reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Mloda mama ja calą ciaze mialam szyjke 30mm , wiiec tragedii nie ma, a duzo Ci sie skrocila w krotkim czasie? Lez w domku jak najwiecej, odpoczywaj:tak: w szpitalu sobie nie odpoczniesz bo wiecznie ktos sie kreci, a to salowa, a to ktg robią, a to cisnienie, a to goscie itp itd

Cien ten 1 wyglada bardziej zabudowany patrzac pod kątem spacerowki na zimę ;) ale szczerze mowiac zaden w moim typie, wiec nie podpowiem :(

Manka z farbowaniem włosów nie pomoge bo nigdy nie farbowalam ;) ale za to w ciazy mi wlosy same ciemnieja i wyglada to tak, jakbym miala odrosty:O

Moj maluch chyba co chwile robi fikolki bo raz czuję kopniaki dosyc mocne prawie pod zebrami, za chwilę czuję takie laskotki jakby w szyjkę, jakkolwiek to nazwac:sorry: na usg byl poprzecznie i po bokach tez go czuję, ale bardziej z prawej strony - ponoc lozysko mam na lewej scianie.

Ja tylko w 1 trym nie farbowalam teraz już farbuje co 3-4tyg zależy jak tam z odrostami ale sama sobie farbuje:)
Młodamama lepiej chyba zostać w domu i leżeć pkackiem w domu lepiej się człowiek czuje niż w szpitalu a do marca jeszcze kupa czasu zadzwon do swojego i powiedz mu o tym jakie dostalam opcje i co możesz a czego nie możesz bo musi ci teraz pomuc trzymaj się będzie dobrze ja nawet nie wiem co i jak bo tak jak pisalam badał mnie ostatnio przed ciąża ale jutro mu wspomne o badaniu nie wiem może jest wszystko ok i dlatego ale w sumie to nie wiem czy da się tak po zwykłym usg stwierdzić że jest ok np z szyjka?

Ja mam w planach farbowanie, bo mam straszne odrosty a za tydzień w sobotę idziemy na imprezę i trzeba jakoś wyglądać. Zazwyczaj farbuję 2/3 razy w roku, w międzyczasie zawsze skrócę i stwierdzam, że farbowanie niepotrzebne.
młodamama- teraz to musisz się oszczędzać, oby wszystko było już ok :tak:

My dzisiaj zaliczyłyśmy spacerek do sklepu, niestety jest taki straszny wiatr, że był na szybko.

Cien ten pierwszy kiepski. Nie moj gust kompletnie. Juz ten zielony lepszy. Młoda no to musisz miec teraz pomoc tak jak dzoewczyny mowia,bo to juz nue ma zartoe. Nailie lozysko moze byc na przedniej albo tylnej scianie a nie lewej :p. Bar Bra lekarz palpacyjnie bada szyjke.

Chrobek pierwsze co napisał to czy z Warszawy nici :p pocieszające :) a tak głębiej nie rozmawialiśmy bo ma zajęcia jeszcze DO 15:00

Nailie nie wiem właśnie ile mi sie krocila bo mi nie powiedział... tylko tyle ze jest skrocona i ma 28mm :(

Muszę z moim na spokojnie pogadać po zajęciach i mu przedstawić sytuację jak wygląda... a on jeszcze bite 2tyg tego kursu ma :/

Bar bra mnie najpierw badal palcem a żeby potwierdzić to robił iść dopochwowo a później zwykle na brzuch

Manka ja tez nie pomoge bo nie farbuje włosów :p

Na razie będę u taty bo tam jest brat więc zawsze mogą mi pomoc chyba ze zjedzie mój na weekend... chociaż na dwa dni

Mam tylko nadzieję ze jak za dwa tyg.pójdę to jednak powie żE już się nie skraca i stoi w miejscu :D

Volka wyraznie uslyszalam i mam w opisie usg lozysko na lewej scianie ;) czy z lewej strony, na pewno nie z tylu i nie z przodu. Z drugiej strony kto wie jak to jest naprawdę, czy sie przesuwa itp (nawet nie wiem czy jeszcze jest taka mozliwosc)

Ja farbowałam ostatnio w maju :). Ogólnie kiedyś ze 2,5 roku temu mi fryzjerka rozjaśniła mocno włosy (mój mąż błagał bo jak dla niego im jaśniej tym lepiej :p debil :p ) i miałam rok ratowania przed ślubem. Od tamtej pory zero sklepowych kosmetyków do włosów tylko kerastase, marokaoil, joico itp itd. Masa ampułek i zabiegów. Kasy na to nawet nie liczę. Wróciłam do mojego sprawdzonego fryzjera - droga łajza ale on stara się właśnie robić naturalnie i powoli robiliśmy kolorek prawie taki jak mój naturalny. Odrostów mi teraz nie widać kompletnie a jedyne co robi ta farba to daje taki blask na włosach i głębie bo naturalny mój kolor zimą robi się taki mysi blond.

A zmierzam do tego, że nie wiem jak Wy ale ja jestem w szoku co hormony ciązowe zrobiły z moimi włosami !!! Są grube, gęste pięknie sie układają. Mój mąż się zachwyca nimi teraz ciągle. Wróciłam do używania kosmetyków za 10 zł tyle że bez parabenów i wyglądają i tak 10000 000 razy lepiej niż przed ciążą. Można powiedzieć że włosami odciągam teraz uwagę od dupy :p. Niestety pewnie połowa wypadnie po urodzeniu ale przynajmniej teraz się nimi nacieszę. To jest też dla mnie dowód na to, że można ładować tysiące złotych we włosy a i tak będą brzydsze niż kogoś kogo natura obdarzyła i ich nie zniszczył :p

reklama
Volka wyraznie uslyszalam i mam w opisie usg lozysko na lewej scianie ;) czy z lewej strony, na pewno nie z tylu i nie z przodu. Z drugiej strony kto wie jak to jest naprawdę, czy sie przesuwa itp (nawet nie wiem czy jeszcze jest taka mozliwosc)
To ja ci powiem ze we wrzesniu mialam 1 prenatalne i na dokumentach pisze ze łożysko na przedniej ścianie za to teraz w listopadzie miałam 2 prenatalne i jak byk pisze ze na tylnej ścianie jest wiec tez jestem w szoku ze to mozliwe.

mhsvj44jvk7zrlj5.png

xnw4gov3zk2sedjm.png

Do góry