
Ja teraz coś zjem bo nie dawno wstalam a po 15 ide po wyniki tokso i do apteki po witaminy:)

reklama
Do góry