reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

natka ma to swoje dobre i złe strony, prowadzę swoją działalność i na L4 raczej nie pójdę, bo nie wyżyję z zusowskiego chorobowego.
Milagros, to koniecznie do lekarza w takiej sytuacji, powinnaś dostać zwolnienie. Z papierosami nie orientuję się bo nigdy nie paliłam:)

A co do zachcianek to nadal wszystko co słone, na słodkie nie mam ochoty no i na mięso/wędliny też nie bardzo, wolę same warzywa lub sery.

A o zasiłku macierzyńskim nie wspominając, prezydent podpisał ustawę dot. kobiet na własnej dg i ma wejść w życie 1 listopada. Ja również prowadzę własną firmę, i planuję pracować do końca roku, może jeszcze początek stycznia. Liczę że urodzę w połowie lutego, a od kwietnia już mam zlecenia, więc nie podpoczywam ;)

reklama
Hej milagros ja paliłam, miałam rzucić odrazu jak zajdę w ciążę, ale pomyślałam a jeszcze jednego, ostatniego... ( wiem straszna jestem), i jak zwymiotowałam po tym jednym, tak już do ust nie wziełam więcej, da się wytrzymać i trzeba myśleć o maleństwie, ono nie jest niczemu winne żeby je truć

Hej milagros ja paliłam, miałam rzucić odrazu jak zajdę w ciążę, ale pomyślałam a jeszcze jednego, ostatniego... ( wiem straszna jestem), i jak zwymiotowałam po tym jednym, tak już do ust nie wziełam więcej, da się wytrzymać i trzeba myśleć o maleństwie, ono nie jest niczemu winne żeby je truć

ja poczatkowo myslalam, zeby stopniowo zmniejszac ilosc papierosow jak tylko zaczelam podejrzewać, ze sie udalo (bolal mnie brzuch od 3 dni po owulacji, pelne piersi i wlasnie papierosy juz tak nie smakowaly) ale wcale nie udalo mi sie zmniejszac, palilam tyle samo, sprawdzilo sie tylko calkowite zrezygnowanie, i poki co jest dobrze, i mam nadziee ze juz tak zostanie :)

A dziewczyny kiedy planujecie powiedzieć rodzinie i otoczeniu ? :)

Ja siostrze już powiedziałam, ale z nią gadam o wszystkim, reszcie powiem jak polecimy we wrześniu do Pl, chcę zobaczyć ich reakcję :-) czyli to będzie już 4 miesiąc ;-)

Też bym w sumie chciała jeszcze poczekać, ale jako że będę musiała iść szybko na zwolnienie to wszyscy się dowiedzą :)

Ja z siostra tez o wszystkim rozmawiam i ona jako pierwsza wiedziała a mamie musiałam powiedzieć bo juz jestem na zwolnieniu i by się tak czy siak domyslila ze coś jest nie tak

Też bym poszła na zwolnienie ale tu nie dają "na ciążę", musiałaby być zagrożona, a mam takie nudności do południa że masakra, jak ja do pracy pójdę nie wiem, jeszcze pracuję od 6 do 14, czyli najgorsze godziny...

Hej,
wczoraj zrobiłam test i oczywiście dodatni:-). Mam nadzieję, że tu z Wami zostanę aż do marca, a może i dłużej:-).
To moja druga ciąża, wyczekana.Do młódek nie należę.
Cały czas mam wrażenie że zaraz dostanę @ i to mnie przeraża. Też tak macie?
W tamtym roku w czerwcu właśnie kilka dni po zrobieniu testu zaczęłam krwawić i teraz się boję....Do lekarza wybieram się w poniedziałek.
Pozdrawiam wszystkie mamy.

reklama
JA teraz odpocznę przed grilem właśnie skończyłam sprzątać kąpiel i teraz relaks :)
Witaj Milagros
Ja l4 też dostałam od razu bo na farbach pracuje.

Do góry