reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja mam usg na każdej wizycie. Chodzę prywatnie. W poprzeniej ciąży miałam podobnie a nawet wiecej i mój synek jest zdrowy, rozwija się prawidłowo. Zawsze jakieś nieprawidłowości w rozwoju czemuś się dopasowuje a to nospa, usg,szczepienia itd. Ja sobie nie wyobrażam wizyty bez podglądania. To co się robi na takich wizytach. Lekarz ogląda spód mierzy brzuch i co dalej. Jak spr czy z dzidzią ok.

reklama
Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Na ból gardła tantum verde na kaszel ja daję pulneo ale nie wydaje mi się że pulneo nie można brać w ciąży. Ja jak byłam chora w ciąży pomógł mi *spam* syrop i inhalacje z soli fizjologicznej. Zdrówka życzę.

No ciesze sie ze jestem w domu :-) Cora miala niespodzianke jak pojechalismy po nia do przedszkola i ja po nia szlam :) Panie juz wiedzialy ze w szpitalu leze i zaraz wywiad przeprowadzony co i jak i lekkie zdziwienie " Ja nawet nie wiedzialam ze pani w ciazy jest " :-D Kot najlepszy byl pchal mi sie na kolana non stop,kolo brzucha,chyba sie stesknil ;-) Czuje sie troche lepiej choc serce czasem wali az do gardla ale nie czuje sie juz jak nacpana jak w piatek :-D

Cień mam nadzieję, że te leki będą rzeczywiście pomagać. Córka miała niespodziankę :) teraz do szpitala tylko na porodówkę.

Izik też mam zamiar najpierw kołyskę mieć a potem kupić córce większe łóżeczko.

Chrobek zdrowia. Dużo jest syropów na gardło dla maluszka. *spam* i jedzenie dużo cytrusów, inhalacje też pomagają.

Karuzela dla mnie też fajna rzecz. Mata edukacyjna też :)

Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Chrobek jest taka seria *spam* tam jest syrop tabletki do ssania i jeszcze coś innego. Mi bardzo pomoglo. Na katar woda morska w sprayu i maść majerankowa. Inhalacje tez są super z dodatkiem soli. Gardło możesz plikach na przemian solą i szalwia.

ja też stosowałam serię *spam* i do tego herbatka z cytryną i łóżeczko pomogło po 3 dniach a katar 7 dni a z tej serii miałam syrop tabletki i krople do nosa:-)

reklama
Ja cały czas się martwię ruchami dzidzi. Niby się rusza, ale cały czas tak ekstremalnie nisko. Martwię ze czy się gdzieś tam na dole nie zaklinowala. Poszłabym do szpitala ale nie mam co zrobić z corka. Mąż w delegacji do piątku, rodzina daleko i musze czekać z tym aż wróci :(

Do góry