reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

U mnie zakaz tez był tylko 6 tygodni,ale bolalo przy początku stosunku przez 9 miesięcy. Myślę ,że swoje zrobiło ,że mi szyjka popekala podczas porodu i to nacinane krocza. Choć moja szwagierka miała cc i mówiła ,że ok pół roku ja też bolalo.

Fanti no mama ma talent !

reklama
Fanti! Misia tez sami robiliscie???

Volka- jak dobrze pamietam masz biala 3drzwiowa szafe z ikei- dobrze wypatrzylam? Zastanawiam sie czy jest ona pojemna...
To właśnie na tym polegało żeby misia zrobić. Zrobiłam na "płasko" gąbka na to futerko wszystko klejem na gorąco I nakleilismy na tekture pomalowana farbami. Jak nie wygramy to się wściekne. A co!

Bursztynek,tak z ikei ta szafa. Powiem tak- w jednej czesci mam same wiszące a u góry na polce ciuchy meza a w drugiej czesci trzy poleczki i jest jednak za malo,dlatego teraz maz ma mi jesZcze ze dwie dorobic,bo miejsce jest.

Ale się popłakałam ze szczęścia ,dziś pierwszy raz czuje i widzę jak brzuch skacze -juz ponad 30 minut mała szaleje tak ,że mąż wyczuwa i widzi ;) jest coraz większa księżniczka moja :) tak się doczekać tego nie mogłam -tych mocnych kopnoakow po całym brzuszku ;)

a sie do tego juz przyzwyczailam bo mam to juz od 17 tyg ale za kazdym razem mnie to bardzo cieszy :)
fanti zdolna mama z ciebie śliczny misio :)
mowicie ze moze byc jak za pierwszym razem?! hmmm pierwszy raz z moim obecnym byl boski a uwazam to za swoj pierwszy raz bo akurat co do tych spraw moj poprzedni maz mial mnie w du... jemu bylo dobrze ja plakalam i tak przez 8 lat :( boze jaka ja glupia bylam
wiec moj pierwszy raz byl z obecnym mezem i byl boski wiec jest na co czekac :-D

ide do wyrka i nasmarowac sie zmierzyc temp jak sie tablet naladuje to sie odezwe bo przy kompie mi nie wygodnie nerka mnie wtedy pobolewa musze jednak duzo lezec :-(

Młoda Mama- idź do kolegi fizjoterapeuty, sama jestem fizjoterapeutą i jest dużo sposobów pomagania kobietom w ciąży. Jeśli ktoś jest wykształcony i ma dobre opinie nie bójcie się chodzic. Można stosowac odpowiednie cwiczenia, masaż i takie tejpy- jak noszą sportowcy. Miałaam sporo pacjentek w ciąży i bardzo dużą ulgę im przynosiły wizyty. Są to naprawde proste sposoby. Czasem nawet odpowiednie pozycje, siedzenie, leżenie, proste cwiczenia mogą dac dużo ulgi. Bardzo często kobiety w ciąży mają problemy ze stawami krzyżowo-biodrowymi. Ból silny po bokach kręgosłupa na dole. Szczególnie po stronie obciążonej nogi. Jest to spowodowane rozluźnianiem więzadeł. A te stawy trzymają tylko więzadła. Wtedy taping się świetnie sprawdza bo taśmy działają wzmacniająco na te stawy. Sama kupiłam rolke tejpów i mam zamiar sobie aplikowac na brzuch jak mi będzie za ciężko. Przy obrzękach też można stosowac jak wam będą puchły nogi.
I Bardzo Ważne. Jeśli będziecie po cc to jak się blizna zagoi wybierzcie się do fizjoterapeuty na tzw rozluźnianie blizny. Po to żeby zlikwidowac zrosty i uwolnic bliznę. Wszystkie blizny w obrębie jamy brzusznej - po wyrostku, woreczku, cc- mogą po latach ( nawet po 10-20) dawac różne bolesności. Nie jesteśmy w stanie tego przewidziec. Może was zacząc np. bolec bark, albo zaczniecie miec problemy z jelitami...i nie będziecie tego wogóle wiązały z blizną. Nie będe tłumaczyła czemu tak się dzieje, ale tak może się dziac:happy:
L

Fanti! Rewelacja! Musicie wygrac!!! Trzymam kciuki [emoji5]️

Volka- dziekuje. Jak jest szansa na dorobienie sobie polek to gitarka. Wystarczy w zupelnosci[emoji6]

Edit- wspaniale uczucie, prawda? [emoji7]

Agiszonek- dobrze Ci, ze sama wiesz jak to ogarnac. Dziekujemy za rady! Z pewnoscia sie przydadza! A polecasz cos na bol dolnej czesci plecow i ogonka? [emoji6]

Fanti jaki boski mis :D
Agiszonek fajnie masz, sama sobie mozesz pomoc :)
Ale macie tutaj goracy temacik :D no u nas roznie z tym jest, tzn przed ciaza raczej czesto to robilismy ale od samego poczatku zafasolkowania to przez 3 msc nie mialam w ogole ochoty wiec odbylo sie to moze 3 razy a teraz owszem ochote mamy ale rzadko to robimy bo sie boimy o dzidzie troche :D nie wiem czemu jakos tak gleboko w psychice lezy mi to ze cos sie moze stac zwlaszcza, ze mi w Anglii nikt miedzy nogi nie zaglada przez cala ciaze i nie wiem jak u mnie sie sprawy maja z szyjka macicy i tymi innymi rzeczami :)
Ja dopiero po pracy zmeczona taka jestem ze hej.
Dobrej nocki :p

reklama
Ja wczoraj padlam a dziś już nie spie tylko się mecze z tym nosem :( nie lubię być chora i nie muc nic wziasc na przeziębienie jedynie co to muszę teraz nos smarowac bo mam już cały czerwony i poraniony :(

Do góry