Marcowa butelka czasami przechodzi mlekiem albo soczkami czy herbatka,wiec jednak do jednego i drugiego osoba a jesli chcesz tylko do herbatki takiej np.z kopru wloskiego to tylko chodzi o smoczek,ktory sie nadaje do picia herbatki a nie mleka. Wiec tylko to bys musiala wtedy dokupic. A co do kosmetykow to jeden Ci poleci takie,drugi inne. Wszystko zalezy co przypasuje dziecku. Tak samo z proszkami i plynami. Jedno dZiecko bedzie mialo uczulenie na jeden a drugie nie,wiec tu ciezki cokolwiek doradzic. Ja oliwke bede stosowac,ale nie zadne sudocremy poki nie ma odparzen.
reklama
marcowa 07
Fanka BB :)
Dzięki Missoni to dobrze,że wszystko w porządku, a co do płci, to Twój synek będzie miał kompana do zabawy
marcowa 07
Volka no oczywiście,że zdania mogą być podzielone i że dziecko samo zweryfikuje co jest dla niego najodpowiedniejsze, jednak coś muszę na początek zakupić, a przecież nie kupię wszystkich rodzajów płynów, smoczków butelek
chodzi mi bardziej o Wasze doświadczenia ostatnio pisałyście o butelkach firmy avent i Tomme Tippee i wiekszość wymieniała właśnie takie, stąd moje pytanie, bo chcę zasugerować się większością :-)
A co do tych butelek, to właśnie o to pytam, czy butelka musi mieć specjalny smoczek do picia herbatki? jaki?
chodzi mi bardziej o Wasze doświadczenia ostatnio pisałyście o butelkach firmy avent i Tomme Tippee i wiekszość wymieniała właśnie takie, stąd moje pytanie, bo chcę zasugerować się większością :-)
A co do tych butelek, to właśnie o to pytam, czy butelka musi mieć specjalny smoczek do picia herbatki? jaki?
misssoni
Missoni w Polsce jest ta firma Mam? Bo ja pierwsze o niej slysze a pracowalam w sklepie z takimi akcesoriami
Oczywiście że jest np w superpharmie, aptekach i niektórych sklepach z akcesoriami dziecięcymi. Na ich stronce można sprawdzić gdzie w danym mieście można kupić ich produkty.
Ja pierwsze słyszę o jakiś specjalnych smoczkach do herbatki . Miałam takie same i do tego i do tego ;D
Smoczki używałam lovi przy synku. Ale teraz zakupie chyba inna butelkę niż avent ,łatwiej mi będzie rozróżniać butelki potem które czyje myślałam nad tymi TT bądź lovi .
Płyny używałam loveli ,ale po jakiś 3 -4 miesiącach juz w naszym prałam ciuszki tylko plukalam w delikatniejszym płynie .. na początku używałam oliatum i emolium .
Smoczki używałam lovi przy synku. Ale teraz zakupie chyba inna butelkę niż avent ,łatwiej mi będzie rozróżniać butelki potem które czyje myślałam nad tymi TT bądź lovi .
Płyny używałam loveli ,ale po jakiś 3 -4 miesiącach juz w naszym prałam ciuszki tylko plukalam w delikatniejszym płynie .. na początku używałam oliatum i emolium .
arusiowa
Marcowa co do kosmetyków to Możesz zacząć testy od niższych półek -nie ma po co przepłacać za oilatumy itp kiedy okaże się że najzwyklejszy płyn jest w porzo ;-) np.wspominana nieraz na marcowkach rossmanowska marka babydream-bez peg-ów, parabenow i takich tam.
A co do oilatum, emolium itp. Tak polecanych atopowcom, alergikom, to wiecie że tam w składzie głównie parafina wiec nic dobrego?!
A co do oilatum, emolium itp. Tak polecanych atopowcom, alergikom, to wiecie że tam w składzie głównie parafina wiec nic dobrego?!
reklama
Ta marka rossmanowska wcale nie taka tania.. ostatnio przyglądałam się i porównywałam ceny i mniej więcej to samo co nivea. My używaliśmy wcześniej właśnie płynu do mycia Nivea bo mi baaardzo podobał się zapach. Patrzyłam teraz ile kosztuje i stał obok właśnie babydream i tyle samo. Jeden 18.99 drugi 18.69 więc żadna różnica..
Wbrew pozorom taki płyn na długo starcza i w sumie wydatek jak się podzieli na miesiące to wychodzi nie wiele w miesiącu. Gorzej z pieluchami.. te to konkretnie obciążają domowy budżet.. i mleko.. eh ale to jeszcze daleko przed nami..
Wbrew pozorom taki płyn na długo starcza i w sumie wydatek jak się podzieli na miesiące to wychodzi nie wiele w miesiącu. Gorzej z pieluchami.. te to konkretnie obciążają domowy budżet.. i mleko.. eh ale to jeszcze daleko przed nami..