reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Czesc dziewczyny :)
Troche sie nie odzywalam ostatnio ale czytam wszystko na biezaco :)

Barbra biedaczko straszny jest ten bol bo pamietam ze jakies 2 tyg temu mialam wlasnie chyba to co Ty teraz ale mi przeszlo samo po godzinie czy dwoch. A ogorkowa robie dzisiaj :D

Ja jeszcze w lozeczku, maz mi zrobil herbatke cieplutka i teraz robi sniadanko a ja czekam i tak mi juz pachnie mmm :)
Pozniej sprzatamy, jedziemy na szybkie zakupy i leniu****emy caly dzien :)
Chrobek moze faktycznie powinnas powtorzyc badania no to przekroczylo doslownie o minimum. No chyba, ze z diety jestes zadowolona :p
Teraz juz codziennie czuje jakies ruchy, bardziej tam w srodku czuje jak sie przekreca ale kopniaczki tez sie zdarzaja :)
W pracy niektorzy to sie teraz dowiaduja, ze w ogole w ciazy jestem a jak juz mowie ktory to tydzien/miesiac to nikt nie wierzy bo brzucha mowia ze nie ma :D no ale ja zazwyczaj mam bluze w pracy to jak ktos nie wie to nie zauwazy :p

Dziewczyny pytanie, dla siebie i dla dzidzi torby do szpitala macie juz spakowane ? Albo te ktore juz rodzily kiedy mialyscie to gotowe ? :)
Wczoraj taka jedna dziewczyna mowi mi, ze juz pewnie wszystko dla dzidzi mam kupione i torba spakowana, ja oczy jak 5zl mowie, ze absolutnie. Mam troche ubranek i pampersy i tyle :D a ona mowi, ze w tym tyg ciazy juz mialam wszystko zapiete na ostatni guzik. No i teraz nie wiem czy jestem jakas opozniona w przygotowaniach czy jak :)

reklama
Manka ja w pierwszej ciąży spakowalam najpotrzebniejsze rzeczy jakoś miesiąc przed porodem ,a resztę pakowalam jakoś dwa tygodnie przed ;D teraz pewnie zrobię podobnie .

Edit ja zrobiłam podobnie, torba jakaś miesiąc przed porodem.
Kącik zrobimy w styczniu, bo bedziemy jeszcze wymieniac boiler. Ubranka i większość rzeczy mam pokupowane. A wózek zamierzam zamówić w grudniu.
Ze spaniem tragedia, kręgosłup boli jak ch...ale co, zakasac rękawy i do roboty. Zakupy zrobione, teraz ogarnąć chatę i to na tyle.
Barbra zdrówka kochana Ty Edit też się kuruj ze mna już chyba ok.
Fanti, leniuchowanie się nam należy! !! A co !! Moja corcie wybudzalam ok 8.30 a wstalysmy ok 9 więc też wyjątkowo długo!!!

My malowaliśmy sypialnię i pokój Emilki w maju, i ściany (u młodej) proszą się znowu o odświeżenie. Moje dziecko uwielbia malować kredkami po ścianach, a powtarzam "nie wolno", no ale niestety jakoś nie udało mi się jej upilnować :crazy:

A nie pomyślałaś o farbie tablicowej? Mała miałaby pole do popisu a i nie niszczyłoby się nic.. Tablicówki są w różnych kolorach :tak:

Manka ja pakowałam torbę jakoś 2 tyg przed porodem jak miałam pierwsze symptomy skurczy.. a dopakowałam do końca w 3 dni przed porodem jak jechaliśmy do szpitala.. wtedy zamiast się spieszyć to ja mam czas spokojnie.. :sorry:

Fanti zgadzam się z toba żE każda nasza dolegliwość - jest Pani w ciąży to jest normalne :D

Ja dzisiaj u przyszłej teściowej na urodzinach :)
Od szwagierki dostałam body butki sukienkę...dla małej :)
A później jedziemy na ksw :p

hej Mamuśki!

