reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cześć Dziewczyny:) Dzisiaj tak nietypowo bo witam się pod wieczór hihi ale rano po zaspalam z Zuzka bo jakoś ciężko miałyśmy wstać:/ jak przychodzi czwartek to mam już serdecznie dosyć, jeszcze wczoraj po zajęciach jechałam prosto do Rodzinnego Ośrodka Diagnostyczno-Konsultacyjnego z uczelni żeby zobaczyć na czym polega i jak wygląda tam praca psychologa... i zanim odebrałam Zuzke od koleżanki i wróciłam z nią do domu to była godz 21...
Nailie chyba Ty się pytałaś co studiuje? Jestem na psychologii.
Dzisiaj trochę lepiej bo wróciłam do domu o godz 16... zrobiłam pierwszy raz!!!!!! W swoim życiu spaghetti bolognese bo córka chciała... powiem Wam jedno: nie cierpię gotować hihi

reklama
Kamka witaj.Wszystko bedzie ok,dbaj o siebie i nie przemeczaj sie :-)

A ja mam dzis szalony dzien.Rano auto poraz kolejny padlo wiec lecialam z corka na autobus i do przedszkola.Potem w domu szybkie sniadanie bez cieplej herbaty (brak pradu) i lecialam do ginekologa.A tam niby tylko 4 osoby przede mna i siedzialam tam 2 godziny :crazy: Jakis straszny poslizg byl i ja bylam ostatnia.Tetna posluchala dziecka,zbadala,szyjka ok,zamknieta i dluga.Mocz ok.Dostalam skierowanie na mocz i morfologie i na obciazenie glukoza ale mam go zrobic za jakies 2 tygodnie.Glukoze kupic i wziasc ze soba,ale o cytryne musze w labolatarium spytac czy mozna.L4 dostalam do 23.12 i wtedy tez ide na wizyte kolejna.Babka pytala o CC jak sie zapatruje i powiedzialam ze kardiolog powiedzial ze przy moim tetnie tylko CC a ona powiedziala ze to niby nie jest wskazanie ale jak kardiolog napisze to ok.Wiec wyszlam od ginekologa o 12.30,maz biedny nic cieplego przed praca nie zjadl bo nie zdarzylismy zajsc na stolowke.Prad wlaczyli o 14,zdarzylam przedtem umyc lodowke bo prosila sie o pomste do nieba :-) I znowu po corke na piechote i w domu zrobilam barszcz ukrainski ,zjadlam talerz,potem jeszcze bulke z pasztetem :-) I teraz na to czekolada mleczna :-) I nogi mi do du** wchodza ogolnie :-)

Ja trochę przysnelam tzn obudził mnie kurier ale znowu wróciła do łóżka i nie wiem czy to był doibry pomysł teraz czeka mnie robienie kolegów ziemniaki i sałatka :p wczesny obiad hehe
Witam nową mamę :)
Jak tam wizytujace jakieś wieści?
Nikolina dostalam paczkę dziękuje jestem zadowolona:*

Szybko :-) To sie ciesze,moze w kolejnym katalogu cos zamowisz znowu :-) Przykro mi ze kolczykow nie bylo,widac duzy popyt na nie byl :-) A to kurier z moja paczka Cie obudzil czy dostalas wczesniej ?

A oczywiscie w nocy znowu jakies glupoty mi sie snily,pare razy zaliczylam WC.A mi mimo ze biore 3 tabl Magnezu to zaczely lapac skurcze ale nie z łydkach,tylko z stopach :eek: Masakra,bol niesamowity.

Dla tych dziewczyn które cierpią z powodu bólu pleców: zacznijcie cwiczyc. Chodźcie na basen, spacery, dbajcie o proste siedzenie podkładając sobie zwinięty w wałek ręcznik pod dolną częsc kręgosłupa.
Nie myślcie że po porodzie będzie lepiej...wtedy się zacznie bo ciągle będziecie się schylac. A to żeby podnieśc dziecko, żeby wykąpac, żeby nakarmic...

Dziewczyny zdrówka życzę tym chorowitym :tak:

MłodaMama pooglądaj dobrze nasze zdjęcia i zobaczysz, że każda z nas ma inny brzuszek, jedne niżej jedne wyżej, więc jak lekarz nic nie mówi to się nie stresuj :)

Bursztynek już sobie Ciebie wyobraziłam z tą walizką jak wychodzisz z domu na porodówkę, pewno jakby ktoś Cię zobaczył to by pomyślał, ze na wakacje jedziesz hihhi :-D A tak poważnie to ja pierwszy raz w ogóle do szpitala pójdę jak będę rodzić, więc nie wiem :-) (bo zakładam opcje wyczerpania na wcześniejsze pobyty w szpitalu :) )

Dziewczynki, co tak chorujecie Kochane? Bierzcie leki bo naprawdę mogą bardziej pomoc niż zaszkodzić...

Bursztynek, ja Zuzke szłam rodzic z walizka :) miny wszystkich bezcenne a najlepsze jest to, że po 30 godz od porodu już opuścilam szpital :) bo w Bielsku-Białej tak szybko puszczali do domu hihi
Ale skąd mogłam to wiedzieć a po drugie lepiej nosić niż die prosić.... nie wiedziałam co mnie czeka i co będzie mi potrzebne... teraz też pewnie zabiorę dużo rzeczy...

A oczywiscie w nocy znowu jakies glupoty mi sie snily,pare razy zaliczylam WC.A mi mimo ze biore 3 tabl Magnezu to zaczely lapac skurcze ale nie z łydkach,tylko z stopach :eek: Masakra,bol niesamowity.

Cień ja też biorę jak na mnie strasznie dużo magnezu i mam skurcze łydek :/ jak pracowałam w aptece i miałam skurcze że stania pewnie ciągle na nogach i z kawy to wystarczyło jak wzięłam dwie tabletki jednorazowo na noc i miałam spokoj... a teraz biorę 2x3 tabletki dziennie...

Isia to musiało fajnie wyglądać :-D Walizka kojarzy się z wakacjami, ale szczerze to przecież na kółkach jest bardzo przydatna nie trzeba się męczyć z noszeniem jak np. z torbą :-)

reklama
Isia to musiało fajnie wyglądać :-D Walizka kojarzy się z wakacjami, ale szczerze to przecież na kółkach jest bardzo przydatna nie trzeba się męczyć z noszeniem jak np. z torbą :-)

Kochana, wyobraź sobie: paczka pampersy, ubrania dla dziecka na wyjscie w tym kombinezon bo Zuzka że stycznia jest, jakieś koszule nocne, majtki i dres 2 razy bo nie wiadomo jak długo tam będę... W końcu różnie MOŻE być :/
Do tego podpaski, kosmetyki, chusteczki dla dziecka, ręczniki dla mnie i wyszła z tego średnia walizka... teraz chyba też chyba wezmę walizkę bo najwygodniej :)

Do góry