reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja poomylam gary teraz stawiam gołąbki do piekarnika i zamrożenie je bo mam ogorkowa rybkę ziem i mama oprócz golabkow przywiozła jeszcze bigos więc mam z głowy gotowanie :)

Mnie czasem kluje z prawej strony pod brzuchem ale tylko czasem przy ucisku
Mój mąż oczywiście o 17 nie wyszedł tylko o 18:30 :( tyle czekała na niego 1,5 godz masakra:(

Chorobek nie wydaje mi się zebys miala cukrzycę ciążowa. Pierwszy i ostatni wymik jest w normie. Bo na czczo masz do 99 a po dwoch godzinach jest do 140.

Ja tez juz mam wyniki :-)
Na czczo 84, po 1 h 109 a po 2 h 103. Mocz ok :-), toxoplazmoza hmm igG i igM ujemne :-/ musze unikać kotow i myv dokladnie owoce i warzywa. Nie mam jeszcze tylko morfologii.

Chrobek większość laboratoriów przyjmuje ogólne normy czyli glukoza na czczo do 100 mg/dl ale może też być tak, że dane laboratorium podaje swoje normy wg odczynników jakich używają.. Jednak zazwyczaj poniżej 100 nie schodzą raczej podwyższają normę..
Zobacz tu normy NZOZ Laboratorium Centralne - cennik badań
Wydaje mi się, że u Ciebie ktoś z tą normą przesadził..

Volka wczoraj pisałam o tym stawianiu się brzucha.. U Ciebie to jest zupełnie co innego jak widzę i raczej to są te przepowiadające.. a ja mówiłam o takim twardnieniu brzucha bez żadnej regularności czy konkretnego czasu trwania..

hej.. ja piłam glukoze w piątek :D bez cytryny, na czczo i powiem Wam, ze nic mi sie nie działo, ani mnie nie zmuliło, ani nic :) tylko jak już wracałam do domu, po wyjściu na piętro zrobiło mi się troche słabo, ale to chyba z głodu :D co do tego tego czy trzeba te badania robić na czczo czy można coś zjeść, mi powiedzieli, ze można zjeść najpozniejj dwie godziny przed badaniem, oczywiście ktorej ciezarowce chcialoby sie wstawac dwie godziny wczesniej ?:D osobiscie wole sen :D przed badaniem miałam piku w palca i cukier wyszedł mi 84, babka powiedziała, ze to dobrze, że przed badaniem musi wyjść mniej niż 100 :) także uważam, że można coś zjeść, oczywiście nie "7daysa" i nie 4 minuty przed badaniem :)

reklama
hih, ja właśnie dogadałam się z siostrą cioteczną mojego małża, że oni nam wypożyczą swój wózek z dużą gondolą - bebetto silvia - a my im w zamian wypożyczymy naszego maclarena techno xlr i tak na ok rok... nam akurat przyda się na wiosnę i lato duża gondola, bo będziemy pewnie często jeździć na wieś a oni mieszkają prawie w centrum wawy, więc dla ich roczniaka, taka parasolka jest jak znalazł :)
najlepsze jest to, że przy okazji przytulimy fotelik samochodowy po młodym, więc kolejny wydatek z głowy :D

Zobacz załącznik 719368

co sądzicie o takiej furze? :p

Fajny ten wózek, moja koleżanka która ma termin 2 tyg wcześniej niż ja też chcę taki i to właśnie jasno szary :) mnie się też bardzo podobają ale M uparl się na Maxi Cosi bo nic się z nim nie dzieje i bardzo się nam sprawdził...

Do góry