reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja teraz dopiero wstalam mam totalną nie moc :)
Kciuki za wizyty :)
Fanti ja też czasem mam takie uczucie a potem na szczęście okazuje się że nic się nie dzieje ale u ciebie to chyba chodziło o dentyste i wizytę która nie doszła do skutku
Jak się przebudzilam wziasc tabletkę to widziałam słoneczko :) teraz już go nie ma :(
Ja też nie lubię siedzieć w domu ale teraz do środy muszę żeby się porządnie wyleczyć dziś nas znajomi z dzieckiem odwiedzają bo jakoś ostatnio mało czasu każdy na a chcą mnie z brzuszkiem zobaczyć :)
Teraz to już wstaje zrobię sobie jakieś papu i tego więźnia zobacze bo wczoraj to zassnelam hehe :p

reklama
Cały weekend nie miałam czasu na forum i od rana Was nadrabiam, po drodze musiałam zrobić przerwę na kawę :p Ale już wszystko przeczytane :)

Mi weekend minął na spotkaniach w sobotę całe popołudnie do później nocy z jednymi znajomymi, a w niedziele dopołudniowa kawa u jednych, a popołudniu u drugich :) Ale powiem Wam, że o ile w nd to byliśmy u znajomych w domu, to w sobotę wybraliśmy się ze znajomymi na miasto, wybrali fajne miejsca do posiedzenia :) Aż żałuje że tak rzadko wychodzimy gdzieś posiedzieć z mężem taka fajna odskocznia od codzienności w klimatycznych miejscach :)

Co do kurtki to ja nie muszę kupować, moja teściowa mnie poratowała, bo ona nosi większe rozmiary niż ja i z jej szafy wybrałam sobie kurtkę, która pasuje na mnie, jest w niej jeszcze luz na większy brzuszek, wygodna jest, ciepła, podoba mi się i do tego wydaje mi się, ze ładnie w niej wyglądam :-) Więc problem z głowy :)

Cień uważaj na siebie i trzymam kciuki żeby wszystko szybko minęło &&

Sny też mnie dziwne nawiedzają np. dzisiaj w nocy byłam u ginekologa, którym był Mateusz Damięcki ( chyba za dużo "Na dobre i na złe oglądam":-D), wszystko było bardzo realne, nawet muszę przyznać, że podczas badania był bardzo delikatny :-D

Kubusiowa to teraz pewno rodzice będą Cie rozpieszczać :-) Współczuje zachowania ludzi, ale niestety to wszędzie norma, że każdy się wszędzie śpieszy nie patrząc na innych :(

Kciuki za wszystkie wizyty &&

Fanti tak czasami jest, nawet nasi "dobzi" lekarze nas zawodzą. Trudno się mówi musisz to przegryzc.
Edit to chyba taka pora na nasze chorobska.
Ja dostalam zwolnienie do 30.11, a chciała mi dać 2 tyg ale stwierdziłam, ze może nie będzie trzeba. Mam brać paracetamol 2 razy dziennie i robić inhalacje z olbas oil.
Edit zdrowka Wam życzę! !

Fanti tak czasami jest, nawet nasi "dobzi" lekarze nas zawodzą. Trudno się mówi musisz to przegryzc.
Edit to chyba taka pora na nasze chorobska.
Ja dostalam zwolnienie do 30.11, a chciała mi dać 2 tyg ale stwierdziłam, ze może nie będzie trzeba. Mam brać paracetamol 2 razy dziennie i robić inhalacje z olbas oil.
Edit zdrowka Wam życzę! !

O to tez taka inhalacje zrobię z tych kropelek . ( chodzi pewnie o taka parowa ?;) Póki co paracetamol brałam jak mi głowa bardzo bolała. Teraz robie inhalacje z soli fizjologicznej. I zaraz zrobię sobie syrop z cebuli. Oprócz tego od soboty biorę ten *spam* na gardło i trochę lepiej . Tylko najbardziej dokucza kaszel. Tobie też zdrówka ;)

Nailie, Kubusiowa, dzięki za wskazówki, właśnie te z Ikei mi się podobają, tylko nie ma jeszcze w rozmiarze 200x220, narazie wprowadzili takie poszewki tylko, mam nadzieję, że i kołderki wkrótce będą. Kubusiowa, ja straszny zmarzluch jestem, więc pewnie ciepła byłaby w sam raz:)

Ja właśnie odespałam poranną pobudkę i zabieram się do pracy, potem trzeba odrobić lekcje z synem i zawieźć na zajęcia, bo mąż działa z malowaniem:)

Zdrówka chorowitkom i kciuki za wizyty!

Juz po wizycie.Jutro mocz musze oddac i w srode z wynikami do kontroli.Zurawine pic,ewentualnie furagine i nospe.Jeszcze lekarz pytal czy to nie kregoslup mnie boli,To powiedzialam ze nie,bo kregoslup tez mnie boli i to jest calkiem inny bol.I z nerek to promieniuje do dolu kregoslupa i czasem do pachwin.Najgorzej jak siedze :-(

Ja na razie odpukac nie narzekam ale powiem wam że lezenie tylko na lewym boku bardzo mi pomaga bo nie mam żadnych dolegliwości jedynie jak nie wygodnie siedze przez długi czas

reklama
A ja mam jakąś niemoc- za pisanie zabieram się jak pies za jeża :-p
Fanti to jakaś czarna seria niefartów- najpierw volka nie dostała się do gina, a teraz Ty do dentysty?! Wkurzyłabym się ostro :crazy:
Cień u mnie rozkojarzenie rozkręca się coraz bardziej. Wczoraj kod domofonu chyba z 8 razy wpisywałam ciągle palce nie trafiały tu gdzie trzeba :-D, a dziś w robocie non stop jakieś wtopy myślowo-kojarzeniowe... usprawiedliwiam się tym że mi brzuch na mózg naciska, ale jeszcze trochę i nikt tu ze mną nie wytrzyma :szok:
Kubusiowa zuch mamusia z Ciebie! A te pchające się bydło powinno się wzajemnie staranować :baffled: A z tą znieczulicą wiem po sobie że często ludzie po prostu nie dostrzegają takich rzeczy jak ciąża... Mi naprawdę kobita musi zamiesć wielkim brzuchem przed nosem żebym zauważyła jej stan... jakieś takie postrzeganie wybiórcze mam.

Co do nocek u mnie z sikaniem idealnie, za to od kilku nocy wszelkie załamania rogówki odczuwam 5 razy mocniej :-(wylądowaliśmy na niej od wakacji, kiedy to oddaliśmy młodemu naszą sypialnię w poczet dziecięcego i jakoś do tej pory mi nie doskwierała...

Do góry