Podpowiedzcie mi kochane, czy butelka to potrzebna tylko do karmienia, od kiedy maluszek może pić herbatki, wodę lub soczki? Ja nie planuję zakupu laktatora, ani nie chcę karmić sztucznym mlekiem, wiadomo, życie zweryfikuje. Ale pytanie moje dotyczy butelki, bo zależy mi na takiej do picia, ale nie mleka, czy to jakaś różnica jest, że jak butelka do karmienia, to tylko mleko, a inne rzeczy już nie?
W biedronce mają teraz butelkę Avent Classic + i napisane,że do karmienia mlekiem, że to zapewne do odciągania pokarmu i karmienia. A co jeśli nie będę karmiła z butelki, tylko chciałabym wykorzystać tą butelkę do picia, to już nie będzie pasowała ?

Butelka w dobrej cenie, bo po 15 zł ;)

Marcowa ja jak rodziłam ,to kupiłam butelkę mała aventa i tam robiłam w niej herbatkę na brzuszek czy coś . No i jak wychodziłam gdzieś to do niej ściągalam mleko. Także pił z niej i to i to. :)

Mantka, ja tez zrobiłam wielkie oczy! :szok:

Zupełnie nie jestem jeszcze przygotowana na przyjście mojej córci w tym czasie na świat ;)
Nie mamy jeszcze łóżeczka, przewijaka, kosmetyków i przyborów do higieny, nie wspomnę o mojej wyprawce typu podkłady, podpaski, majtki siatkowe. itd.
Nawet koszuli nocnej jeszcze nie mam, a chcę kupić przynajmniej 2. Tak myślę, że w styczniu już będę bardziej ogarnięta w temacie.

a tak w ogóle to z jakiej firmy kosmetyki polecacie?i jakie, bo coś podsłuchałam jak położna ostatnio mówiła innej kobiecie, żeby nie smarować po kąpieli oliwką . Muszą dopytać dlaczego.

Podpowiedzcie jeszcze jaki płyn do prania i do płukania ubranek polecacie. I jeszcze jaki smoczek zakupić.

Ostatnia edycja:
reklama
Mantka, ja tez zrobiłam wielkie oczy! :szok:

Zupełnie nie jestem jeszcze przygotowana na przyjście mojej córci w tym czasie na świat ;)
Nie mamy jeszcze łóżeczka, przewijaka, kosmetyków i przyborów do higieny, nie wspomnę o mojej wyprawce typu podkłady, podpaski, majtki siatkowe. itd.
Nawet koszuli nocnej jeszcze nie mam, a chcę kupić przynajmniej 2. Tak myślę, że w styczniu już będę bardziej ogarnięta w temacie.

Ja tak w ogóle to z jakiej firmy kosmetyki polecacie?i jakie, bo coś podsłuchałam jak położna ostatnio mówiła innej kobiecie, żeby nie smarować po kąpieli oliwką . Muszą dopytać dlaczego.

Podpowiedzcie jeszcze jaki płyn do prania i do płukania ubranek polecacie. I jeszcze jaki smoczek zakupić.

Marcowa ja używałam oilatum emulsji do kąpieli oraz kremu również z tej firmy. Oliwki nigdy nie stosowałam bo podobno zapycha i wysusza. Jeżeli chodzi o płyn do prani to lovella, bobini,biały jeleń. Płynu do płukania nie używałam moim zdaniem zbędny wydatek. Ze smoczków polecam firmę Lovi i Mam.
Jeżeli chodzi o torbę do szpitala ja jakoś się z tym noe spieszyłam chyba w 39 tygodniu sie pakowałam. Podobnie z wyprawką. Pamiętam że nie zdążyliśmy skręcić łóżeczka i mąż to zrobił jak już Szymon był na świecie. Więc Manka spokojnie na wszystko masz jeszcze czas.
U mnie wszystko ok byłam w piątek na wizycie syn pozostał synem. Dostałam skierowanie do poradni cukrzycowej bo wg mojej gin mam za wysoki cukier naczczo 98. Po obciążeniu jest ok. Ide we wtorek zobaczymy co z tego wyniknie.

Do góry