reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam. Ja dzis ciezka noc. Budzilam sie ze sto razy i nie moglam potem zasnac. Zwalam wine na ksiezyc,bo przewaznie tak mam jak jest pelnia :/

Ja tez mam za soba strasznie ciezka noc:/ co chwile sie budzilam a od 2 do 5 w ogole nie spalam. Oj ciezki dzien przede mna..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Witam!Widzę ze nie tylko ja mialam ciezka noc. Mialam dziwne sny przez co sie nie wyspalam...Wczoraj bylam na wizycie u gina i maluszek rosnie zdrowy ale mi przyplatal sie ZUM wiec dostalam antybiotyk,dodatkowo musze zwalczyc kaszel bo zle on wplywa na moja szyjke. Szyjka mi sie skrocila i teraz ma 23mm,wiec nie jest najlepiej. Narazie nie bedzie mnie zaszywal ale zobaczy co dalej bedzie.
Milego dzionka:)

No i dołączam do strasznych nocy. Od 5 juz nie śpię -taki kaszel miałam ,że nie szło się położyć ... ; ( musze dać radę do piątku na inhalacjach a w piątek jak nie puści ,a pewnie nie puści pokaże się rodzinnej. Mała coś się mało rusza ,chyba tez się na niej to obiło. Mam tylko nadzieje ,ze nic poważnego. Zaraz sobie zjem jajecznice -ona zawsze po niej tak bryka ...bo aż się martwię . P.S. u nas pada pierwszy śnieg ;) co prawda z deszczem ,ale jest.

U mnie tez ciezka noc byla .Mój chrapał w najlepsze a ja obracalam się z boku na bok .Od 5 tez nie spię bo moj do pracy szedl potem corka do szkoly .Moze teraz uda mi sie zdrzemnąc.U nas tez snieg .

ja już też od 5 na nogach, bo głód nie dał mi spać...a nie mogłam nic zjeść bo byłam na pobraniu krwi, dopiero teraz po śniadanku:)

synek na 12 do szkoły więc trochę poleniu****emy a potem trzeba brać się do pracy..

Ja też już po pobraniu krwi i zakupach teraz sniadanko a mały daje mi popalic chyba głodny jest :) mam nadzieję że dziś będę miała siłę na ciasto :p hehe tzn żeby je zrobić :)

Ja to poszlam spac przed polnoca, a wstalam przed 9. W ogole mialam problem oczy otworzyc, a slyszalam, ze mloda juz nie spi. Oj czasem mi szkoda, ze nie ma popoludniowej drzemki wtedy sama bym skorzystala.

reklama
Oj co wy macie z tym spaniem, zauważyłam że jak mi się śpi wyjątkowo dobrze i długo, to z rana czytam ze nie u każdej tak było :sorry: wczoraj nawet sobie zrobiłam nadprogramową drzemkę w dzień, położyłam się i od razu mi się oczy zamknęły. Potem sobie tylko resztę dnia rozwalilam tą drzemką, ale co tam ;)

Izik to my walczymy żeby tej drzemki nie było, jak jest choćby 15 minutowa potem mamy imprezę do 22. A wcześniej niż 15 się nie chce kłaść

Edit u nas słońce, śniegu zero :( może pokaż się lekarzowi wcześniej , w ciąży powinni cię bez szemrania wcisnąć na już

Słonko zdrówka i oby ta szyjka się nie skracala bardziej...

Barbra może mąż wychodzi z założenia że teraz popracuje więcej, żeby później mieć dla was więcej czasu. Niestety, coś za coś :(

Isia co ty studiujesz?

Cień rany podziwiam Cię za chęć do ćwiczeń, ja jestem taka leniwa, aż wstyd gadać :sorry: teraz dla mnie wyprawa polkilometrowa do sklepu to jak 7 kilometrowy spacer, w poprzedniej ciąży miałam o wiele więcej energii, chyba się starzeje :sorry: z tym lekiem ciężka sprawa, trzeba wybrać "mniejsze zło" , lekarz chyba wie co robi

Był tu temat o tym jak to będzie jak się pojawi 2dziecko - ja mam nadzieje, ze Lalka jest na tyle mała, że za chwilę nie będzie pamiętać, że miała wszystkich i wszystko na wyłączność. Od początku staraliśmy się ją zachęcać do samodzieknosci, okazalo sie ze teraz woli się np bawić sama. Dookoła nas niestety nie ma dzieci,więc nie byłam nigdy świadkiem jakichś wybuchów zazdrości, ale na pewno jak spotkamy w parku czy na placu zabaw inne dziecko to od razu jest ciągane i przytulane. Teraz wie ze w brzuchu jest dzidzia, trzeba uważać, daje buziaki, ucisza nas "bo dzidzia spi",śpiewa piosenki, nawet gada do brzucha czy idzie ta dzidzia się z nią pobawić :sorry:

Do góry