reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Hej Dziewczyny :)
Mój narzeczony też podchodzi z dystansem, czeka na potwierdzenie lekarza, ale nie przeszkadza mu to w wyręczaniu mnie w noszeniu zakupów (nawet tych których waga nie przekracza 2kg a do sklepu mam 50 m), śniadania do łóżka :) i ciągłe pytania jak się czuje i czy wszystko dobrze :)
My powiedzieliśmy tylko naszym przyjaciołom, i ja jednej dobrej koleżance (poszukuje dobrego ginekologa do prowadzenia ciąży). Trochę obawiam się reakcji rodziny mojego narzeczonego, są dość specyficzni i nie obędzie się bez zbędnych docinek i komentarzy na brak naszej odpowiedzialność, mimo że nie mieszkamy z nimi i nie jesteśmy na ich utrzymaniu. Ale jak to mówią z rodziną najlepiej na zdjęciach:)

Witaj Zizi :)

reklama
A co do objawów ciążowych - u mnie brak. Jedynie bolące piersi i wzdęcia. Trochę się obawiam czy aby wszystko na pewno jest ok. Ale ja jak Sylvia też jestem panikarą :)

Sylvia ja nie pije kawy, bo jakoś właśnie mi nie smakuje ostatnio, kupiłam za to Inke i ta jest jak najbardziej ok :)

A dziewczyny wiecie może coś na temat czy można jeździć w ciąży na rolkach ? tak rekreacyjnie oczywiście.

5 tydzień do tej pory nie było, teraz po tej kawie umieram,a to było tylko slabiutkie latte..oby tylko nie było jak w pierwszej ciąży -mdlilo mnie 3 miesiące ale bez wymiotów.
Widzę że same panikary tu☺
Popijam wodę z cytryną może przejdzie

Milagros nie martw się brakiem objawów. Moja koleżanka rodzi w sierpniu i przez całą ciążę bez objawów, jedynie tylko senność na początku.

Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciliśmy od teściów i od razu do Was piszę, a mąż usypia małego głoda

Pojawiła się moja najmniejsza kropeczka świata z wyczuwalnym echem!!! Wczoraj wg usg było 6t1d. Trochę się lekarz naszukał ale najważniejsze że znalazł i oby już nie przyprawiała nam tyle niepokoju
Nawet nie wiecie jaka to dla mnie wiadomość:)

Teraz zostaje tylko poinformować szefową że od we wtorek kończę macierzyński a od środy L4.

Mój mały głód 16.07 skończy roczek a już waży 11kg:p tylko on już się urodził 4600
Też się właśnie zastanawiam jak ogarnę takie dwa mauchy

Oczywiście witam nowe marcowe mamy
Super wieści :):)
Dasz sobie rade spokojnie :) moja siostra też miała dzieci rok po roku i dała rade :) My kobiety ze wszystkim sobie poradzimy :)

Witam wszystkie nowe mamusie!
Ja z seksem nie miałam zakazów nawet mimo pierwszej ciąży zwiększonego ryzyka (bliźniacza) i kochalismy się całą ciążę, więc i teraz nie zamierzam rezygnować :p.
Powiem Wam, że czasami się boję jak muszę zsadzić z roweru albo po prostu na chwilę podnieść jedno z moich dzieci (ważą po 19 kg ;P). Boję się, że to może zaszkodzić...
A tak w ogóle powiedzcie co myślicie o jeździe na rowerze w ciąży? Bo my z mężem to ostatnio praktycznie wszedzie rowerami z dziećmi w fotelikach i cięzko jest z tego zrezygnować. Spytam też lekarza co o tym uważa.
Moja szwagierka całą ciąże jeździła na rowerze....
Yelonek super wiesci
ja u tesciów nocowałam bo u nas malowanie i nie bylo gdzie spac
Tesciowa juz wie,jakas dziwna jej reakcja nie wiem moze to szok?czas pokaze,R dostał reprymendę żeby był dobrym ojcem itp itd jakby sam tego nie wiedział.
Brzuch mnie boli mocno wczoraj kupa nerwów i biegania dosłownie bo dostałam tel aż nas z nóg scieło.dzwoni syn zaryczany mamo babcia (jego )spadła z drzewa i nie odzywa się a my na spacerze dawaj biegiem do auta mnowie do syna lec po sasiadów i pokaz gdzie babcia,my juz jedziemy.okazuje się że nic sie nie stało tylko stara ku....zostawiła go w jednym miejscu w lesie i poszla dalej a on sie przestraszyl.,mlodego zabralam do tesciów a jej powiedziałam ze wnuka na zdjeciach oglądać bedzie.
wrrr... normalnie brak słów. Nieodpowiedzialna okropnie:crazy:

Hej

Malzon dziś zabiera na spacer core, a ja zostaje w domu i odpoczywam. Od rana wiszę nad kibelkiem.

Yelonek super wiadomość.

Zizi witaj.

Zakochana co za lekarz, że nie dał Ci l4, zwłaszcza że na kasie pracujesz. A na NFZ chodzisz, czy prywatnie?

Lewusek ja w tym roku mam 30.
Ja dziś też wysłałam mojego ze starszym na boisko a z młodszym robimy obiadek bo on jeszcze po operacji nie może biegac ani zbytnio sie przemeczac... zaliczymy potem spacerek :D

sylvi1979 ja tez mam 36 lat. Wczoraj troche sie wystraszylam bo mialam wieczorkiem wysokie tetno 104.Serce kołatalo kak szalone . A jak u Was ? Jak reaguja Wasi mezowie na ciaze ?
Mój to sie cieszy okropnie bo troche sie staraliśmy i jak juz odpuściliśmy to sie udało:happy:

chyba własnie wypiłam moja ostatnią kawę w ciąży... tak mnie zemdliło że zaraz umrę..
ja ograniczyłam do jednej... rano... bo zapach mnie zniecheca smak też ale z drugiej strony wiem że byłabym nie do życia bez kawy tym bardziej że mój młodszy ciężką miał noc przez co i my spaliśmy mało...

A ja dziś sie ogólnie dobrze czuje... Gdyby nie piersi to bym nawet nie czuła że w ciąży jestem...Czekam na srode mam kolejna wizyte i może juz lekarz znajdzie serduszko... mam nadzieje

Ostatnia edycja:
Przed terminem niedoszlej miesiaczki okropnie bolaly mnie piersi teraz a to tylko pare dni pozniej juz mniej bola.Normalne to jest? To nie jest moja pierwsza ciaza mam dwie corki ale nie pamietam jak to bylo ...

reklama
Do góry