reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

No właśnie Cień super ,że już w domu i uważam ,że dobrze podjęta decyzja przez lekarzy ,że nie robią Ablacji jednak to jakieś ingerowanie. Tam lądują takim prądem ,że nie pytajcie. Leki pomagają to najważniejsze a po ciąży działaj z tym serduchem bardziej

reklama
Ja cały dzień poza domem z mamą i ze znajomymi a teraz odpoczynek:-)
Cień super ze jesteś w domku teraz uważaj na siebie i nie przemęczaj się:-)

ja mam usg robione na każdej wizycie a chodzę teraz na nfz bo mój lekarz mówił że mam sobie wybrać czy chce chodzić prywatnie czy na nfz:-p

chrobek a ty się kuruj i mężuś też do wyrka i rozgrzewać się nawzajem:-p

No właśnie. W Anglii, Norwegii...podejrzewam że jeszcze w wielu krajach nie robią tak często usg...a u nas...chyba chodzi o kasę. Wogóle moim zdaniem za dużo robią tych wszystkich badań i nie potrzebnie nas stresują. Niech mi mój lekarz zrobi na wizycie. I poproszę go o wizyty co 4 tyg a nie co 3. Boją się kosmetyczki robic peeling kawitacyjny na twarz bo to ultradźwięki a fundują maleństwom usg co 3 tygodnie....

Cień jak miło, że weekend w domku. Dużo zdrowka.
no u nas w uk 2 usg
my byliśmy na imprezie u znajomych, ale dla mnie bylo za głośno i po 22 wróciliśmy.
Moja córcia ma duże podwójne łóżko bo zawsze się kręciła, a że ma duży pokój to możemy sobie na to pozwolić.

Cień- dobrze, że już w domu :tak:córa pewno stęskniona?
W tej ciąży też mam usg na każdej wizycie, tylko są dosyć krótkie. Najlepsze jest to, że położna na moje pytanie dotyczące ile razy lekarz robi usg, odpowiedziała, że 3. A tu psikus, co wizyta. Ja jestem spokojniejsza bo wiem, że wszystko ok. Przedtem miałam 3 razy i za każdym razem stracha, że coś będzie nie tak.

Ale przecież na nfz co oni niby z tego mają? Ja nfz chodze a usg też co wizytę. Nie uważam żeby to było szkodliwe, ale co ja tam wiem. Ciekawe jak będzie teraz jak zmienię lekarza, bo słyszałam, że wizyty robi co 2 tygodnie, ale nie zawsze usg właśnie. Ja uwielbiam patrzeć na dzidzię i zawsze tylko na to czekam.

reklama
Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Do góry