reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

tak, na toksoplazmoze. To moje pierwsze badania, wiem powinny być zrobione szybciej, ale dopiero teraz po zmianie lekarza je robiłam, poprzedni mówił,że nie ma potrzeby. Nie wiem jaki byłby wynik na początku ciąży, a to chyba ma znaczenie?

reklama
O kurcze skonsuktuj z lekarzem ten wyniki ją nawet nie pamiętam jakie miałam bo dalam je lekarzowi a on dał je do mojej karty ja też po wynikach parametry anemi wzrosły mi z 10,8 na 10,9 nie za dużo ale coś idzie w górę więc jest ok zrobilam sobie też osobno na magnez i żelazo i mam ok wyniki w morfologiczne mam hct niskie bo mam 32,7 a norma jest od 37 i RBC mam 3,66 a norma od 4,20 muszę to sobie sprawdzić znów WBC mam za wysokie 13,1 a norma od 4,1-10,9 gra też wysokie 8,7 a norma 2,0-7,2 no i moicz muszę sprawdzić zaraz z poprzednimi wynikami ale może fanti laborantka coś mi podpowie jak się orientuje :)

Hmm ja miałam toxo robione w 10 tyg. Jakoś tak i miałam ujemne oby dwa Ale nic mi więcej nie powiedział a wyniki wszystkie sa w kartotece nie dał mi ich do domu a Wy jak macie? Ja nawet nie dostaje ich do ręki jak zrobię tylko jak przyjdę na wizytę one na mnie już czekaja

Agiszonek mi też wyszło podobnie badanie moczu jak Tobie (na początku ciąży to było), moja lekarka powiedział, że puki nie są podwyższone leukocyty nie ma się czym martwić, ja kupiłam sobie herbatę z żurawiny, plus sok z żurawiny(polecam z biożurawiny do 3 tygodni możne być otwarty - 0,5 l butelka około 22-25 zł) i dolewam sobie trochę do wody, zakupiłam również suszoną żurawinę, ale smak mi nie podpasywał. Następne badanie moczu już było bez bakterii i tak jest do teraz, pasma śluzu jakieś mam za każdym razem, ale to najprawdopodobniej z dróg rodnych o ile dobrze pamiętam co lekarka mówiła. Więc w moim przypadku najprawdopodobniej źle pobrałam próbkę moczu.

A co do bakterii w moczu ja mialam az 3200 tylko,ze leukocyty byly ok i wyleczylam w miesiac zuravitem i herbatka zurawinowa.

reklama
O kurcze skonsuktuj z lekarzem ten wyniki ją nawet nie pamiętam jakie miałam bo dalam je lekarzowi a on dał je do mojej karty ja też po wynikach parametry anemi wzrosły mi z 10,8 na 10,9 nie za dużo ale coś idzie w górę więc jest ok zrobilam sobie też osobno na magnez i żelazo i mam ok wyniki w morfologiczne mam hct niskie bo mam 32,7 a norma jest od 37 i RBC mam 3,66 a norma od 4,20 muszę to sobie sprawdzić znów WBC mam za wysokie 13,1 a norma od 4,1-10,9 gra też wysokie 8,7 a norma 2,0-7,2 no i moicz muszę sprawdzić zaraz z poprzednimi wynikami ale może fanti laborantka coś mi podpowie jak się orientuje :)

Barbra anemia jest nadal. A wbc możesz mieć podwyższone ,bo chora byłaś :)

Do góry