reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

W gory to nie jest dobry pomysl .Cisnienie ... Ja bylam w zakopanem w pazdzierniku i zle sie czulalam poszlam tam do szpitala sprawdzic bo i tetno skakalo i brzuch pobolewal to tamtejsza Pani doktor powiedziala ze absolutnie w gory w ciazy sie nie jezdzi bo sa wlasnie zmiany cisnienia. Powoedzialam jej ze pytalam swojego lekarza to ona na to ze zawsze tak gadaja a nie mieszkaja w gorach .

Dzięki za odpowiedź. Chociaż Zakopane wykreśliłam odrazu bo mamy za daleko i według mnie Szklarska Poręba leży niżej, ale na pewno dobrze to przemyśle i skonsultuję z innym lekarzem

reklama
W tamtym roku byłam w Szklarskiej w 5 miesiącu ciąży i jechałam wyciągiem ,chodziłam po górach i wszystko było dobrze . Dostałam zgodę pod warunkiem robienia przerw w trakcie podróży i dłuższych spacerów tam na miejscu ...

Dziewczyny to jest tak ...na jednego ma wplyw na drugiego czlowoeka nie .Ja na kasprowy nie wyjeżdżam ale morkie oko i gubalowke zaliczylam.Tetno mialam tam 130 z rana .Myslalam ze serce z klatki wyskoczy .Ale tak jak mowie kazdy jest inny tyle ze ciezko przewidziec jaki bedzie wplyw

Ale ja kiedyś słyszałam ze kobiety które mieszkają bliżej gór lepiej znoszą ciśnienie tam niż np. Te która jadą jadą nad mórz lub gdzieś ze srodka Polski :)

Ale nie wiem czy to prawda :p

My po wizycie Grzesiu szaleje ma główkę na dole i odbija się nogami od brzucha wierzga jak szalony lobuz mały ponad 500g ma i jest wszystko w porządku ale lekarz dziś się spieszył bo dziecko córki chore i musiał szybko jechać do niej więc mnie przepraszał a co do zdjęcia to nie da rady go uchwycić :)

Cześć dziewczyny :-) pogoda okropna a ja dziś na wizytę bez usg, pewnie dostane skierowanie na ta glukozę, i zbada mnie przed wyjazdem w rodzinne strony :-)

Ja pochodzę z Sudet i mi osobiście nic nie dolega jak jestem w górach w ciąży, jak jeżdżę do domu to czuje się wspaniale, świeże górskie powietrze na mnie działa cuda i na mojego męża również, chociaż całe życie kolo warszawy mieszka. Tylko w górach wypoczywamy :-). Ale to faktycznie może zależeć od organizmu :-)

Fanti no to wyniki z krzywej cukrowej i ja je na czczo robiłam i miałam 93,5 a norma dla ciężarnych to 92 ponoć.
A i poczytałem sobie w necie o diecie itd to jestem mega przerażona. Od rana chodzę i rycze.

Nie załamuj się I nie płacz bo ktoś ci postawił błędna diagnozę . radzę zrobić sama glukoze na czczo Ale w innym laboratorium.
Dobrze jest porównać wyniki z różnych odczynników I różnej aparatury.

Ja się jakoś wyrobiłam . cudem. Teraz czekam na mamę na dworcu. Młody z tatą pojechał na trening. jakby wiedział że jego ukochana babcia teraz przyjeżdża to wcale by nie pojechał.

reklama
Do góry