reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja cały tydzień siedzialam w domu a jutro w końcu wyjde :)
Mi lekarz pozwolił ćwiczyć ale po napadzie kołki wolę nie ryzykować bo czasem mnie pobolewa przy wysiłku
Nie mogę doczekać się soboty jak po jedziemy po wózek i lozeczko :D

Cien ale te drugie cwiczenia z tego co widze nie sa dla kobiet w ciazy. Przeciez ona napina brzuch. Robi tam prawie,ze brzuszki co jest wykluczone. Chyba tak nie cwiczysz?

Te dla kobiet w ciazy jak najbardziej. Tymi drugimi mozesz sobie krzywde zrobic. Ja tez aktywna bardzo przed ciaza,ale niestety teraz organizm odmawia
Moze chociaz tej jogi sprobuje.

Fajne te cwiczenia z yogi,takie bardziej rozciagajace,Martwi mnie lek co przepisal mi dzis kardiolog.Mowil ze go mozna w ciazy a na ulotce pisze :

"Ciąża i karmienie piersiąJeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje miećdziecko, powinna poradzić się lekarza przed zastosowaniem tego leku.Propranolol WZF można stosować w okresie ciąży tylko w sytuacjach, gdy lekarz uzna, że jest tokonieczne. Podobnie jak inne leki zwane beta-adrenolitykami, lek może spowodować powikłaniau płodu, poronienie lub przedwczesny poród. Mogą również wystąpić działania niepożądane,szczególnie zmniejszenie stężenia glukozy we krwi i zwolnienie czynności serca płodu lubu noworodka. Zwiększa się ryzyko powikłań sercowo-płucnych u noworodków po urodzeniu."

Na internecie zas znalazlam :
"Tylko w przypad­kach zupełnie wyjątkowych, ze wskazań kardiologicznych, po­daje się w ciąży propranolol (zaburzenia rytmu serca, często­skurcz napadowy, migotanie przedsionków), pamiętając o możli­wości wywołania niepożądanych skurczów macicy. Poza tym tyreolodzy stosują propranolol doustnie w niewyrównanej nad­czynności tarczycy w okresie ciąży. W tych sporadycznych przypadkach, w których lekiem z wyboru jest propranolol, nie stwierdzono ujemnego wpływu na ciążę, w sensie wywołania poronienia czy porodu przedwczesnego. Zauważono jedynie przy długotrwałym podawaniu propranololu, przez okres całej ciąży, skrócenie okresu trwania ciąży o około dwa tygodnie,"

Teraz z jednej strony boje sie go brac ale z drugiej skoki tetna do 200 tez sa niebezpieczne...

reklama
Tez to cwicze :-) Ja mam cale playlisty z cwiczeniami dla kobiet w ciazy :-) Moge wam codziennie wrzucac co cwicze :-)
Ja po cwiczeniach wykapana i pochlonelam 2 grahamki :-) Ostatnio tak mam ze jak na wieczor minimum godzine przed spaniem czegos nie zjem to umieram z glodu rano, a wrecz idac spac ssie mnie w zoladku.

Do góry