reklama
KubusiowaMama
Fanka BB :)
Hej,
wczoraj zrobiłam test i oczywiście dodatni:-). Mam nadzieję, że tu z Wami zostanę aż do marca, a może i dłużej:-).
To moja druga ciąża, wyczekana.Do młódek nie należę.
Cały czas mam wrażenie że zaraz dostanę @ i to mnie przeraża. Też tak macie?
W tamtym roku w czerwcu właśnie kilka dni po zrobieniu testu zaczęłam krwawić i teraz się boję....Do lekarza wybieram się w poniedziałek.
Pozdrawiam wszystkie mamy.
Ja tez mam ciagle wrazenie ze zaraz dostane okres. Przez dwa dni mialam mocne uplawy i biegalam z panika do lazienki sprawdzic czy to przypadkiem nie okres. W pierwszej ciazy bylam spokojniejsza...
U mnie wiedzial tylko Maz i przyjaciolka. Ale wczoraj wygadalismy sie przy mojej Siostrze.. wiec zeby nie bylo pozniej afery, to powiedzielismy Rodzicom. Oczywiscie prosilismy, zeby jeszcze nikomu nie mowili, bo to zdecydowanie za wczesnie. Ale tesciowa ma taki dlugi jezyk, ze juz nawet od sasiadow dostalam wiadomosci z gratulacjami. Strasznie jestem o to zla.
sylvi1979
Jest jakas mamusia po 30 ? Czy tylko mnie dopada zamartwianie sie czy wszystko bedzie oki...wiadomo im kobieta starsza tym gorzej przechodzi ciaze
Ja mam 36..
Serduszko1
Wiesz co ja sie boje... chocby ze względu na ból brzucha i na to że po moge zacząc krwawic....witam nowe marcowki Poziomeczka ja tez glownie owoce I warzywa. I nie moge jogurtow juz, tylko po nich mnie mdli jak cholera.
Strach przed @ trzeba przejść mi sie to jakoś wydawalo nierealne że nie dostane a jednak nie dostałam mam nadzieje ze spokoj od podpasek na kilka miesięcy.
dziewczyny a jak u was z seksem? Ja pierwsze dni uważałam ale teraz już sobie nie odmawiam I nawet ochotę mam. Ciekawe czy lekarz nie odradzi.
Ten mój skarbus strasznie słabiutki... parametry tzn tetno ma zadowalajace ciśnienie też nie najgorsze ale może ma gorszy dzień. Mam nadzieje że z czasem bedzie ich mniej...
ja uciekam juz do wyrka... spokojnej nocy
Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciliśmy od teściów i od razu do Was piszę, a mąż usypia małego głoda
Pojawiła się moja najmniejsza kropeczka świata z wyczuwalnym echem!!! Wczoraj wg usg było 6t1d. Trochę się lekarz naszukał ale najważniejsze że znalazł i oby już nie przyprawiała nam tyle niepokoju
Nawet nie wiecie jaka to dla mnie wiadomość
Teraz zostaje tylko poinformować szefową że od we wtorek kończę macierzyński a od środy L4.
Mój mały głód 16.07 skończy roczek a już waży 11kg tylko on już się urodził 4600
Też się właśnie zastanawiam jak ogarnę takie dwa mauchy
Oczywiście witam nowe marcowe mamy
Pojawiła się moja najmniejsza kropeczka świata z wyczuwalnym echem!!! Wczoraj wg usg było 6t1d. Trochę się lekarz naszukał ale najważniejsze że znalazł i oby już nie przyprawiała nam tyle niepokoju
Teraz zostaje tylko poinformować szefową że od we wtorek kończę macierzyński a od środy L4.
