reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja cały tydzień siedzialam w domu a jutro w końcu wyjde :)
Mi lekarz pozwolił ćwiczyć ale po napadzie kołki wolę nie ryzykować bo czasem mnie pobolewa przy wysiłku
Nie mogę doczekać się soboty jak po jedziemy po wózek i lozeczko :D

Cien ale te drugie cwiczenia z tego co widze nie sa dla kobiet w ciazy. Przeciez ona napina brzuch. Robi tam prawie,ze brzuszki co jest wykluczone. Chyba tak nie cwiczysz?

Te dla kobiet w ciazy jak najbardziej. Tymi drugimi mozesz sobie krzywde zrobic. Ja tez aktywna bardzo przed ciaza,ale niestety teraz organizm odmawia
Moze chociaz tej jogi sprobuje.

Fajne te cwiczenia z yogi,takie bardziej rozciagajace,Martwi mnie lek co przepisal mi dzis kardiolog.Mowil ze go mozna w ciazy a na ulotce pisze :

"Ciąża i karmienie piersiąJeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje miećdziecko, powinna poradzić się lekarza przed zastosowaniem tego leku.Propranolol WZF można stosować w okresie ciąży tylko w sytuacjach, gdy lekarz uzna, że jest tokonieczne. Podobnie jak inne leki zwane beta-adrenolitykami, lek może spowodować powikłaniau płodu, poronienie lub przedwczesny poród. Mogą również wystąpić działania niepożądane,szczególnie zmniejszenie stężenia glukozy we krwi i zwolnienie czynności serca płodu lubu noworodka. Zwiększa się ryzyko powikłań sercowo-płucnych u noworodków po urodzeniu."

Na internecie zas znalazlam :
"Tylko w przypad­kach zupełnie wyjątkowych, ze wskazań kardiologicznych, po­daje się w ciąży propranolol (zaburzenia rytmu serca, często­skurcz napadowy, migotanie przedsionków), pamiętając o możli­wości wywołania niepożądanych skurczów macicy. Poza tym tyreolodzy stosują propranolol doustnie w niewyrównanej nad­czynności tarczycy w okresie ciąży. W tych sporadycznych przypadkach, w których lekiem z wyboru jest propranolol, nie stwierdzono ujemnego wpływu na ciążę, w sensie wywołania poronienia czy porodu przedwczesnego. Zauważono jedynie przy długotrwałym podawaniu propranololu, przez okres całej ciąży, skrócenie okresu trwania ciąży o około dwa tygodnie,"

Teraz z jednej strony boje sie go brac ale z drugiej skoki tetna do 200 tez sa niebezpieczne...

reklama
Tez to cwicze :-) Ja mam cale playlisty z cwiczeniami dla kobiet w ciazy :-) Moge wam codziennie wrzucac co cwicze :-)
Ja po cwiczeniach wykapana i pochlonelam 2 grahamki :-) Ostatnio tak mam ze jak na wieczor minimum godzine przed spaniem czegos nie zjem to umieram z glodu rano, a wrecz idac spac ssie mnie w zoladku.

Do góry