reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Rany jak się rozpisałyście :szok: mam wrażenie, że jestem nielicznym promilem w tym gronie "kobiet pracujących", a reszta w domu z nudów plotkuje i plotkuje...
Cień współczuję Ci tych szpitali :-( Długo jeszcze zamierzają Cię trzymać? Nie nakręcaj się i trzymaj z daleka od dr google. Zaufaj swoim lekarzom - krzywdy na pewno Ci wyrządzić nie chcą, a wgłębianie się i info w necie, stresowanie na pewno nie poprawi sytuacji.
Fanti wprawdzie Twoje toxo już się wyjaśniło, ale w międzyczasie ktoś zasugerował Ci żeby powtórzyć badania w innym laboratorium? Kilka moich znajomych miało IgM dodatnie, powtarzały badanie gdzie indziej i okazało się że pierwsze laboratorium miało jakieś lewe odczynniki i fałszywie pozytywne wyniki wykazywali.
missoni "sąsiadko" może spotkamy się na porodówce ;) W państwowym planujesz rodzić czy u jakiś Arciszewskich?

Ja się wizytuję w poniedziałek, mam nadzieję że wreszcie powiedzą mi co między nóżkami się kryje, bo już starczy mi tej niewiedzy.
Wracam do swojej pracowej papierologii, postaram się za wami nadążać ;-)

reklama
Arusiowa ja też zaliczam sie do pracujących..ale staram sie byc na biezaco bo później ciężko nadrobić
dziękuję każdej z osobna za zaciśnięte kciuki. Ale odezwe sie wieczorem po pracy. Bo wyczerpalam limit internetu.

Rany jak się rozpisałyście :szok: mam wrażenie, że jestem nielicznym promilem w tym gronie "kobiet pracujących", a reszta w domu z nudów plotkuje i plotkuje...
Cień współczuję Ci tych szpitali :-( Długo jeszcze zamierzają Cię trzymać? Nie nakręcaj się i trzymaj z daleka od dr google. Zaufaj swoim lekarzom - krzywdy na pewno Ci wyrządzić nie chcą, a wgłębianie się i info w necie, stresowanie na pewno nie poprawi sytuacji.
Fanti wprawdzie Twoje toxo już się wyjaśniło, ale w międzyczasie ktoś zasugerował Ci żeby powtórzyć badania w innym laboratorium? Kilka moich znajomych miało IgM dodatnie, powtarzały badanie gdzie indziej i okazało się że pierwsze laboratorium miało jakieś lewe odczynniki i fałszywie pozytywne wyniki wykazywali.
missoni "sąsiadko" może spotkamy się na porodówce ;) W państwowym planujesz rodzić czy u jakiś Arciszewskich?

Ja się wizytuję w poniedziałek, mam nadzieję że wreszcie powiedzą mi co między nóżkami się kryje, bo już starczy mi tej niewiedzy.
Wracam do swojej pracowej papierologii, postaram się za wami nadążać ;-)

No no nie wiedziałam że mam tu sąsiadkę. Ja zamierzam rodzic u Arciszewskich. Synka też tam rodziłam i byłam mega zadowolona. Wiem że są zwolennicy rodzenia państwowo ja do nich nie należę. Ale to jest każdego indywidualna sprawa i nie mnie to oceniać.

Hej dziewczyny, u mnie póki co wszystko było dobrze bez jakichś powodów do niepokoju mamy juz koniec 17 tygodnia, powoli zaczynam czuć ruchy chociaż jeszcze nie jakoś często ale kilka razy w ciągu dnia się zdarza szczególnie wieczorem i jak jeżdżę tramwajem;) ale mam kłopot z bólami brzucha, zakluwa mnie często tak jakby przeszywa i promieniuje w dół, a czasem po prawej albo lewej stronie też takie pobolewania albo taki lekko skurczowy ból. Nie wiem czy to normalne, martwię się już trochę bo tak od tygodnia to trwa. Wy też tak macie albo czy któraś z was tak miała w poprzedniej ciąży? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, napisałam do lekarki smsa ze mam takie bóle to odpisała tylko ze można brać nospe 2 razy dziennie. Wzięłam juz dzisiaj ale nie pomogło za bardzo:(

Mnie tez brzuch pobolewa tak samo jak Ciebie i zawsze wtedy jak popracuje troche a pracowac niestety musze codziennie ;)

Fanti, ja pracuje w Anglii w magazynie i po prostu taka mam zmiane a chcialam na niej pracowac bo moj maz pracuje obok w identycznych godzinach i razem sobie dojezdzamy wiec jest duze udogodnienie. Ale od Stycznia ja juz nie pracuje a maz zmienia zmiane na dzienna i nareszcie zaczynamy zyc w trybie dziennym ;)

Z chrzestna nie mam problemu, moja siostra bedzie bo druga to jeszcze za mala ale jest problem z chrzestnym. Ja nie mam braci a moj M ma jednego, ktory jest w Ameryce od 10 lat, przyjechac do Polski nie moze i nie wiemy czy chcemy chrzestnego na odleglosc :)

Arusiowa, ja tez naleze do tych pracujacych ale juz marze o wolnym :)

No no nie wiedziałam że mam tu sąsiadkę. Ja zamierzam rodzic u Arciszewskich. Synka też tam rodziłam i byłam mega zadowolona. Wiem że są zwolennicy rodzenia państwowo ja do nich nie należę. Ale to jest każdego indywidualna sprawa i nie mnie to oceniać.

Na liście marcówek mam "lokalizację" ;-)ja poprzednio rodziłam państwowo i przez to też nie jestem zwolenniczką tej formy :-pTeraz napaliłam się na poród w wodzie u A., ale z drugiej strony nie prowadzę u nich ciąży, więc nie wiem czy mnie wezmą.

reklama
ONA1227 ojj juz niestety nie pamietam jak dawkowalam bo to bylo prawie dwa lata temu.. ale chyba tak jak jest napisane na ulotce. I raczej tutaj chodzi o czestitliwosc stosowania. Od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale stosowanie przez dluzszy czas moze wlasnie rozleniwic jelita. Na mnie bardzo dobrze dzialaly sliwki suszone :)

Fanti, ja rowniez prosze o dopisanie do zamknietych watkow :) dlugi czas mnie nie bylo, ale teraz mam zamiar nadrobic wszystko i regularnie sie udzielac :)

Co do wyprawki to praktycznie wszystko mam po Synku. Wozek, wanienke, lozeczko, kojec, krzeselko... Wiec tym razem wyprawka bedzie duzo tansza. Musze kupic tylko ciuszki dla drugiego synka a to sama przyjemnosc:-D

Dziewczyny a czujecie juz ruchy? Bo moj synus tak szaleje od kilku dni, ze az sie nadziwic nie moge:-D co prawda czuje tylko wtedy, gdy odpoczywam, ale juz naprawde intensywnie:) nie ma zadnych watpliwosci, ze to ruchy dzidzi:)

Do góry