reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Volka to fajnie ze mu nie odpal :D i dzidzius ladnie rosnie :)
to jak na cc to można 2 tyg przed terminem iść już do szpitala czy jak?

Agiszonek dzięki! Jutro idę na glukoze to od razu zapłacę sobie na tokso ba wszelki wypadek :)

Bar bra tak narobiłaś smaka ze mamą powiedziała ze zrobi jutro jakieś ciasto :D

reklama
Tak czulam,ze jednak bedzie syn. Tak,na cc idzie sie szybciej zeby sie akcja nie zaczela,ale lekarx mowil!ze zobacxymy jeszcze czy to bedzie tydzien czy dwa przed terminem.

Tam gdzie rodziłam , a mały był źle ułożony mówili ,że mam iść w dniu terminu (to pierwsza ciąża i najlepiej dla dziecka jak się zaczną skurcze dopiero robić cesarke). . Byłam tym przerażona ,na szczęście mały się obrócił ...

a i jeszcze jakieś nabłonki płaskie są- liczne, bakterie i te pasma śluzowe też liczne

Agiszonek wynik moczu poprawny.. zwyczajnie liczne bakterie są efektem nie umycia się.. nabłonki pł liczne to też żadna tragedia.. z tego co pamiętam masz nie liczne krwinki wpw więc też nic złego w osadzie nie widzę.. :sorry:

hej!
odebrałam wyniki z krwi, wszystko ok, poza Toxo-IgG , normy są takie:
wynik ujemny: poniżej 1
wynik wątpliwy 1-3
wynik dodatni powyżej 3
Ja mam 350!!!

Volka już Ci powiedziała mniej więcej jest to oznaka, że miałaś już toxo a teraz powinnaś mieć jeszcze avidność zrobioną dla pewności..

Fanti o ile dobrze kojarzę to pisałaś, że co nie c wiesz o badaniach więcej :) Powiedz mi czy w przypadku badania testu obciążenia glukozą (75g) wynik badania po godzinie ma jakieś normy? Ja odebrałam wyniki i właśnie po godzinie nie ma żadnej normy to tak w każdym laboratorium?

Normy są różne zależnie od odczynników i aparatury jaką są robione ale zazwyczaj są do siebie podobne.. mniej więcej to wygląda tak:

1. stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
  2. stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
  3. stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
Ja mam dziś marny dzień.. moja mama się przeziębiła chyba i nieźle mnie wystraszyła.. niby było ok tylko mówiła, że czuje, że coś ją bierze i chce się położyć.. Pojechałam z młodym do domu, żeby się nie zarazić ale po drodze jeszcze wstąpiłam do apteki po jakies leki rozgrzewające dla niej i wróciłam się i to co zastałam oszołomiło mnie i nieźle wystraszyło..
Wychodziłam mama na chodzie, czoło jej dotknęłam zero gorączki.. wchodzę po max 20 min a ona leży w łożku, gorączka 39,8 cała się telepie i jęczy, woła, że ją tak strasznie boli głowa..
Oczywiście już nie pojechałam do domu tylko zostaliśmy u niej.. pogotowie nie przyjedzie bo jest lekarz w przychodni.. w przychodni dziś nie ma wizyt domowych i jedyne co połączyli mnie z lekarzem i on mi mówił co mam robić.. :baffled: Po 2 godzinach dopiero temp zaczęła spadać, teraz już miała 38. I dopiero po ponad dwóch godz jak zaczęła spadać temp zasnęła.. Tak mnie strasznie wystraszyła bo poczułam taką nie moc.. co ja niby miałam zrobić w takiej sytuacji, jak pomóc bliskiej osobie widząc jak cierpi.. Dzwoniłam do męża i się konsultowałam z nim a on się wkurzał na naszą służbę zdrowia.. to nie do pomyślenia, żeby odmówiono pomocy.. powiedzieli mi, że po 19 mogę dzownić jak nie przejdzie.. :crazy:

reklama
Do góry