reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Moja Emilka dopiero od ok. 2 tygodni śpi sama w łóżeczku, na razie zostajemy przy nim. Po urodzinach kupimy jej normalne łóżko, a dzidzia z kołyski przeniesie się do łóżeczka.

Dzisiaj u nas spokojnie czas leci, maleństwo od czasu do czasu kopniaka zapoda.

reklama
a mnie się dziś śniło że szłam na wesele i miałam tak wielki brzuch że wszystkie sukienki mi się skracały do pośladków i nie miałam w czym iśc. A wogóle to byłam dziś na 2 godzinnym spacerze z kijami i po przyjściu mały się tak zaczął ruszac że masakra!!! Pływał nar na prawo raz na lewo. Czułam pod ręką jak się przemieszcza :-) chyba mu się spacer podobał.
I jeszcze jedno. Koleżanka zamieściła artukuł w na fb, w którym jakiś dr piszę o szkodliwym działaniu usg na płód. Na początku ciąży też miałam zdanie, że nie powinno się tak często robic usg bo nie znają lekarze jego wpływu na dziecko. Większośc mówi że jest zdrowe....ale co mają mówic....Pamiętam jak na pierwszej wizycie pytałam lekarza o działanie usg. Mówił że jego usg w gabinecie jest ok, ale to prenatalne 3D i jego długośc trwania to tak jakby się dziecko do mikrofalówki włożyło. Do tej pory miałam już 5 razy usg robione. Koleżanka która chodzi na NFZ tylko 3. W poniedziałek zadzwonie do lekarza i jeśli powie że drugie prenatalne nie są konieczne to nie idę. 300zł w kieszeni a i tak 2 listopada znów mam wizytę i będzie kolejne usg robił. Do tej pory nie widział nic niepokojącego więc chyba dam maluszkowi spokój.

Mała Mi ja kicham non stop. W czerwcu jak zaszłam w ciąże pyliły trawy i cały czas kichałam. Teraz tak minimum 4 razy dziennie. Staram się to robic jak najmniej spinając się bo też pare razy brzuch już zabolał. Śmieje się że pierwszą rzeczą jaką dziecko zrobi po urodzeniu to kichnie :biggrin2:

Kubusiowa masz tu link do pościeli : POŚCIEL DO ŁÓŻECZKA 2 el. 100x135cm BAWEŁNA 100% (5125289788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Agiszonek - Usg w ciąży jeśli przebiega prawidłowo robi sie 3 razy. Często się zdarza, że lekarze jak się chodzi prywatnie robią je prawie na każdej wizycie ( więcej pieniążków ). Ja chodzę prywatnie i usg miałam u niej póki co w 6 tygodniu dla potwierdzenia ciąży , potem miałam prenatalne gdzie indziej w 13 i jak byłam na poprzedniej wizycie to poprosiłam ją o włączenie tylko na sekundę czy płeć pokażę malutka. a tak to miałam póki co 2 razy, jeśli chodzi o usg połówkowe to raczej będzie konieczne, bo te akurat jest w każdej ciąży robione ;) Ale może je wykonać Twój lekarz na normalnym sprzęcie bez dodatkowej kasy. Po prostu powylicza wszystko sprawdzi serduszko itp za te prenatalne to się płaci więcej bo dodatkowo przepływy sprawdzają ( 3d włączą i nie wiem co tam jeszcze ) ... Tak mi się wydaję :)

Hej mamusie.

A wiec nie pisalam wczoraj bo w czwartek siostra popsula laptopa(od mamy pozyczonego).Spuscila lozko jak u mnie byla i walal sie ekran,pekl :-( Wczoraj juz mnie wypuscili do domu.Lekarz inny zas mi mowil ze nie mozna abacji wykonywac w ciazy,bo jest promieniowanie i pewnie i tak by sie nie podjeli tego...A pytanie bylo czy potrafie z tym zyc.No tak,ale fajne to nie jest jak tak tetno skacze i slabo jest...

Holtera sciagneli,niby tabl cos pomagaja ale tetno skacze do 160 tez,cisnienie niskie.Dostalam wypis wczoraj o 14,ze skierowaniem do poradni kardiologicznej na Holtera na 19.10 i co jakis czas go bede miec zeby widzieli co i jak.Bo dalej czestoskurcze sa ale mniej i nie tak dlugo trwaja.Ale wczoraj chodzialam jak pijana,slaba,jazda autem prawie rzyganiem sie skonczylo.Tak jak obiad wczoraj w szpitalu.Ryz z jablkami,naciagalo mnie jak to jadlam oj :szok:

Cwiczyc delikatnie moge,leki brac 2xpo pol tabl,ewentualnie jak tetne bedzie powyzej 125 to mam jeszcze jedna polowke wziasc.Ale tetno i cisnienie pilnowac zeby nie lecialo az tak.

Najgorsze ze dusi mnie po tych tabl,najwyzej alergologa odwiedze po jakis inhalator w razie czego (stme mam).Jedyny plus ze tabl tanie za 30 tabl niecale 5 zl.

Cień nareszcie w domu:) dużo zdrówka teraz i uważaj na siebie bo niestety wyczerpałaś już limit pobytu W szpitalu na ten rok.

edit1989 dziekuje dziekuje dziekuje!! :) juz widze mine synka jak zobaczy ta posciel;D od malenkiego uwielbia auta i traktory:-D ma jedna poduszke w auta to sie do niej caly wieczor tuli i z nia spac chodzi ;)

Agiszonek ja mieszkam w Norwegii i tutaj usg robi sie tylko jedno na cala ciaze. Uwazaja, ze przy prawidlowo przebiegajacej ciazy nie trzeba robic wiecej. Wlasnie w poniedzialek na nie ide. To bedzie 18 tydzien i 3 dzien :)

Kubusiowa ciesze się ze synek będzie szczęśliwy ;) ja też chciałam właśnie coś w takie autka ,bo mam dużo jakiś typowo niemowlęcych a chciałam juz typowa dla chłopca ,a synek teraz tez zaczął autami się bawić i jak ją zobaczyłam odrazu zamówiłam :)

reklama
Cień super, że już w domu.

A ja się rozłożyłam, jakieś chorobsko mnie wzięło. Mąż też chory, a do wtorku musi wydobrzec, bo idzie do szpitala na zabieg oka.

Do góry