reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Marcowa butelka czasami przechodzi mlekiem albo soczkami czy herbatka,wiec jednak do jednego i drugiego osoba a jesli chcesz tylko do herbatki takiej np.z kopru wloskiego to tylko chodzi o smoczek,ktory sie nadaje do picia herbatki a nie mleka. Wiec tylko to bys musiala wtedy dokupic. A co do kosmetykow to jeden Ci poleci takie,drugi inne. Wszystko zalezy co przypasuje dziecku. Tak samo z proszkami i plynami. Jedno dZiecko bedzie mialo uczulenie na jeden a drugie nie,wiec tu ciezki cokolwiek doradzic. Ja oliwke bede stosowac,ale nie zadne sudocremy poki nie ma odparzen.

reklama
Volka :) no oczywiście,że zdania mogą być podzielone i że dziecko samo zweryfikuje co jest dla niego najodpowiedniejsze, jednak coś muszę na początek zakupić, a przecież nie kupię wszystkich rodzajów płynów, smoczków butelek ;)
chodzi mi bardziej o Wasze doświadczenia :) ostatnio pisałyście o butelkach firmy avent i Tomme Tippee i wiekszość wymieniała właśnie takie, stąd moje pytanie, bo chcę zasugerować się większością :-)

A co do tych butelek, to właśnie o to pytam, czy butelka musi mieć specjalny smoczek do picia herbatki? jaki?

Missoni w Polsce jest ta firma Mam? Bo ja pierwsze o niej slysze a pracowalam w sklepie z takimi akcesoriami :p

Oczywiście że jest np w superpharmie, aptekach i niektórych sklepach z akcesoriami dziecięcymi. Na ich stronce można sprawdzić gdzie w danym mieście można kupić ich produkty.

Ja pierwsze słyszę o jakiś specjalnych smoczkach do herbatki . Miałam takie same i do tego i do tego ;D
Smoczki używałam lovi przy synku. Ale teraz zakupie chyba inna butelkę niż avent ,łatwiej mi będzie rozróżniać butelki potem które czyje:p myślałam nad tymi TT bądź lovi .
Płyny używałam loveli ,ale po jakiś 3 -4 miesiącach juz w naszym prałam ciuszki tylko plukalam w delikatniejszym płynie .. na początku używałam oliatum i emolium .

Marcowa co do kosmetyków to Możesz zacząć testy od niższych półek -nie ma po co przepłacać za oilatumy itp kiedy okaże się że najzwyklejszy płyn jest w porzo ;-) np.wspominana nieraz na marcowkach rossmanowska marka babydream-bez peg-ów, parabenow i takich tam.
A co do oilatum, emolium itp. Tak polecanych atopowcom, alergikom, to wiecie że tam w składzie głównie parafina wiec nic dobrego?!

reklama
Ta marka rossmanowska wcale nie taka tania.. ostatnio przyglądałam się i porównywałam ceny i mniej więcej to samo co nivea. My używaliśmy wcześniej właśnie płynu do mycia Nivea bo mi baaardzo podobał się zapach. Patrzyłam teraz ile kosztuje i stał obok właśnie babydream i tyle samo. Jeden 18.99 drugi 18.69 więc żadna różnica.. :sorry:
Wbrew pozorom taki płyn na długo starcza i w sumie wydatek jak się podzieli na miesiące to wychodzi nie wiele w miesiącu. Gorzej z pieluchami.. te to konkretnie obciążają domowy budżet.. i mleko.. eh ale to jeszcze daleko przed nami.. :-p

Do góry