Nivea z tego co wiem ma kiepskie chusteczki,tak samo johnson. Sama chemia w tych chusteczkach. Ogolnie z chusteczkami jest ciezko trafic takie,ktore tej chemii mają na prawde mało. Fanti oby mleka nie trzeba bylo kupowac,ja przy blizniakach wydawalam na to majatek :/.
reklama
Tak myślę i myślę i w sumie nie pamiętam jakie chusteczki używałam dla młodego. Teraz często Auchanowskie albo biedronki kupuję i są ok ale nigdy chyba na skład nie patrzyłam. Raczej czy są delikatne i czy przyjemnie A najlepiej wcale nie pachną.
arusiowa
Fanka BB :)
Moja znajoma naturo-maniaczka mówiła ze chusteczki nawilżane auchanowskie "naturalis" czy coś w ten deseń bardzo łagodne w składzie, tylko to nie takie z auchanowską rączką. Miałam kółka paczek pasowały mi zapachowo i pod kątem stopnia nawilżenia, ale składu nigdy nie analizowalam ;-)
Najgorsze na jakie kiedykolwiek trafiłam to "lineo" czy coś brzmiacego podobnie- opakowanie bialo-rozowe i taki żółty stworek
Omijajcie z daleka! Śmierdzą na kilometr
Najgorsze na jakie kiedykolwiek trafiłam to "lineo" czy coś brzmiacego podobnie- opakowanie bialo-rozowe i taki żółty stworek
Omijajcie z daleka! Śmierdzą na kilometr
Sarna80
To fakt co każda mama inne doswiadczenia. Ja miałam duże butelki i małe do wody lub herbatki i do mleka. Córkę karmiłam piersią 6.5 m-ca ale już prędzej korzystałam z butelki małej a później dużej do wody, herbatki. Przedtem miałam aventa a teraz kupiłam tomee t. Bo z aventa czasami , leciało. Jesli chodzi o smoczki to na początku jedna kropelke trzeba wybrac a później stopjiowo więcej.
CieńWielkiejGóry
Witam mamuski :-)
Ja mam zakrecone 2 dni za soba :-) Wczoraj bylam u kolezanki,tez w ciazy i posiedzialam u niej do 13.Potem szybkie zakupy,obiad w domu i po corke.POtem przyszla druga kolezanka,tez posiedziala do 18.Pozniej cwiczylam tak jak napisalam i tyle z calego dnia:-)
Dzisiaj od rana sprzatanie,pranie,pozniej obiad,po obiedzie do sklepu,a pozniej wpadla siostrzenica wloski mi pofarbowac (blond pasemka a reszta na kasztanowo) i podciela mi troche wloski.Tez poszla okolo 17.30.Na chwile posiedzialam z corka,umylam ja i teraz ledwo co pocwiczylam(zaraz dodam linki na watku nowym ) .Teraz na szybko cos zjesc i w miedzy czasie Mam talent ogladam:-) A jutro na specjalna Msze ide z blogoslawienstwem dla kobiet w ciazy,i pozniej na obiad do rodzicow :-)
Ja mam zakrecone 2 dni za soba :-) Wczoraj bylam u kolezanki,tez w ciazy i posiedzialam u niej do 13.Potem szybkie zakupy,obiad w domu i po corke.POtem przyszla druga kolezanka,tez posiedziala do 18.Pozniej cwiczylam tak jak napisalam i tyle z calego dnia:-)
Dzisiaj od rana sprzatanie,pranie,pozniej obiad,po obiedzie do sklepu,a pozniej wpadla siostrzenica wloski mi pofarbowac (blond pasemka a reszta na kasztanowo) i podciela mi troche wloski.Tez poszla okolo 17.30.Na chwile posiedzialam z corka,umylam ja i teraz ledwo co pocwiczylam(zaraz dodam linki na watku nowym ) .Teraz na szybko cos zjesc i w miedzy czasie Mam talent ogladam:-) A jutro na specjalna Msze ide z blogoslawienstwem dla kobiet w ciazy,i pozniej na obiad do rodzicow :-)
Witam!!
Przepraszam, za nieobecność, ale od czwartku jestem z synkiem w szpitalu na diagnostyce i z lekka padam na pysk. Synek najprawdopodobniej ma astmę wrrr ale to już coś i może przestanie nam tak chorować.
Zośka ma się dobrze, daje mamie od wew popalić bardzo.
Przepraszam, za nieobecność, ale od czwartku jestem z synkiem w szpitalu na diagnostyce i z lekka padam na pysk. Synek najprawdopodobniej ma astmę wrrr ale to już coś i może przestanie nam tak chorować.
Zośka ma się dobrze, daje mamie od wew popalić bardzo.
