reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

No właśnie Cień super ,że już w domu i uważam ,że dobrze podjęta decyzja przez lekarzy ,że nie robią Ablacji jednak to jakieś ingerowanie. Tam lądują takim prądem ,że nie pytajcie. Leki pomagają to najważniejsze a po ciąży działaj z tym serduchem bardziej

reklama
Ja cały dzień poza domem z mamą i ze znajomymi a teraz odpoczynek:-)
Cień super ze jesteś w domku teraz uważaj na siebie i nie przemęczaj się:-)

ja mam usg robione na każdej wizycie a chodzę teraz na nfz bo mój lekarz mówił że mam sobie wybrać czy chce chodzić prywatnie czy na nfz:-p

chrobek a ty się kuruj i mężuś też do wyrka i rozgrzewać się nawzajem:-p

No właśnie. W Anglii, Norwegii...podejrzewam że jeszcze w wielu krajach nie robią tak często usg...a u nas...chyba chodzi o kasę. Wogóle moim zdaniem za dużo robią tych wszystkich badań i nie potrzebnie nas stresują. Niech mi mój lekarz zrobi na wizycie. I poproszę go o wizyty co 4 tyg a nie co 3. Boją się kosmetyczki robic peeling kawitacyjny na twarz bo to ultradźwięki a fundują maleństwom usg co 3 tygodnie....

Cień jak miło, że weekend w domku. Dużo zdrowka.
no u nas w uk 2 usg
my byliśmy na imprezie u znajomych, ale dla mnie bylo za głośno i po 22 wróciliśmy.
Moja córcia ma duże podwójne łóżko bo zawsze się kręciła, a że ma duży pokój to możemy sobie na to pozwolić.

Cień- dobrze, że już w domu :tak:córa pewno stęskniona?
W tej ciąży też mam usg na każdej wizycie, tylko są dosyć krótkie. Najlepsze jest to, że położna na moje pytanie dotyczące ile razy lekarz robi usg, odpowiedziała, że 3. A tu psikus, co wizyta. Ja jestem spokojniejsza bo wiem, że wszystko ok. Przedtem miałam 3 razy i za każdym razem stracha, że coś będzie nie tak.

Ale przecież na nfz co oni niby z tego mają? Ja nfz chodze a usg też co wizytę. Nie uważam żeby to było szkodliwe, ale co ja tam wiem. Ciekawe jak będzie teraz jak zmienię lekarza, bo słyszałam, że wizyty robi co 2 tygodnie, ale nie zawsze usg właśnie. Ja uwielbiam patrzeć na dzidzię i zawsze tylko na to czekam.

reklama
Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Do góry