reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Witam jestem tu pierwszy raz niebardzo wiem na ktore forum sie z tym zwrócić. Jestem w 22 tygodniu ciąży i wczoraj na wizycie okazało sie że mam 1 cm rozwarcia przy czym szyjka ma 45mm i jest dobrze zamknieta jak ujął to lekarz dostałam luteine dopochwowo 2razy dziennie i duzo leżeć dodam ze to moja 2 ciąża i nie mialam wczesniej takich problemów. Chcialam zapytac czy ktoras z mam miala taki problem i na co zwracac uwage.

Witaj ,rozwarcie masz zewnętrzne ?

reklama
Niemam pojecia bo lekarz tego nie nazwal powiedzial jeszcze ze palec wchodzi w szyjke do polowy tak zrozumialam. Moze bylam przestraszona i nie wszystko zrozumialam.

Niemam pojecia bo lekarz tego nie nazwal powiedzial jeszcze ze palec wchodzi w szyjke do polowy tak zrozumialam. Moze bylam przestraszona i nie wszystko zrozumialam.

Spokojnie . Ja jestem w drugiej ciąży i mam rozwarcie na 1cm tez od zewnętrznej strony ,wchodzi opuszek palca... lekarka uspokoiła ,że jak będzie 1.5cm to wdrożyć leczenie itp ... póki co oszczędny tryb życia ,przede wszystkim nic nie dźwigać... ! W mojej sytuacji to trudne ,bo mam niespełna 15miesiecznego synka . Teraz w poniedziałek mam wizytę i się okaże czy stoi w miejscu szyjka czy co. Najważniejsze ,że nie jest rozpulchniona i się nie skraca !to słowa mojej lekarki.

Ok dziekuje pocieszylas mnie. Tez mam trudno bo moj znowu 2 lata i 3 miesiace i szaleje okropnie. Wizyte mam dopiero 23 grudnia. Próbuje leżeć ale z małym jest to trudne ;/ lekarz mi jeszcze powiedzial ze po tej luteinie powinna sie zamknąć.

Mi lekarka powiedziała ,że jak się otworzy to już się nie zamknie . Ale póki co nie mam leków ... choć teraz trochę intensywnie żyłam ,do tego mam straszny kaszel ,a to osłabia szyjke wiec pewnie mi się powiększyło i dostane leki . A tak poza tym na kiedy masz termin i jaka płeć ;) napisz coś osobie jak juz u nas zawitalas :)

Mam 25 lat. W 2013 roku w sierpniu urodzilam synka. Obecie jestem w 22 tygodniu i kazdy termin inny ;) wg miesiaczki 31 marca, wg usg u mojego gin 29 marca a wedlug ostatnich prenatalnych juz 24 marca ;) ma byc dziewczynka tym razem obecnie mamy w calosci ok 25 cm i wazy ok 300g pisze okolo bo to dane z 2 listopada ;)

reklama
Ja trochę przysnelam tzn obudził mnie kurier ale znowu wróciła do łóżka i nie wiem czy to był doibry pomysł teraz czeka mnie robienie kolegów ziemniaki i sałatka :p wczesny obiad hehe
Witam nową mamę :)
Jak tam wizytujace jakieś wieści?
Nikolina dostalam paczkę dziękuje jestem zadowolona:*

Do góry