Mój mały głód 16.07 skończy roczek a już waży 11kg tylko on już się urodził 4600
Ja właśnie z grila wróciłam i troszkę zmarzłam ale teraz już lepiej zaraz jakiś film i do wyrka mam spokój bo mój mąż już zasnął po imprezce zmęczony oczywiście
Co do seksu to niestety my do odwołania mamy zakaz od lekarza przez tą moją macice ale mam nadzieję że 28 na wizycie dowiemy się coś więcej czy jest ok i serduszko no i może nam pozwoli się kochać hehe
Zmykam do wyrka dziewczyny dobranoc do jutra
Co do seksu to niestety my do odwołania mamy zakaz od lekarza przez tą moją macice ale mam nadzieję że 28 na wizycie dowiemy się coś więcej czy jest ok i serduszko no i może nam pozwoli się kochać hehe
Zmykam do wyrka dziewczyny dobranoc do jutra
Cześć dziewczyny!
Super że już serduszko znalazł
Witam wszystkie nowe mamusie!
Ja z seksem nie miałam zakazów nawet mimo pierwszej ciąży zwiększonego ryzyka (bliźniacza) i kochalismy się całą ciążę, więc i teraz nie zamierzam rezygnować .
Powiem Wam, że czasami się boję jak muszę zsadzić z roweru albo po prostu na chwilę podnieść jedno z moich dzieci (ważą po 19 kg ;P). Boję się, że to może zaszkodzić...
A tak w ogóle powiedzcie co myślicie o jeździe na rowerze w ciąży? Bo my z mężem to ostatnio praktycznie wszedzie rowerami z dziećmi w fotelikach i cięzko jest z tego zrezygnować. Spytam też lekarza co o tym uważa.
Ja z seksem nie miałam zakazów nawet mimo pierwszej ciąży zwiększonego ryzyka (bliźniacza) i kochalismy się całą ciążę, więc i teraz nie zamierzam rezygnować .
Powiem Wam, że czasami się boję jak muszę zsadzić z roweru albo po prostu na chwilę podnieść jedno z moich dzieci (ważą po 19 kg ;P). Boję się, że to może zaszkodzić...
A tak w ogóle powiedzcie co myślicie o jeździe na rowerze w ciąży? Bo my z mężem to ostatnio praktycznie wszedzie rowerami z dziećmi w fotelikach i cięzko jest z tego zrezygnować. Spytam też lekarza co o tym uważa.
Siwa88
Yelonek cudowne wiadomości :-) teraz będą już tylko takie. Z dwoma szkrabami dasz sobie radę. Ja tez się trochę boję, wiem że ciężkie będą tylko początki a później z górki :-)
Witam nowe mamusie
Witam nowe mamusie
reklama
Yelonek super wiesci
ja u tesciów nocowałam bo u nas malowanie i nie bylo gdzie spac
Tesciowa juz wie,jakas dziwna jej reakcja nie wiem moze to szok?czas pokaze,R dostał reprymendę żeby był dobrym ojcem itp itd jakby sam tego nie wiedział.
Brzuch mnie boli mocno wczoraj kupa nerwów i biegania dosłownie bo dostałam tel aż nas z nóg scieło.dzwoni syn zaryczany mamo babcia (jego )spadła z drzewa i nie odzywa się a my na spacerze dawaj biegiem do auta mnowie do syna lec po sasiadów i pokaz gdzie babcia,my juz jedziemy.okazuje się że nic sie nie stało tylko stara ku....zostawiła go w jednym miejscu w lesie i poszla dalej a on sie przestraszyl.,mlodego zabralam do tesciów a jej powiedziałam ze wnuka na zdjeciach oglądać bedzie.
ja u tesciów nocowałam bo u nas malowanie i nie bylo gdzie spac
Tesciowa juz wie,jakas dziwna jej reakcja nie wiem moze to szok?czas pokaze,R dostał reprymendę żeby był dobrym ojcem itp itd jakby sam tego nie wiedział.
Brzuch mnie boli mocno wczoraj kupa nerwów i biegania dosłownie bo dostałam tel aż nas z nóg scieło.dzwoni syn zaryczany mamo babcia (jego )spadła z drzewa i nie odzywa się a my na spacerze dawaj biegiem do auta mnowie do syna lec po sasiadów i pokaz gdzie babcia,my juz jedziemy.okazuje się że nic sie nie stało tylko stara ku....zostawiła go w jednym miejscu w lesie i poszla dalej a on sie przestraszyl.,mlodego zabralam do tesciów a jej powiedziałam ze wnuka na zdjeciach oglądać bedzie.