reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja rowniez na glukoze rano :D

A ja wogole jeszcze pytanie z innej beczki sznupie po Internecie sznupie i sie zastanawiam gdzie znajdę info na temat jakie prawa ma mój chłop (odnośnie urlopu okolicznościowego na poród i np. Na zwolnienie l4 po porodzie) tylko jego nie obowiązuje kodeks pracy... a ja nie jestem jego żoną i czy wogole ma jakieś przywileje :)

jak to nie kodeks pracy? jest wojskowym? kwestia małżeństwa nie ma tu nic do rzeczy... opisz sytuację to postaram się pomóc - kończyłam prawo ;)

Volka ja jem wątróbkę ale moczę ją w mleku przed przyrządzeniem całą noc. Ponoc mleko wyciąga z niej toksyny, dodaje krruchości i ogólnie tak zrobiona wątróbka jest przepyszna.
Mam pytanie: zrobiłąm dziś mocz i wyszły liczne bakterie i pasma śluzu. Poza tym wszystko inne ok. Zapomniałam się rano umyc przed pobraniem moczu. Co oprócz herbatki żurawinowej byście radziły? Lekarz dopiero w połowie grudnia. Powtórze badanie za tydzień. Nic ogólnie mi nie dolega

Mam identyczne wyniki z moczu do tego nablonki plaskie b liczne.Mam zurawine pic,a gdyby mi sie zwiekszyly objawy to wtedy Furagine.I nic poza tym

jak to nie kodeks pracy? jest wojskowym? kwestia małżeństwa nie ma tu nic do rzeczy... opisz sytuację to postaram się pomóc - kończyłam prawo ;)

On jest policjantem i ich nie obowiązuje podobno taki kodeks pracy jak np. Mnie
A chodzi mi mianowicie o to: przychodzi poród i na necie pisze ze ojciec dziecka może sobie wziąść dwa dni urlopu okolicznościowego właśnie na ta okazje (ma 26 + 2)
I dalej pisało ze oprócz tego może od mojego lekarza dostać 2tyg. L4 na opieke (matka dziecko) Ale nie znalazłam czy to tylko małżeństwa bo defakto w świetle prawa jesteśmy obcymi ludźmi dla siebie (dziecko będzie miało jego nazwisko)

reklama
młodamama jeżeli chodzi o opiekę po porodzie to dostanie musicie mieć wspólne zameldowanie ja tak brałam na babcie mojego męża mogłam wziąść 2 tyg ale wziełam 1 tydzień bo jest tak że na dana osobę przysługuje ci 2 tyg w roku ale jak on weżmie na ciebie to już nikt inny w tym samym roku nie może wziaść to wiem a reszta to się nie orientuje bo

Do góry