reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Witam sie wieczornie :)
Wlasnie przez okolo 2h mialam tak potworny bol brzucha, myslalam ze rodze xd Ale juz mo przeszlo, a bolal chyba bo dlugo nic cieplego nie zjadlam tylko same takie *******y a po goracej herbatce juz ok :)

Dziewczyny farbujecie wlosy w ciazy ? Chodzi mi dokladniej o rozjasnianie :) Bo zaraz przed ciaza farbowalam ale wyszly mi za ciemne i juz nie zdazylam ich odratowac bo 2 kreski sie pojawily i dalam sobie spokoj :) ale teraz jak tak patrze to porazka odrost straszny i pragne rozjasnic .. to znaczy odrostu i tak nie rozjasnialabym bo chce miec od glowy naturalny kolor no ale rozjasniacz to rozjasniacz.. jakie Wy macie zdanie na ten temat ? :) Jezeli podejme decyzje to bede to robic dopiero pod koniec stycznia :p

reklama
Z tego co się wcześniej pytałam gin to w pierwszym trymestrze lepiej nie farbować A potem można. Tylko musi być pomieszczenie przewiewne żeby za dużo tego nie wdychac

Witam się z rana :)
Zabieram swoje 4litery do lekarza :D
Wstałam o 4:30 (żeby zejść do sąsiadki dziewczynek popilnowac i ogarnąć do szkół i przedszkola) jestem taka nie wyspana! A nie umie tak odmawiać...żeby powiedzieć sorry Ale chce się wyspać nie będę ci pilnować dzieci :/ nie mogłam usnąć prawie do 1 :(
Muszę wrócić się do nas do mieszkania posprzątać z ,grubsza' bo jakiś chłop chce ho oglądać... to sobie nawyzej drzemkę walne chociaż na 2h

A ja już z Zuzka sama... M pojechał przed chwilą do Kalisza i będzie pewnie w piątek w nocy. I znowu tylko weekend będziemy razem. No ale trzeba gonić bo pieniążki będą potrzebne :/ a poza tym jak pisałam zawsze mamy jakiś zastój w lutym marcu i wtedy jest lozniej...
Co do farbowania włosów to ja farbuje co 2,3 tyg od 15 roku życia bo jestem cała siwa... czyli już jakieś 18 lat. Nawet w ciąży muszę je tak farbowac bo rosną mi strasznie szybko a farba też się na nich jakoś specjalnie nie trzyma :/
I po 3 tyg mam już prawie 2, 3 cm odrost a wyobraźcie sobie jak go widać przy białych włosach:/
Dzisiaj właśnie mam wizytę u fryzjera:) chociaż szczerze mówiąc to mi się nie chce nawet z domu wychodzić bo u nas paskudnie wieje :/
MlodaMama musisz się zdrzemnac w ciągu dnia na spokojnie :) jutro też idziesz do tych dziewczynek?

Młoda mama nie musisz mówić że chcesz się wyspać ale że źle się czujesz rano i to jest dla Ciebie problem. No chyba że lubisz tam chodzić tak wcześnie.

Ja dziś mam wizytę na 12 i zobaczymy co będzie.
Młody tak dziwnie się rusza jakoś mało na zewnątrz wyczuwalne są te ruchy. I też głównie na dole nisko.
Ja już 3 raz dziś miałam tak że rano młodego do szkoły szykuje i tylko herbatę piję z nim jak on je a nagle taka fala mdłości mnie nachodzi że muszę natychmiast coś zjeść bo słabo mi. Pierwszy raz tak miałam jak go już zawiózłam do szkoły i z psem wyszłam. Biegiem do domu wracałam. Potem jakoś po kilku dniach znów to samo. I dziś jak już szykowałam śniadanie to mnie te mdłości od razu ze słabością dopadły. Zazwyczaj jem z nim ale jak pomyślę że będzie trzeba jakieś badania na czczo zrobić to nie ma opcji.
Dziś znów miałam dziwaczne sny. Obudziłam się szczęśliwa ze to koniec.

Chyba Pan forum pomylił. Bez urazy,ale tu sa Marcowe MAMY ;). Ja dopiero wstaje. Noc dosyc ciezka,bo dzieci czesto sie budzily. Kamila wczoraj wiecsorem mocno brzuch bolał. Wypil tylko rumianek i zasnal,wiec dzis im odpuszczam przedszkole,tymbardziej,ze do soboty musza sie wykurowac,bo od rana jedziemy na Mikołaja do Poznania w po poludniu robie im urodziny.

Spodziewamy się dziecka i jesteśmy na etapie urządzania pokoiku. Czy z doświadczenia możecie nam doradzić, jakie meble będą potrzebne i przydatne w pokoiku dziecka?

Tu wszyscy się spodziewamy dziecka ale to forum raczej na rozmowach polega. Owszem doradzimy ale może jakieś konkrety? Żeby komuś wystrój proponować to lepiej się ciut poznać wypada wtedy rady trafniejsze..
Zapraszamy do rozmowy :)

Isia tak jutro też idę... chciała zebym do piątku była z nimi Ale jade do Warszawy i tylko dwa dni mogę do nich wstawać

Fanti dla mnie problemem jest wstac o 10 a co dopiero o 4:30 :)

Ale ja nie umie odmawiać...i to jest ten problem u mnie! :/

Cześć,

ja znów na chwilkę:)
czytałam własnie fajny artykuł na temat wyprawki w Polsce i Finlandii https://matkawariatka.pl/polska-vs-finska-wyprawka-ze-szpitala/
takie to nasze polskie Państwo...

co do ruchów to ja też czułam cały czas na dole i tak do wewnątrz, az pytałam o to gina w sobotę. Sprawdził na USG i powiedział ze położenie poprzeczne, jak najbardziej prawidłowe na tym etapie. Od wczoraj natomiast czuję już dużo wyżej nawet nad pępkiem, więc Karolinka pewnie zmieniła pozycję:)

dziś mają przyjechać mebelki, więc może w weekend uda się ustawić pokój.

Cocosh- pytałaś co robię- jestem tłumaczem, więc praca przed lapkiem praktycznie cały czas.

Młodamama podziwiam za wstawanie, ja do ubiegłego tygodnia też wstawałam o 5 zeby trochę popracować rano zamiast wieczorem, ale niestety skończyło się, teraz najwcześniej budzę się przed 7 i to nie ważne że budzik dzwonił wcześniej...

reklama
Cześć

No wyniki cukru w normie mam póki co, rano na czczo 87, a po śniadaniu 102. Po kolacji mam najwięcej, wczoraj lekko normę przekroczylam bo miałam 123. Ale nie jest źle. I mówili mi bym zup nie jadła, bo wywary z warzyw i gotowane warzywa podnoszą cukier, a po zapach do 100 nie dobijam.

Do góry