reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Fanti o ile dobrze kojarzę to pisałaś, że co nie c wiesz o badaniach więcej :) Powiedz mi czy w przypadku badania testu obciążenia glukozą (75g) wynik badania po godzinie ma jakieś normy? Ja odebrałam wyniki i właśnie po godzinie nie ma żadnej normy to tak w każdym laboratorium?

Dzięki edit :) w moczu jakieś kryształy mam i nie wiem czy to dobrze bakterie i nabłonku płaskie a leukocyty 1-2 wpw zobaczymy co mi jutro powie zapomnialam o parametrach sodu i potasu ale mam nadzieję że to nie będzie problem a co do tokso to ja robilam przed ciąża i takie wyniki mu zanioslam i na razie nie zlecał mi kolejnych ale sama je zrobię w przyszłym tygodniu albo jutro zobacze bo w sumie to ja nie przechodzilam

BarBra, ja Ci nie podpowiem, bo zupełnie się na tym nie znam. Ale życzę zdrówka
Dzięki dziewczyny, 10,12 mam wizytę, zobaczymy co mi lekarka powie. Dziś zaszłam na chwilkę z wynikami do położnej i akurat weszła ta moja nowa ginekolog, ale zobaczyła i powiedziała, że to nic strasznego, że mam się nie martwić i tyle, musiałam sobie pójść, bo zupełnie zmieniła temat i gadała z położną, jakby uznała,że ja już skończyłam rozmowę :/

Laski ja juz po połówkowym. Syn oczywiscie zostal synem,tak jak myslalam(przeciez 3 razy siusiaka widzialam:p). Ale najwazniejsze,ze wszystlie wymiary dobre. Narządy,raczki,nozki ok. Wazy ok.870 gram juz :D. Aaa i umowilam sie juz z tym lekarzem na 20 lutego na przyjecie do szpitala tydzien-dwa przed terminem na cc. Kamien z serca mi spadl szczerze powiedziawszy :)

Nie wiem czy jest sens abyście podawały normy bo to zależy chyba jakim testem jest robione badanie na toxo. Przynajmniej na cmv tak było.
MłodaMama jeśli miałaś na początku ciąży robioną toxo i wyszło ujemne IGG i IGM to trzeba powtórzyc. Bo to znaczy że nigdy nie przechodziłaś tej choroby. Najlepiej już teraz sobie zrób samo IGM bo ono świadczy o świerzym zakażeniu.
Dzastibasti dzięki. Nie mam leukocytów podwyższonych. Chyba norma 0-5 a ja mam 3-5. Kupiłam sobie już herbatkę żurawinową.

reklama
Volka super jaki duży synus to będziesz miała nieźle 4 chłopów w domu będzie miał kto robić za ciebie jak dorosna:)
Ja wyciągnęłam ciasto z wierzchu kruszonka miejscami ciemniejsza niż w innych miejscach więc piekarnik jest taki sobie :/ i nie wiem czy za mokre mi nie wyszło chyba za dużo śliwek dalam a ja tak lubię jak jest ich dużo :/ zobaczymy jak trochę wystygnie

Do góry