reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Cześć Dziewczyny:) Dzisiaj tak nietypowo bo witam się pod wieczór hihi ale rano po zaspalam z Zuzka bo jakoś ciężko miałyśmy wstać:/ jak przychodzi czwartek to mam już serdecznie dosyć, jeszcze wczoraj po zajęciach jechałam prosto do Rodzinnego Ośrodka Diagnostyczno-Konsultacyjnego z uczelni żeby zobaczyć na czym polega i jak wygląda tam praca psychologa... i zanim odebrałam Zuzke od koleżanki i wróciłam z nią do domu to była godz 21...
Nailie chyba Ty się pytałaś co studiuje? Jestem na psychologii.
Dzisiaj trochę lepiej bo wróciłam do domu o godz 16... zrobiłam pierwszy raz!!!!!! W swoim życiu spaghetti bolognese bo córka chciała... powiem Wam jedno: nie cierpię gotować hihi

reklama
Kamka witaj.Wszystko bedzie ok,dbaj o siebie i nie przemeczaj sie :-)

A ja mam dzis szalony dzien.Rano auto poraz kolejny padlo wiec lecialam z corka na autobus i do przedszkola.Potem w domu szybkie sniadanie bez cieplej herbaty (brak pradu) i lecialam do ginekologa.A tam niby tylko 4 osoby przede mna i siedzialam tam 2 godziny :crazy: Jakis straszny poslizg byl i ja bylam ostatnia.Tetna posluchala dziecka,zbadala,szyjka ok,zamknieta i dluga.Mocz ok.Dostalam skierowanie na mocz i morfologie i na obciazenie glukoza ale mam go zrobic za jakies 2 tygodnie.Glukoze kupic i wziasc ze soba,ale o cytryne musze w labolatarium spytac czy mozna.L4 dostalam do 23.12 i wtedy tez ide na wizyte kolejna.Babka pytala o CC jak sie zapatruje i powiedzialam ze kardiolog powiedzial ze przy moim tetnie tylko CC a ona powiedziala ze to niby nie jest wskazanie ale jak kardiolog napisze to ok.Wiec wyszlam od ginekologa o 12.30,maz biedny nic cieplego przed praca nie zjadl bo nie zdarzylismy zajsc na stolowke.Prad wlaczyli o 14,zdarzylam przedtem umyc lodowke bo prosila sie o pomste do nieba :-) I znowu po corke na piechote i w domu zrobilam barszcz ukrainski ,zjadlam talerz,potem jeszcze bulke z pasztetem :-) I teraz na to czekolada mleczna :-) I nogi mi do du** wchodza ogolnie :-)

Ja trochę przysnelam tzn obudził mnie kurier ale znowu wróciła do łóżka i nie wiem czy to był doibry pomysł teraz czeka mnie robienie kolegów ziemniaki i sałatka :p wczesny obiad hehe
Witam nową mamę :)
Jak tam wizytujace jakieś wieści?
Nikolina dostalam paczkę dziękuje jestem zadowolona:*

Szybko :-) To sie ciesze,moze w kolejnym katalogu cos zamowisz znowu :-) Przykro mi ze kolczykow nie bylo,widac duzy popyt na nie byl :-) A to kurier z moja paczka Cie obudzil czy dostalas wczesniej ?

A oczywiscie w nocy znowu jakies glupoty mi sie snily,pare razy zaliczylam WC.A mi mimo ze biore 3 tabl Magnezu to zaczely lapac skurcze ale nie z łydkach,tylko z stopach :eek: Masakra,bol niesamowity.

Dla tych dziewczyn które cierpią z powodu bólu pleców: zacznijcie cwiczyc. Chodźcie na basen, spacery, dbajcie o proste siedzenie podkładając sobie zwinięty w wałek ręcznik pod dolną częsc kręgosłupa.
Nie myślcie że po porodzie będzie lepiej...wtedy się zacznie bo ciągle będziecie się schylac. A to żeby podnieśc dziecko, żeby wykąpac, żeby nakarmic...

Dziewczyny zdrówka życzę tym chorowitym :tak:

MłodaMama pooglądaj dobrze nasze zdjęcia i zobaczysz, że każda z nas ma inny brzuszek, jedne niżej jedne wyżej, więc jak lekarz nic nie mówi to się nie stresuj :)

Bursztynek już sobie Ciebie wyobraziłam z tą walizką jak wychodzisz z domu na porodówkę, pewno jakby ktoś Cię zobaczył to by pomyślał, ze na wakacje jedziesz hihhi :-D A tak poważnie to ja pierwszy raz w ogóle do szpitala pójdę jak będę rodzić, więc nie wiem :-) (bo zakładam opcje wyczerpania na wcześniejsze pobyty w szpitalu :) )

Dziewczynki, co tak chorujecie Kochane? Bierzcie leki bo naprawdę mogą bardziej pomoc niż zaszkodzić...

Bursztynek, ja Zuzke szłam rodzic z walizka :) miny wszystkich bezcenne a najlepsze jest to, że po 30 godz od porodu już opuścilam szpital :) bo w Bielsku-Białej tak szybko puszczali do domu hihi
Ale skąd mogłam to wiedzieć a po drugie lepiej nosić niż die prosić.... nie wiedziałam co mnie czeka i co będzie mi potrzebne... teraz też pewnie zabiorę dużo rzeczy...

A oczywiscie w nocy znowu jakies glupoty mi sie snily,pare razy zaliczylam WC.A mi mimo ze biore 3 tabl Magnezu to zaczely lapac skurcze ale nie z łydkach,tylko z stopach :eek: Masakra,bol niesamowity.

Cień ja też biorę jak na mnie strasznie dużo magnezu i mam skurcze łydek :/ jak pracowałam w aptece i miałam skurcze że stania pewnie ciągle na nogach i z kawy to wystarczyło jak wzięłam dwie tabletki jednorazowo na noc i miałam spokoj... a teraz biorę 2x3 tabletki dziennie...

Isia to musiało fajnie wyglądać :-D Walizka kojarzy się z wakacjami, ale szczerze to przecież na kółkach jest bardzo przydatna nie trzeba się męczyć z noszeniem jak np. z torbą :-)

reklama
Isia to musiało fajnie wyglądać :-D Walizka kojarzy się z wakacjami, ale szczerze to przecież na kółkach jest bardzo przydatna nie trzeba się męczyć z noszeniem jak np. z torbą :-)

Kochana, wyobraź sobie: paczka pampersy, ubrania dla dziecka na wyjscie w tym kombinezon bo Zuzka że stycznia jest, jakieś koszule nocne, majtki i dres 2 razy bo nie wiadomo jak długo tam będę... W końcu różnie MOŻE być :/
Do tego podpaski, kosmetyki, chusteczki dla dziecka, ręczniki dla mnie i wyszła z tego średnia walizka... teraz chyba też chyba wezmę walizkę bo najwygodniej :)

Do góry