reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hejka !
Dzisiaj przed ostatni dzień jak pilnuje dziewczynek Ale nie mam już siły... do tej najmłodszej :(
Coś mnie pobolewa dzisiaj brzuch :/
Już jest coraz większy i bardziej widoczny i taka kuleczka :D
A wiazadla mnie wykańcza szybko :/ a u Was jak?

MlodaMama mnie też najbardziej bolą... szczególnie gdy próbuję wstać z łóżka i zrzucić najpierw jedna nogę a potem druga ;)
Teraz dopiero doceniam ile miałam spokoju i czasu dla siebie jak byłam w ciazy z Zuzka...
Mimo zmęczenia zgłosiłam się na wolontariat do końca grudnia, niby raz czy dwa razy w tyg i to rano przed zajęciami na 3 godziny... mam nadzieję, że dam radę...

reklama
Powodzenia dzisiaj na wizytach :)

Jak dla mnie te wyniki glukozy są ok. Pewnie powiedzą, byś stosowała lekką dietę i tyle.

Ja jak leżę na plecach, to potem jestem połamana. Potem muszę się okręcić, by wstać :)

Ja dzisiaj mam zły nastrój. Moja mała po 3 tygodniach do przedszkola i była znowu tragedia.

Mój kochany małżonek połamał mi parasol i nie raczył mi powiedzieć. Wg niego można go używać. Co z tego, że przy wietrze obraca się na pionowo. Na dodatek leje a ja nie mam w domu zapasowego. Też Was czasami tak wszystko wkurza?

Isia1982 ja tez dopiero teraz dostrzegam o ile latwiejsza byla pierwsza ciaza.. a w takie dni jak dzisiaj to juz w ogole.. ja jestem niewyspana, obolala a musze sie zajac moim ząbkującym maruda. Na codzien jest ok, ale teraz, jak wychodza mu piątki to jest tragedia. Na szczescie Maz od czwartku ma wolne, wiec bede mogla opoczac:)

MlodaMama mnie juz boli wszystko. Wiezadla, brzuch, kregoslup. Mam wrazenie, ze od piersi w dol nie ma miejsca ktore by nie bolalo. Moj lekarz twierdzi ze to od jelit albo z przesilenia. Ale on zawsze tak usprawiedliwia kazdy bol w ciazy.

Izik_89 podziel sie energia! Daj choc 10% :-D :-D

Chrobek zastanawia mnie co to znaczy "leciuchno na czczo"???? Bo skoro wyniki są w normie, a w dodatku nie byłaś na czczo to skąd niby ta cukrzyca??:confused:

Isia to najwyższa pora wstawić suwaczek żebyśmy wiedziały ile Zuzia ma :-p

A ja o dziwo wstalam dzisiaj nie dosc, ze wyspana to z duzym pokladem energii :)

Jak masz jej tak wiele to zapraszam do mnie.. Ja jak na złość sama dziś a mam roboty co nie miara.. mąż miał cały tydzień urlopu a akurat dziś pracuje do 15 a ja do 15 muszę się ze wszystkim wyrobić. Moja mama wraca dziś z sanatorium, obiecałam jej obiad- pierogi i na dodatek u niej w mieszkaniu robię, muszę tam odświeżyć, w centralnym napalić bo zimnica u niej że szok, (dobrze, że mąż wszystko mi uszykował wczoraj ja tylko mam pilnować pieca na początek) do tego młodego ze szkoły odebrać, zakupy już jej zrobiłam na świeżo.. Wiadomo w domu to inaczej wszystko.. jeszcze po drodze do sklepu wejdę raz bo o mleku i śmietanie zapomniałam.

Niestety większość lekarzy ma w nosie że my tak czekamy na każdą wizytę i że dla nas zobaczyć maleństwo jest tak ważne.. :sorry:
Ja też mam tak ostatnio, że codziennie coś mnie boli.. już się śmiałam do męża, że za stara jestem na ciążę bo wszystko mnie boli, co raz coś a to głowa, a to kręgosłup a to brzuch a to nogi.. ale mimo to lepiej być w ciąży po raz 2 niż 1. :-p Bo już wiem co jest co, wiem czego się spodziewać, fakt, że mój synek jest w wielu sprawach samodzielny więc to teź mega ułatwienie,
Miłego dnia.. ja uciekam do roboty.. Jedziemy z Majką..

Fanti no to wyniki z krzywej cukrowej i ja je na czczo robiłam i miałam 93,5 a norma dla ciężarnych to 92 ponoć.
A i poczytałem sobie w necie o diecie itd to jestem mega przerażona. Od rana chodzę i rycze.

Jak ja nie cierpię takiej pogody
Odliczam dni do wiosny...
My zawsze Styczeń a Luty jedziemy z synem w Góry do Szklarskiej Poręby lub Czech. Mamy jakieś 200 km, a zabawy na śniegu do woli, w tym roku byliśmy dwa razy w Styczniu i Marcu. Po nowym roku tez chcieliśmy jechać jak wszystko będzie ok to w Styczniu na kilka dni wybywamy, chłopaki będą szaleć a ja odpoczywać

reklama
Kkasiaa nie boisz sie jechac w gory? Ja slyszalam ze nie wolno bo to zmiana cisnienia itd.
My wczoraj mieliśmy usg 4d prywatnie, super sprawa! Mały cały czas wkładał sobie stopę do buzi i zaslanial twarz i nie było takiej pełnej rekonstrukcji 3d ale i tak było dużo widać i mamy filmik na przyszłość:) zdrowy cały tylko rośnie duży, bo mamy 23 t 3d a waży 620 g; )

Do góry