reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja ostatnio poczulam kopniaka strasznie nisko, az mi sie slabo zrobilo. Teraz to zazwyczaj czuje poprzecznie raczki z prawej, a nozki z lewej lub odwrotnie, nie wiem czym mocniej macha.

Dzięki dziewczyny to uspokoilyscie mnie mam nadzieje ze krolewna sie podniesie wyzej niedługo. Pytalam bo juz zapomniałam jak to z małym bylo. ;)

A te braxtony czujecie i to stawanie macicy? Bo ja już sama nie wiem czy to może być czy nie i ile? :) z tym wyłączeniem ogrzewania to zwariowali, u nas była pierwsza zima po wybudowaniu budynku i były złe ustawienia w kotłowni i było tak zimno ze siedzieliśmy w bluzach pod kocem i mój napisał maila do spółdzielni tak ostrego ze po jednym dniu się zainteresowali przyszli i zmienili ustawienia:)

Ja coś czuje co jakis czas ale niezabardzo zwracam na to uwage szczerze powiedziawszy np. Na środku brzucha w tym pasie co pepek robi mi sie czasami twardy ale to jak bym nie dotknela brzucha to bym sie nie kapnela.

mhsvj44jvk7zrlj5.png

xnw4gov3zk2sedjm.png

Kamka moj mnie dlugo kopal po pecherzu. Teraz chyba lezy poprzecznie. Wiec to!ze ma nogi na dole i czujesz go nisko nic nie znaczy. Gorzej chyba by bylo jakby glowka ciagnela w dol. Braxtony mialam. Uspokoily sie jal biore wiecej magnezu. Lekarz mowil,ze moze byc do 15 skurczow dziennie. Jal wiecej to na IP.

Właściwie to za kazdym razem na usg wychodzi na to ze mała jest ulozona glowa w dół a ostatnio nawet powiedział ze wstawila sie w kanal ale mysle ze to chyba za wczesnie. A z drugiej strony skoro glowa w dol to czemu nisko czuje te kopniaczki? Ja sie wogole nie orientuje jak ona jest ułożona hehe.

xnw4gov3zk2sedjm.png

mhsvj44jvk7zrlj5.png

Ja właśnie nie wiem czy cos czuje czy nie ... te skurcze :/ mi sie wydaje ze ja tego nie mam haha
Mała często czuje Ale żeby cos mi twardlo albo cos to nie...
Mi mówił 3 tyg temu ze leży normalnie ciekawe co jutro powie :D

reklama
Ja te skurcze czulam w tamtym tygodniu ale może tak 3 dni po jednym razie pod brzuchem bo koło pępka to często czuje ale to Maluszek się tak wypija:) ja dziś czulam nisko kopniaki potem koło pępka i teraz znowu nisko więc mały Grzesiu lata w brzuchu jak huragan :)
Wrzucilam fotki z dziś :)

Do góry