Witam was serdecznie i z góry przepraszam,że zakłócam wam spokój na grupie. Zanim mnie osądzicie proszę przeczytajcie do końca. Z góry piszę także,że nie proszę i żadną pomoc, Jestem mamą 3 letniego synka, gdy Antoś miał 2 latka wykryto u mnie raka piersi, jestem po mastektomii,wraz z usunięciem radykalnym węzłów chłonnych , radioterapii i podczas 5 letniego leczenia hormonami. Nie mogę iść do pracy ponieważ prawą rękę mam niesprawną w barku i nie mogę nią dźwigać więcej niż 1 kg. Mam męża który pracuje i robi co może, ale jego wypłata starcza nam na kredyt hipoteczny oraz opłaty i moje leki , oprócz raka choruję na nadciśnienie.Jest mi ciężko,ale nie załamuję się i marzę tylko o tym,żeby usłyszeć kiedyś od lekarzy "jest pani zdrowa",żebym mogła jak najdłużej wychowywać synka. Ponieważ ledwo wiążę koniec z końcem a czasem nawet go nie wiążę postanowiłam zająć się czymś ,żeby mieć troszkę na jedzenie. Od zeszłego roku robię spineczki i inne ozdoby dla dziewczynek, ale z tego nie ma niestety dużych pieniążków. Dzięki dobrym ludziom zdobyłam troche tkanin i zaczęłam szyć kocyki, podusie, zabawki- metkowce, kostki sensoryczne i inne rzeczy dla niemowląt. Nikogo nie namawiam do kupna,ale jeżeli zechcielibyście chociaż zobaczyć to zapraszam. Samo polubienie i udostępnienie to już dużo, może komuś z waszych znajomych coś się spodoba.
https://www.facebook.com/violanto.handmade/?fref=ts
Bardzo dziękuję, przepraszam i pozdrawiam.
https://www.facebook.com/violanto.handmade/?fref=ts
Bardzo dziękuję, przepraszam i pozdrawiam.
reklama
nailie
Ja tam uzywalam tych samych butelek do mleka i do ewentualnej herbatki, ale tej dawalam do 6 miesiaca moze ze 2 razy. Po 6 miesiacu sa juz niekapki czy bidony i ja cos takiego wtedy wprowadzilam, jak juz mala stabilnie siedziala to dostala bidon ze słomka i lepiej sobie radzila niz z niekapkiem inna sprawa ze malo chetnie pila cokolwiek niz mleko. A tak btw to dziecka karmionego wylacznie piersia ponoc nie trzeba dopajac, ale moze sie cos w tym temacie zmienilo
Ania zdrowka dla synka, astmy współczuję, ale chyba dobrze ze juz poznaliscie "wroga" i wiadomo jak z nim walczyc
Manka wow, ja torbę mialam spakowana miesiac przed terminem i tylko co chwile z niej cos wyciagalam w okolicach 38 tygodnia planuję juz miec spakowaną, ewentualnie dorzucić na szybko kosmetyki czy szczotke do zebow
Fanti u nas babydream jakis czas temu ok 10 zl kosztowal za duza butle plynu 3w1, szampon na pewno ok 4-6 zl
Ktoras pytala jeszcze o wielkosc torby - ja mialam średnią walizkę a i tak sie nie zmieściłam, pampersy, te pieluchy na połóg zajmowaly ze 3/4 torby warto spojrzec co szpital sugeruje zabrac ze sobą, a co zapewnia, bo moze byc tak ze bedzie potrzeba np tylko wziac ubranko do wyjscia dla dziecka. A tak to zastanawiam się czy nie brac 2 toreb - 1 na poród, 2 na pobyt, tą 2 maz by wymienil czy dowiozl, zobaczymy jak to wyjdzie.
Jeszcze byl temat husteczek, zerknijcie sobie na bloga srokao - mi najbardziej przypasowaly fioletowe dady i ewentualnie zielone huggiesy
Ech staram się was czytac na bieżąco, ale czasu na odpisywanie za malo
Ania zdrowka dla synka, astmy współczuję, ale chyba dobrze ze juz poznaliscie "wroga" i wiadomo jak z nim walczyc
Manka wow, ja torbę mialam spakowana miesiac przed terminem i tylko co chwile z niej cos wyciagalam w okolicach 38 tygodnia planuję juz miec spakowaną, ewentualnie dorzucić na szybko kosmetyki czy szczotke do zebow
Fanti u nas babydream jakis czas temu ok 10 zl kosztowal za duza butle plynu 3w1, szampon na pewno ok 4-6 zl
Ktoras pytala jeszcze o wielkosc torby - ja mialam średnią walizkę a i tak sie nie zmieściłam, pampersy, te pieluchy na połóg zajmowaly ze 3/4 torby warto spojrzec co szpital sugeruje zabrac ze sobą, a co zapewnia, bo moze byc tak ze bedzie potrzeba np tylko wziac ubranko do wyjscia dla dziecka. A tak to zastanawiam się czy nie brac 2 toreb - 1 na poród, 2 na pobyt, tą 2 maz by wymienil czy dowiozl, zobaczymy jak to wyjdzie.
Jeszcze byl temat husteczek, zerknijcie sobie na bloga srokao - mi najbardziej przypasowaly fioletowe dady i ewentualnie zielone huggiesy
Ech staram się was czytac na bieżąco, ale czasu na odpisywanie za malo
Ostatnia edycja: