reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Arusiowa a ja sie nie zgodze, ze karmienie zaczyna sie w glowie. Glowa dziecka nie wykarmisz... i czasem nawet jak bardzo chcesz i walczysz to i tak nie wychodzi.

Olus jak na razie na wszystkich usg lezal z nozkami w dol. Ale teraz ma pewnie jeszcze tyle miejsca, ze zmienia pozycje jak mu sie podoba:)

Aliaolio swietna sprawa z taka wymiana!:) zaoszczedzisz sporo pieniedzy a wozek jest naprawde fajny:)

nailie a ja nawet nie staje na wadze:( mam wrazenie ze jest mnie z 10kg więcej niz miesiac temu:(

Chrobek jakie malenstwo juz duze:) ale z cukrzyca kiepsko... teraz pewnie dieta, co nie?:/

Dziewczyny a mozna sobie takie badanie zrobic prywatnie kiedy chce? Bo tutaj mi nie zrobia a w sumie chcialabym wiedziec czy wszystko ok..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Nailie z Hanią nie miałam cukrzycy, a teraz to tylko na czczo mam ponad normę.

Kubusiowamama no dieta i wizyta w poradni diabetologicznej.

Moje dziecię na ostatnim usg było ułożone główką w dół, teraz czasami czuje kopniaki po lewej a rączki po prawej. Jeszcze mają miejsce by brykać i fikołki robić, no i czas, aby się odpowiednio ułożyć.
Aliaolio- śliczny wózek, też nad nim myślałam, ale od początku byłam nastawiona na używkę. A sprawa z zamianą bomba, jeżeli jest taka możliwość to czemu nie.
chrobek- ciężka sprawa z tą cukrzycą :eek:

Ciąża to nie choroba i z tego co wiem to jak ma się chodzące to możemy wszędzie przebywać a zmiana klimatu np dobrze wpływa na kobiety w ciąży a przy okazji dobrze dla dziecka w ciąży jesteśmy chronione a takie zwykle chorobowe to coś innego niż ciąża a co do kontroli to raczej bardziej biorą pod uwagę te z DG

MłodaMama dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i tam się dowiem co i jak.

A dzidzia ładnie rośnie. Wg usg ciąża o tydzień młodsza

Hej

Byłam dziś na wizycie. Mały ma się dobrze. Waży 680 gramów, ułożenie miednicowe, mam nadzieję, że się jeszcze przekreci. No i mam tę cholerna cukrzycę ciążową. Wyniki na czczo 93,5, po godzinie 150, po dwóch 136.

Chrobek zupełnie nie rozumiem skąd taka diagnoza że to cukrzyca? Wyniki glukozy masz ok. wszystkie trzy.

Ja mam pytanie z innej beczki :)
Jak ubieram buty to albo sie schylam albo kucam Ale przy tym mnie zoladek boli... tak kluje jest możliwość uciskania na żołądek?

reklama
Do góry