reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

kubusiowa- oj czuć już coraz wyraźniej! szkoda tylko, że tak rzadko... raz czasami dwa razy dziennie, najczęściej późnym wieczorem, jak już zalegam pod kocykiem :p

co do pobolewań w podbrzuszu, to mnie lekarz zapisał 2 razy dziennie magnez a nospę doraźnie. kurcze, widzę dużo z nas ma ten problem ze stawianiem się brzuszka :(

reklama
Hej

Ale się rozpisalyscie...

Hania śpi, barszcz ukraiński się gotuje, mam więc chwilę dla siebie :)

Kubusiowamama mój mały też w brzuszku szaleje. Ostatnio jak byliśmy w kinie to nieźle się kręcił. Albo mu nachos smakowało, albo odgłosy broni się podobały ;)

Cień trzymaj się dzielnie w tym szpitalu. Oby wyniki były dobre.

Grandiflora razem z nospa możesz też magnez brać. Ale na Twoim miejscu bym poszła do lekarza by zajzal w podwozie.

Sarna powodzenia na wizycie.

Ja też muszę się wybrać do dentysty, przez ostatnie dni ząb mi trochę dokucza, ale nie wiem czy to ta 8 do wyrwania czy 6 - ponoć od 8 może tak promieniowac ból, że wydaje nam się ze co innego boli. W poprzedniej ciąży strasznie mi się zeby posypaly, jak zaczęłam leczenie to kilka miesięcy trwało zanim się skończyło, a ile kasy na to poszło to nawet nie chce myśleć :zawstydzona/y: czy któraś się orientuje jak to jest z dentysta na NFZ dla ciężarnych? Czy tylko jedna wizyta związana z leczeniem tego co NFZ nie refunduje (chyba od 4 w gore) jest darmowa, czy można chodzić ile się chce i leczyć wszystko za darmo?

Nailie, dentysta na nfz nalezy sie kazdej ubezpieczonej ciezarnej przez caly okres ciazy i 6 tygodni pologu. Masz refundowane m.in usuwanie zebow, kamienia, plomby (ale te slabsze) i leczenie kanalowe wszstkich zebow. Tak ze absolutnie nie ma zadnych limitow wizyt podczac ciazy. Poczytaj w necie lub zadzwon do jakiejs przychodni, na pewno udziela Ci wiecej informacji :)

Ja wam powiem że wolę prywatnie bo na NFZ kiedyś mi tak popsula zęby że wyladowalam w klinice szczękowej :( dlatego ja mam złe doświadczenia z darmowym dentystą. Jestem właśnie u mamy wypilam herbatę i zjadlam naleśniki z dżemem a maluszek szaleje wczoraj wieczorem jak nie czułam ruchów to się zmartwilam ale wypiłam herbatę i się zaczęło :D

cześc dizewczyny,
Właśnie się objadłam spaghetti i idę się położyć. Dziś wybrałam swoją suknie ślubną!!! Chciałam to zrobic zanim brzuch zacząłby przeszkadzał w przymiarkach. Jeszcze dwa tygodnie temu jedną suknie przymierzałam bez problemu a dziś się nie dopięłam:no: Ale najważniejsze że wybrałam tę jedyną. Witam nową mamę Magdalenę. Nie odwiedziałam Was wczoraj i miałam mnóstwo zaległosci...

Na liście marcówek mam "lokalizację" ;-)ja poprzednio rodziłam państwowo i przez to też nie jestem zwolenniczką tej formy :-pTeraz napaliłam się na poród w wodzie u A., ale z drugiej strony nie prowadzę u nich ciąży, więc nie wiem czy mnie wezmą.

Z tego co wiem wystarczy ze pojdziesz do nich np od 30 tygodnia. Jak chcesz przy następnej wizycie mogę się podpytać.

Fanti- lepiej sprawdź historię czy czasami ktoś Ci nie wchodził, bo reklamy są przeważnie zasugerowane przez nas (to na jakie strony wchodzimy) :p.
Ja chodze do dentysty od 2 trymestru, ale póki co znieczulenia nie brałam. 2 razy już mi plombowała i nie bolało.

Ja pisałam z telefonu wtedy a sama ze swojego tel nie wchodzę na takie strony :-p

Zamierzam wyzdrowieć i to szybko. Teraz męczy mnie kaszel! chyba zaraz wejdę pod kołdrę i się prześpię, bo strasznie zmęczona jestem.
Jestem pewna,że ta jedna babcia da im tyle miłości, za całą resztę których już nie ma :)

Dużo dużo zdrówka kochana.. jak tylko masz okazję lepiej wyleżeć choróbsko..
A co do babci.. to fakt- mój synek często jest bardziej przez babcię rozpieszczany i rozpuszczany że aż włos na głowie staje..
A reakcja mojej mamy na fakt pojawienia się dziecka: "Hura będzie nas więcej!"

