reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja byłam w tym roku na wakacjach nie wiedząc ,że jestem w ciąży i tez wysoko wchodizlismy. Targalam wielki plecach i dziennie nannogach po ponad 20 km. Wieczorami tylko ze zmęczenia padalam,myślałam ,xe to przez to chodzenie i dni pełne wrażeń ,ale to już pewnie było przez ciążę . Bardziej bym się bała samolotem lecieć w ciąży niż jechać w góry ;p

Ja dziś tez mam lenia totalnego. Dobrze ,że mały posłał do 8.30, a teraz na drzemke to i ja odpaleniu komputer i posiedzę ...

Okna chciałam ostatnio umyć w kuchni ,bo już wstyd takie mieć to bratowa mnie ochrania ,że mi je umyje, żebym się nie wuglupiala. . Jakoś mi tak głupio by mi okna myla. A mąż to mi by takie smugi porobil, że ładniejsze są te brudne hihi

reklama
Volka to ja ostatnio firanki wieszałam i pleśń ścierałam. Na mojego nie mogę liczyć niestety.

Tak w ogóle to mamy prawo do rozdrażnienia i humorów. Hormony robią swoje :)

Druga ciąża jest o tyle gorsza, że czasu mniej a te gorsze przypadłości są szybciej. A zmęczonym jest się nawet bardziej.

Dziewczyny ja w tej ciąży jestem bardziej panikarą :-/ w ogóle to myślę na okrągło o owinięciu pępowiną. Córka była 4 razy owinięta przy szyi. Pytałam lekarza ostatnio, to stwierdził, że tego nie da się wykryć. Chyba do wariatkowa przez to trafię. Nawet zastanawiam się, czy usg 3d by tego nie wykryło pod koniec ciąży.

A my jutro jedziemy w gory:) ale tylko na jeden dzien do Szwecji:) potem w sobote lot samolotem. Na 5 tygodni. I kolejny lot samolotem. Ale ja sie takich rzeczy nie boje. Bo dzidzia nawet lotu nie odczuje:) a ja sobie poradze:)

Ja okna myje na biezaco. Bo sa na takiej wysokosci, ze Kubus bez problemu dosiega do nich i patrzy:) no i oczywiscie wszedzie zostawia odcisniete male rączki:-D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja nie wiedziałam ze jestem w ciąży i skladalam przepustnice do auta w maszynie :D targalam rzeczy do przeprowadzki z 3 piętra do auta :p znosilam komode :)

Edit pożycz bratowa :p u mnie w połowie grudnia trzeba okna umyć bo prawie skończą remontowac mieszkanie :p to chętnie ja wezmę do siebie haha

Ja robię szybko mielone ziemniaki czekam az Tata z roboty przyjdzie i jedziemy do galerii :D

Od początku ciąży 8 kg na + a w ciągu miesiąca 2 kg więc w tej chwili 50 kg :) mogłaby mi taka waga zostać po ciąży :) ciekawe czy zostanie dobra zaraz ja wchodze do lekarza potem l4 zawieść do mamy i odezwę się co i jak jak będę u mamy :)

Wozek juz jest :) nawet fajny, wyglada o niebo, lepiej niz na zdjeciach z internetu.
Ja mam dzisiaj placki na obiad, taka mnie ochota naszla.

Izik pokaz wozek. Ja chyba tez juz wybralam,ale musimy sie jeszcze z mezem naradzic ;). Tez mam lenia. Poodkurzalam tylko a tak to od komputera do ksiazki laze. Za chwile po dzieci do przedszkola i budze meza po nocce ;)

Rozmawiałam juz o tym z lekarzem i jak będzie wszystko ok to mogę jechać na kilka dni w Góry, więc czekamy na śnieg. Planujemy jechac Grudzień a Styczeń na 3-4 dni

Jak ja nie cierpię takiej pogody
Odliczam dni do wiosny...
My zawsze Styczeń a Luty jedziemy z synem w Góry do Szklarskiej Poręby lub Czech. Mamy jakieś 200 km, a zabawy na śniegu do woli, w tym roku byliśmy dwa razy w Styczniu i Marcu. Po nowym roku tez chcieliśmy jechać jak wszystko będzie ok to w Styczniu na kilka dni wybywamy, chłopaki będą szaleć a ja odpoczywać

W gory to nie jest dobry pomysl .Cisnienie ... Ja bylam w zakopanem w pazdzierniku i zle sie czulalam poszlam tam do szpitala sprawdzic bo i tetno skakalo i brzuch pobolewal to tamtejsza Pani doktor powiedziala ze absolutnie w gory w ciazy sie nie jezdzi bo sa wlasnie zmiany cisnienia. Powoedzialam jej ze pytalam swojego lekarza to ona na to ze zawsze tak gadaja a nie mieszkaja w gorach .

reklama
Lewusek a ja miałam jechać do Zakopanego :p bo mój chciał wyjeżdżać kolejka na Kasprowy :D będę musiała to przemyśleć i chyba tylko skończy się ze pojedziemy do tej Warszawy i tyle :D

Do góry