reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Cień - współczuję, ostatnio udało mi się tak spalić garnek z mlekiem, polecam sposób z solą - trzeba zasypać grubą warstwą i zostawić na noc, rano powinno łatwiej dać się domyć

Alabamka, mi też puchną nogi, ale myślę ze to dlatego, ze codziennie dużo stoję albo siedzę w pracy. Dopiero wieczorem odpoczywam z nogami uniesionymi wyżej, wiec odczuwam jakas tam ulgę. Mam tez żel z perfecty dla kobiet w ciazy właśnie na opuchnięte nogi, pajączki itp. Szału w działaniu może nie ma, ale cenowo był znośny i jakas ulgę nogom przynosi :)

Szczytem mojego zapominalstwa jest to co mnie dziś spotkało.. chodzę sobie po domu, robię coś.. usiadłam w końcu na kanapie i myślę co jest grane.. :eek: kurde zapomniałam że jestem w ciąży i dopiero któryś z kolei kopniak mi przypomniał.. :baffled: mąż myślałam, że ze śmiechu padnie.. :oo2:

Muszę stwierdzić, że moje dziecię nie lubi słodkiego. Po wciągnięciu pół tabliczki czekolady i lizaka młoda leniwie się parę razy przeciągnęła i kopnęła może z 5 razy.

Ja w końcu dotarłam do domu od godziny 10 :D

Fanti pecha dzisiaj masz niesamowitego :D wiem jak się czuła moja mama jak mój brat nie przynosił kapielowek z basenu :p

Cień ja mam skleroze i to straszna wiecznie o czymś zapominam... czasami rozmawiam np.z moim cos mu opowiadam i się zawieszam bo nie wiem co miałam jeszcze powiedzieć a on patrzy się Na mnie jak na jakąś opetana :p

Myślałam kiedyś nad szkołą rodzenia Ale jak cały czas mi gadają żE i tak cc wiec chyba nie pójdę :(

Luiza 3maj się kochana! Ja sie nauczyłam po ostatnich postach dziewczyn spokój i rozmowa :) też mam remont tyle żE akurat nie mieszkam w tym mieszkaniu a już mnie wkurzaja bo do 15 grudnia miał być gotowy a tu mi piernicza ze dopiero na styczeń!

Ja też mam problemy z pamięcią i koncentracją- chyba głupieje:-)
Ja się tak dziś osprzątałam (synek miał urodzinowych gości), że teraz się nawet schylić nie mogę, tak mnie kręgosłup boli:eek:
Wygrałam dziś licytację płaszcza na zimę- niby ciążowego za 40 zł, zobaczymy co to przyjdzie?
I zamówiłam sobie na mikołajki Wielką Księgę Ciast i Specjałów Siostry Anastazji:-) Uwielbiam z nich piec, a teraz będę mieć wszystkie przepisy w jednej książce:-D

Raaju, z pół godziny klepałam na tablecie posta i wszystko poszło...

Cień ja jestem 4x bardziej rozkojarzona niż przed ciążą, a u blondynki to bardzo słabo wygląda :-D Oby Ci już przeszły te bóle

Sarna, Edit
zdrówka

Młoda mama w temacie świątecznych dekoracji to miałam dziś się wziąć za pierniki, ale tak sie zbierałam, aż nastał wieczór :sorry:

Fanti dobrze że to "tylko" dentysta, rozumiem, że przez Twój stracony czas następna wizyta ze zniżką? ;-)

Kubusiowa masz rację, ludzie chyba nie mają pojęcia, że z takim "podwójnym uprzywilejowaniem" może być ciężej, niż zwykłej osobie z walizką. My mieliśmy okazję 3 razy lecieć z małą i chyba tylko raz nas poproszono na przód kolejki, tak to gdzie tam, każdy miał nos w swoim bagażu i tyle
Sylvi Ja mam tą zimową kołdrę i dla mnie jest idealna, ale ja to zmarźluch :sorry: Oczywiście na lato się nie nadaje, teraz jak były noce po 10 stopni to musiałam mieć kaloryfery pozakręcane, żeby było dobrze, a bez kołdry nie zasnę

Barbra u nas cały dzień słoneczko, a do tego już zimę czuć

Ania i jak wizyta?

Dzastibasti u mnie też weekend poza domem i właściwie każde takie wyjście muszę przesiedzieć ze 2 dni w domu, tak mnie szybko to męczy :szok:

Kustronka u nas też się zapisuje wcześniej, bo potem zwyczajnie nie ma miejsc na termin najbardziej dogodny - najbliższe wolne miejsca to właśnie za te 2- 3 miesiące. I to w sumie ciekawe, czy kobiety tak się w razie co zapisują wcześniej, czy faktycznie jest tak duże zainteresowanie, że po prostu są wpisywane na późniejsze terminy

Luiza sama, z remontem na głowie, ja się Tobie nie dziwię, za chwile święta to będziecie mieć okazję do spędzenia czasu razem :tak: U mnie, dla zameldowanych w wawie szkoła rodzenia jest za darmo, a ceny chyba są podobne do tych krakowskich dla reszty

Alabamka mi raczej nic nie puchnie, jak już to palce u dłoni, ale to rzadko

La_Luna wszystkiego najlepszego dla synka :tak:

U nas znowu walka z gorączką u małej, w zeszłym tygodniu było to samo, zero objawów tylko wysoka gorączka... Mam nadzieję, że nic jej nie łapie, tylko to zęby, kiedy to się skończy,,,

A ja po wizycie. Dzidzia ma 417 gram. Ale płeć nadal nie wiadomo. Chyba przy porodzie się dowiemy dopiero. Potem weszłam do SH i kupiłam kilka slicznych rzeczy.

reklama
Do góry