reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Cień - współczuję, ostatnio udało mi się tak spalić garnek z mlekiem, polecam sposób z solą - trzeba zasypać grubą warstwą i zostawić na noc, rano powinno łatwiej dać się domyć

Alabamka, mi też puchną nogi, ale myślę ze to dlatego, ze codziennie dużo stoję albo siedzę w pracy. Dopiero wieczorem odpoczywam z nogami uniesionymi wyżej, wiec odczuwam jakas tam ulgę. Mam tez żel z perfecty dla kobiet w ciazy właśnie na opuchnięte nogi, pajączki itp. Szału w działaniu może nie ma, ale cenowo był znośny i jakas ulgę nogom przynosi :)

Szczytem mojego zapominalstwa jest to co mnie dziś spotkało.. chodzę sobie po domu, robię coś.. usiadłam w końcu na kanapie i myślę co jest grane.. :eek: kurde zapomniałam że jestem w ciąży i dopiero któryś z kolei kopniak mi przypomniał.. :baffled: mąż myślałam, że ze śmiechu padnie.. :oo2:

Muszę stwierdzić, że moje dziecię nie lubi słodkiego. Po wciągnięciu pół tabliczki czekolady i lizaka młoda leniwie się parę razy przeciągnęła i kopnęła może z 5 razy.

Ja w końcu dotarłam do domu od godziny 10 :D

Fanti pecha dzisiaj masz niesamowitego :D wiem jak się czuła moja mama jak mój brat nie przynosił kapielowek z basenu :p

Cień ja mam skleroze i to straszna wiecznie o czymś zapominam... czasami rozmawiam np.z moim cos mu opowiadam i się zawieszam bo nie wiem co miałam jeszcze powiedzieć a on patrzy się Na mnie jak na jakąś opetana :p

Myślałam kiedyś nad szkołą rodzenia Ale jak cały czas mi gadają żE i tak cc wiec chyba nie pójdę :(

Luiza 3maj się kochana! Ja sie nauczyłam po ostatnich postach dziewczyn spokój i rozmowa :) też mam remont tyle żE akurat nie mieszkam w tym mieszkaniu a już mnie wkurzaja bo do 15 grudnia miał być gotowy a tu mi piernicza ze dopiero na styczeń!

Ja też mam problemy z pamięcią i koncentracją- chyba głupieje:-)
Ja się tak dziś osprzątałam (synek miał urodzinowych gości), że teraz się nawet schylić nie mogę, tak mnie kręgosłup boli:eek:
Wygrałam dziś licytację płaszcza na zimę- niby ciążowego za 40 zł, zobaczymy co to przyjdzie?
I zamówiłam sobie na mikołajki Wielką Księgę Ciast i Specjałów Siostry Anastazji:-) Uwielbiam z nich piec, a teraz będę mieć wszystkie przepisy w jednej książce:-D

Raaju, z pół godziny klepałam na tablecie posta i wszystko poszło...

Cień ja jestem 4x bardziej rozkojarzona niż przed ciążą, a u blondynki to bardzo słabo wygląda :-D Oby Ci już przeszły te bóle

Sarna, Edit
zdrówka

Młoda mama w temacie świątecznych dekoracji to miałam dziś się wziąć za pierniki, ale tak sie zbierałam, aż nastał wieczór :sorry:

Fanti dobrze że to "tylko" dentysta, rozumiem, że przez Twój stracony czas następna wizyta ze zniżką? ;-)

Kubusiowa masz rację, ludzie chyba nie mają pojęcia, że z takim "podwójnym uprzywilejowaniem" może być ciężej, niż zwykłej osobie z walizką. My mieliśmy okazję 3 razy lecieć z małą i chyba tylko raz nas poproszono na przód kolejki, tak to gdzie tam, każdy miał nos w swoim bagażu i tyle
Sylvi Ja mam tą zimową kołdrę i dla mnie jest idealna, ale ja to zmarźluch :sorry: Oczywiście na lato się nie nadaje, teraz jak były noce po 10 stopni to musiałam mieć kaloryfery pozakręcane, żeby było dobrze, a bez kołdry nie zasnę

Barbra u nas cały dzień słoneczko, a do tego już zimę czuć

Ania i jak wizyta?

Dzastibasti u mnie też weekend poza domem i właściwie każde takie wyjście muszę przesiedzieć ze 2 dni w domu, tak mnie szybko to męczy :szok:

Kustronka u nas też się zapisuje wcześniej, bo potem zwyczajnie nie ma miejsc na termin najbardziej dogodny - najbliższe wolne miejsca to właśnie za te 2- 3 miesiące. I to w sumie ciekawe, czy kobiety tak się w razie co zapisują wcześniej, czy faktycznie jest tak duże zainteresowanie, że po prostu są wpisywane na późniejsze terminy

Luiza sama, z remontem na głowie, ja się Tobie nie dziwię, za chwile święta to będziecie mieć okazję do spędzenia czasu razem :tak: U mnie, dla zameldowanych w wawie szkoła rodzenia jest za darmo, a ceny chyba są podobne do tych krakowskich dla reszty

Alabamka mi raczej nic nie puchnie, jak już to palce u dłoni, ale to rzadko

La_Luna wszystkiego najlepszego dla synka :tak:

U nas znowu walka z gorączką u małej, w zeszłym tygodniu było to samo, zero objawów tylko wysoka gorączka... Mam nadzieję, że nic jej nie łapie, tylko to zęby, kiedy to się skończy,,,

A ja po wizycie. Dzidzia ma 417 gram. Ale płeć nadal nie wiadomo. Chyba przy porodzie się dowiemy dopiero. Potem weszłam do SH i kupiłam kilka slicznych rzeczy.

reklama
Do góry