reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witaj Zizi.
Ja na l4 musiałam iść ze względu ze mam prace fizyczna i bym mogła tylko do 5 kg dźwigać co u mnie w pracy jest niemożliwe.

Witaj Zizi:) Ja też nie należę do najmłodszych, obiecałam sobie że drugie będzie zanim skończę 35 no ale się nie udało, w tym roku świętowałam 36:)

Witam wszystkie nowe mamusie!
Z tym dźwiganiem to różnie jest, mój syn ma 5 lat, 17 kilo a dość często go niestety noszę na rękach....przez pierwszy tydzień starałam się go nie podnosić, a teraz za bardzo nie ma jak, no bo wakacje, przedszkola nie ma i ze mną cały dzień jest, i do tego praca.
Nadal fatalnie się czuję, mdłości męczą, do tego do kompletu doszła zgaga. Dobrze że mąż od 14 w domu, to ogarnie starszaka :tak:

hello;-)
witam nowe forumowiczki

u mnie zachcianek brak, apetytu zreszta niestety tez, w ogóle nie mam ochoty na mięsa, wędliny itp. generalnie trochę zmuszam sie do jedzenia a najlepiej to jadlabym tylko owoce i warzywa

pocieszam sie, ze dIdzia to jeszcze okruszek wiec za dużo nie potrzebuje

objawow ciążowych poza ciągłym chodzeniem siusiu brak, ale przy łożku trzymam wodę i od razu po przebudzeniu pije zeby mdłości mnie przypadkiem nie dopadły ;-)

Hej Dziewczyny :) gratuluje wszystkim przyszłym Mamusiom :) Czy mogę się do Was dołączyć? W środę ujrzałam wymarzone dwie kreseczki :) test robiłam w dniu spodziewanej @ kolejny na drugi dzień, kreseczka już mocniejsza :) do ginekologa jeszcze się nie umówiłam :) termin z kalkulatorów wypada mi na 18 marca, zaś z metody termin @ + 7 dni - 3 miesiące na 17 :)

Pozdrawiam :)
Witaj :) i gratuluje

Ja odkąd jestem w ciąży nie potrafię dłużej spać niż 10 :/ a tak to wcześniej nawet czasem do 14 :p
Powiem wam że fajnie jest tak obudzić się bez kaca :p
Dziś znowu czeka mnie robota kierowcy na grila urodzinowego :p
Jej ja to juz nie pamietam kiedy do tej godziny spałam.... Chyba w ogóle nie spałam tak długo no... chyba że byłam po 12 h pracy nocnej...

U mnie brak zachcianek, ciągle bym tylko jadła bo inaczej mnie mdli, ale nie traktuje tego jako objaw ciąży bo mam tak odkąd pamiętam.
Dziewczyny paliła któraś z Was przed ciążą? wyrzuciłam papierosy jak tylko dowiedziałam się, ze się udało, ale na internecie czytam rożne opinie, że trzeba stopniowo, i już sama nie wiem, dobrze się czuje bez papierosów, nie ciągnie mnie i praktycznie o tym nie pamiętam póki nie zobacze kogoś z papierosem na ulicy.
Ja rzuciłam palenie pozatym jak mój pali to okropnie mi to teraz śmierdzi ... też rzuciłam z chwili na chwile.. i dobrze mi z tym i juz na pewno nie wróce do tego
ja poczatkowo myslalam, zeby stopniowo zmniejszac ilosc papierosow jak tylko zaczelam podejrzewać, ze sie udalo (bolal mnie brzuch od 3 dni po owulacji, pelne piersi i wlasnie papierosy juz tak nie smakowaly) ale wcale nie udalo mi sie zmniejszac, palilam tyle samo, sprawdzilo sie tylko calkowite zrezygnowanie, i poki co jest dobrze, i mam nadziee ze juz tak zostanie :)

A dziewczyny kiedy planujecie powiedzieć rodzinie i otoczeniu ? :)
U mnie wie rodzina ( wiekszosc) i najbiższe osoby.....

Hej,
wczoraj zrobiłam test i oczywiście dodatni:-). Mam nadzieję, że tu z Wami zostanę aż do marca, a może i dłużej:-).
To moja druga ciąża, wyczekana.Do młódek nie należę.
Cały czas mam wrażenie że zaraz dostanę @ i to mnie przeraża. Też tak macie?
W tamtym roku w czerwcu właśnie kilka dni po zrobieniu testu zaczęłam krwawić i teraz się boję....Do lekarza wybieram się w poniedziałek.
Pozdrawiam wszystkie mamy.
Witaj gratuluje :D
Ja też tak miałam cały czas ból jakbym za chwile miała zacząc krwawic....

Ja sie dziś kiepsko czułam... Brzuch bolał okropnie chyba przesadziłam z sprzataniem :/ ale jak pospałam troche to ból zelżał i teraz jest w porządku.

witam nowe marcowki :) Poziomeczka ja tez glownie owoce I warzywa. I nie moge jogurtow juz, tylko po nich mnie mdli jak cholera.
Strach przed @ trzeba przejść :) mi sie to jakoś wydawalo nierealne że nie dostane a jednak nie dostałam :) mam nadzieje ze spokoj od podpasek na kilka miesięcy.
dziewczyny a jak u was z seksem? Ja pierwsze dni uważałam ale teraz już sobie nie odmawiam I nawet ochotę mam. Ciekawe czy lekarz nie odradzi.

Nie ma co sb odmawiać :-) ja też na początku co do tego miałam wątpliwości ale lekarz mi powiedział zeby nie rezygnować ze w ciąży seks jest zalecany nawet ale dlaczego to już nie zapytałam :-p wiec teraz już też sb nie odmawiam :-d

reklama
Ja wlasnie wrocilam do domu po 10h w robocie ; ( Padam na twarz. A w sumie to odpoczywam i czekam az mo D. jedzenie do lozka przyniesie ;))

Mi sie wydaje, ze z seksu nie ma co rezygnowac. No chyba, ze ktos ma przeciwskazania od lekarza to inna bajka.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Do góry