Fanti i jak kaczka? Ja też nigdy nie robiłam, ponoć łatwo ją "zepsuc" ;)

Fanti kaczka na pewno będzie pyszna. Robisz z jabłkami może?

Kaczka ponoć wyszła przepysznie.. mnie osobiście jakoś dziwnie smakowała ale ja to inna bajka- teraz mam jakieś dziwne smaki :sorry:
Mąż i syn są takimi niejadkami, że nasz jadłospis jest tak monotonny aż strach.. większości potraw nie lubią. Ale jak mąż zaproponował kaczkę bo w reklamie gdzieś się pojawiła to od razu poleciałam kupić.. syn jak zobaczył to też nabrał smaka więc sama radość, że nie znów to samo na obiad.. Mamie też smakowała.. Robiłam z jabłkami w środku, wokół cebula i natarte czosnkiem, majerankiem, solą i papryką ostrą. Wyszła soczysta choć nie odważyłam się tych jabłek spróbować :p
Rany jak się rozpisałyście :szok: mam wrażenie, że jestem nielicznym promilem w tym gronie "kobiet pracujących", a reszta w domu z nudów plotkuje i plotkuje...
Cień współczuję Ci tych szpitali :-( Długo jeszcze zamierzają Cię trzymać? Nie nakręcaj się i trzymaj z daleka od dr google. Zaufaj swoim lekarzom - krzywdy na pewno Ci wyrządzić nie chcą, a wgłębianie się i info w necie, stresowanie na pewno nie poprawi sytuacji.
Fanti wprawdzie Twoje toxo już się wyjaśniło, ale w międzyczasie ktoś zasugerował Ci żeby powtórzyć badania w innym laboratorium? Kilka moich znajomych miało IgM dodatnie, powtarzały badanie gdzie indziej i okazało się że pierwsze laboratorium miało jakieś lewe odczynniki i fałszywie pozytywne wyniki wykazywali.

Arusiowa do tego laboratorium mam zaufanie bo w nim pracowałam kilka lat, to jest szpital wojewódzki więc odczynniki mają na bieżąco zużywane przede wszystkim i wiem kto i jak to robi.. Robiła znajoma z którą potem rozmawiałam.. mówiła, że jak zobaczyła, że to moje wyniki specjalnie powtórzyła je..
A co do pisania przez dziewczyny- też mam czasem takie wrażenie.. mimo, że teraz 3 dni wolnego miałam to jednak a to obiad, a to prasowanie, a to po Oliwiera do szkoły jechać i nie mam kiedy nadrabiać..

Fanti, ja pracuje w Anglii w magazynie i po prostu taka mam zmiane a chcialam na niej pracowac bo moj maz pracuje obok w identycznych godzinach i razem sobie dojezdzamy wiec jest duze udogodnienie. Ale od Stycznia ja juz nie pracuje a maz zmienia zmiane na dzienna i nareszcie zaczynamy zyc w trybie dziennym ;)

Arusiowa, ja tez naleze do tych pracujacych ale juz marze o wolnym :)

Manka a nie męczy cię bardziej taki tryb życia? Tzn chodzi mi o to, że wieczorami nachodzi większe zmęczenie.. czy twój organizm już aż tak się przestawił na inne godziny??
Ja na razie pracuję w turnusie tzn zmiany mam 12 godz albo od 6-18 albo 18-6 i powiem Ci, że w nocy nie daję już tak rady jak kiedyś.. Wcześniej nigdy przed pracą się nie kładłam spać.. teraz kładę się przed nocką na 1-2 godz i mimo to nie daję rady..
Ale ja jeszcze do początku listopada muszę tak wytrzymać... potem odbiorę urlop i reszta zwolnienie..

reklama
Ja wczoraj poszalałam z mezem i mnie brzuch troche pobolewał. Tu zakłuło tam zabolało ale położyłam sie szybciej spac i dzisiaj ok.
Generalnie jakies kłucia czy lekki bol miewam jak za duzo pochodze.
Moja ginekolog powiedziala ze to normalne bo macica sie rozciaga sprawdzala dwa tygodnie temu powiedziala ze wszystko ok.
Objadlam sie spagetti i najchetniej poszlabym spac ale szkoda mi dnia.
Jak wracalismy z zakupow to jak tylko wsiadlam do auta to czułam ruchy. Narazie delikatne i raz czuje raz nie. No ale zaczynam jutro 18 tc wiec mam czas na porzadne kopniaki

Do góry