reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Bar Bra wspolczucia,bol zoladka to masakra w ciazy....

Ja uzywalam najtanszych kosmetykow.Nawet pampersy w biedronce kupowalam Dady bo inne markowe uczulaly strasznie Lilke.
Ania*Be szybkiego powrotu do zdrowia dla syna :*

Manka no tak 1 msc przed terminem powinno sie miec spakowane wszystko.I ogarniete mniej wiecej :-)

Dziewczyny macie juz uczucie leku przed porodem,opieka nad dzieckiem? Ja wczoraj dostalam takiej swiadomosci ze zycie sie jednak zmieni o 180 stopni ze bedzie malenkie dzieciatko,Ze juz na pewne rzeczy nie bede sobie mogla pozwolic.I to uczucie czy dam rade..Przy Lilce mialam wlasnie chwile zalamania przy kolkach,plakalam z nia,ze jestem zla matka bo nie potrafie swojemu dziecku pomoc :-( Mam nadzieje ze teraz takie odczucia mnie omina..

A mnie okropnie plecy bola,od siedzenia na krzesle jak siostrzenica wlosy mi farbowala..I coraz czesciej skurcze mnie w nogach łapia,stopach.Rano budze sie z obolalymi łydkami...

reklama
Dla zainteresowanych dziewczyny-watek osobny z cwiczeniami juz zalozony wczoraj :-)

Aha i pytanie: jak ktoras bylaby chetna zamowic ode mnie z Avonu cos to do jutra z tego katalogu macie czas :-) Ewentualnie przy wiekszym zamowieniu (od 50 zl) do wtorku.Polecam,duzo pomyslow na prezenty :-) W razie pytan-piszcie.Oczywiscie wysylka poczta paczka :)

Oto link :

https://www.avon.pl/sklep/Nikolina

Cień bez urazy,ale kazdy ma dostep do avonu u siebie,wiec nie widze sensu placic jeszcze za przesylke. Tylko sie na mnie nie obraz. A Pani ktora pisala tu o kocykach. Napisalam do Pani na Fb,bo jeden wzor mi sie podoba.

Ja póki co butelek nie kupuję, kupię dopiero jak będzie trzeba. Mam nadzieję, że będzie to gdzieś koło roku.
Mleka też nie kupuję, może okazać się niepotrzebne.
Chusteczki używałam pampers zielone początkowo, a potem fitti z biedronki.

Manka ja torbę to w połowie lutego będę pakować, bo pewnie około 20 lutego diabetolog wysle mnie na patologie.

Cień ja się strasznie boję właśnie kolek, nie wiem co to kolka, bo Hania nie miała ich. Wyrazie czego zamierzam kupić kropelki Sab Simplex, ponoć dobre są.

Alescie dziołszki naszkrobaly :D jak zapomnę wszystkim odp. To wybaczcie :*
I teściowej urodziny przebiegły w miarę obzarlam się jak świnka :D mam zaplanowane przez rodzinę wesele i chrzciny już :)

Co do torby ja myślę ze tak miesiac wczesniej spakuje i bedzie lezala :) i czekala sobie :p

Co do wyprawki... nie mam skonczonego mieszkania ubranka mam Ale w workach i to by było na tyle mojej wyprawki :D wiec jestem w czarnej dupce :(

Ania zdrówka dla synka :*

Co do kolek sa takie kropelki koleżanka dawała małej i jej przechodzilo Ale ja nie wiem czy jestem przekonana :)

Chrobek co do kolek to my na poczatku po jednym wspanialym wieczorze / nocy zdecydowalismy sie dawac delicol raz dziennie przez miesiac. I nie wiem czy to przypadek czy te krople, ale zadnej powtorki z placzem bujaniem do 3 w nocy nie mielismy. Jak juz odetchnelismy z ulga ze kolek nie ma to sie pojawilo ulewanie na potęgę, nawet zageszczone mleko nie dawalo rady, zdecydowalismy się je zmienic i dziecko nam sie naprawilo, ogromne ulewanie z dnia na dzien sie zmniejszyło, a placzu miedzy karmieniami nie bylo w ogóle

Cien dla mnie ta mysl, ze bedzie 2 dziecko to ciagle pewnego rodzaju abstrakcja, na szczescie dzieci szybko rosna i staja sie samodzielniejsze ;) fakt faktem chyba z 1 dzieckiem latwiej jest utrzymywac czesc poprzedniego zycia chociaz na podobnym poziomie, ale posiadanie dwojeczki na pewno zaprocentuje w przyszlosci i ja w to wierze :tak:

Mloda mama to kiedy to wesele? ;) ja mam szuflade ubranek po Lalce, jakies podklady co mi zostaly z 1 ciąży i nic ;) nic nie przygotowane, lozeczko trzeba pomalowac, wozek uprac, dokupic ubranek, kilka rzeczy, kosmetykow, pieluchy, a ja w lesie. Moze po nowym roku bedzie wiecej energii ;)

Ostatnia edycja:
Czasami to się już doczekać nie mogę tej mojej drugiej królewny, a czasami to mam obawy typu: poród, dwójka małych dzieci a m po te swoje 10/11 h w pracy. Staram się myśleć pozytywnie i wszystko rozplanować,i przygotować. Jak wyjdzie się okaże.

reklama
Kurczaki, ja tez dalej jestem w głebokiej czarnej z ta wyprawka. Wy tu o butelkach a ja mam kilka zakupionych ubranek. Żadnego upatrzonego wózka, łóżeczka, butelek, kosmetyków.. Jeszcze miesiac chodzenia do pracy, wiec w styczniu porządnie sie wezmę za wyprawkę. I przeprowadzkę do nowego domku! :)

Do góry