reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

To ja teoretycznie mam mieć usg 29 grudnia i koniec :zawstydzona/y: Mój gin nie przejawia dobrej woli na szybkie podglądanie malucha :sorry: Może to się bierze z tego, że do niego są ogromne kolejki i na jedną godzinę potrafią być zapisane po 2 osoby, a nie każdą da się załatwić w 15 min.

Edit o to bardzo słabo, u mnie też są tacy dowcipnisie z administracji, np potrafią wywiesić kartkę o godzinie 18, że następnego dnia od 9 będą np robić pomiary mieszkań czy spisywać cośtam i proszą o udostępnienie.

Kamka ja poprzedniej ciąży złapałam grzybka, zaraziłam męża, dostałam jakieś globulki, już nie pamiętam nazwy i maść pimafucort, mąż się smarował clotrimazolem. Ja się męczyłam 2 miesiące, jemu bardzo szybko przeszło - w ciąży niby można. Ale na samą myśl, brrrr :no:

Kkasia zdrówka

reklama
No ja właśnie mam ta nystatyne dopochwowo i tym pimafucortem na zewnatrz. Ja mam nadzieje ze u mnie tez rozwarcie stanelo. Staram sie odpoczywac ale młody nie daje za wygrana i bez przerwy mama choc , mama daj , podaj przynies itp. Masakra jakas wszedzie go pełno a rozrabia za dziesieciu. Mała w brzuszku tez daje popalić az sie boje co to bedzie. A tak z innej beczki w ktorym miejscu czujecie ruchy bo ja czuje nisko tak pod brzuchem i sue zastanawiam czy to mormalne w tym tygodniu czy to rzeczywiscie wina tego ze podobno jest bardzo nisko.

mhsvj44jvk7zrlj5.png

xnw4gov3zk2sedjm.png

No z tym też bylo ciekawie. Gin mi powiedzial ze to bez recepty a ty kuku. Ale poszlam to swojej pani doktor rodzinnej i mi wypisala recepte na szczęście. W razie gdyby nie chciała to mialam ja poprosic zeby do mojego gina zadzwonila. Ale bez problemu.

mhsvj44jvk7zrlj5.png

xnw4gov3zk2sedjm.png

Kamka jak Cie to pocieszy to ginekolodzy zawsze tak robią... jak się do nich dzwoni a oni nie przyjmują, nie mają czasu, mają inne pacjentki to mówią co kupić i że to jest bez recepty... nieraz takie sytuacje kończą się awantura w aptece... bo Pan doktor powiedział że to jest bez recepty... a lekarz dobrze wie co jest na receptę a co nie jest... a potem niech pacjentka sama sobie radzi ehhhh

No pewnie tak ja pierwszy raz tak na telefon leki ustalalam zawsze staram sie doczekac do wizyty ale dzis juz nie moglam wytrzymac na szczescie pani doktor jest fajna i zgodzila sie wypisac ;)

mhsvj44jvk7zrlj5.png

xnw4gov3zk2sedjm.png

Kkasia zdrowia dla dziecka! A to Wasz pierwszy rok w przedszkolu?
U nas na szczęście jeszcze nie było poważnej choroby w tym sezonie jesienno-zimowym... oprócz ospy na koniec września ale Zuzka bardzo fajnie ja przeszła:)

reklama
Kamka90 ja jeszcze tydzien temu czulam kopniaki totalnie niziutko. Baaardzo nisko. Ale to pewnie dlatego, ze synus byl ulozony glowka do gory. Teraz jestem pewna, ze sie przekrecil i ruchy czuje duzo mocniej, kopniaki sa mocniejsze i najbardziej czuc nad pepkiem:) a to juz 25 tydzien:)

My juz umowieni na usg;D 9 grudnia po raz trzeci podejrzymy Olusia;D juz sie doczekac nie moge;D a po tym usg bedziemy musieli czekac az do marca zeby go zobaczyc;) bo wiecej usg nie bede miala:(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry